Slovakia sinetöi kolmospaikkansa - Réway iski hattutempun

MAAJOUKKUE / Raportti
Slovakia nousi ahnaasti maalille myös Saksaa vastaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Slovakia helpotti ainakin hiukan Nuorten Leijonien tilannetta kaatamalla Saksan lukemin 5−2 (3−1, 0−0, 2−1). Sinipaitaisen slovakian voiton takuumiehenä toimi kolme maalia iskenyt Martin Réway.

Slovakia onnistui kaatamaan Saksan lukemin 5−2 Toronton iltaottelussa keskiviikkoyönä Suomen aikaa. Voitollaan Slovakia varmisti sen, että se on A-lohkon kolmas, eikä Suomi tai Saksa enää voi nousta ohi.

Slovakian voiton takuumiehenä toimi kolme maalia viimeistellyt joukkueen kapteeni Martin Réway, joka jakeli jälleen nerokkaita passeja ja käytti taitoaan sekä pelisilmäänsä hyväksi. Slovakialaiset onnistuivat Saksaa vastaan Suomi-ottelua laajemmalla rintamalla, joka luonee itseluottamusta jatkopeleihin.

Slovakian maalia vartioinut Denis Godla oli jälleen hyvässä vireessä. Vaikka hänet ohitettiin kahdesti, oli suorittaminen kokonaisuudessaan hyvää.

Samaa ei voi sen sijaan sanoa virkaveli Ilja Šaripovista, joka aiheutti sydämen tykytyksiä joukkueensa maalilla. Esimerkiksi Réwayn tekemä Slovakian neljäs osuma oli täysin hänen harhailunsa lopputulos.

Slovakian avauserä tehokas

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä. Erän puolivälin paikkeilla Slovakia iski kolmesti viiteen minuuttiin tasakentällisin. Avausosuman iski Robert Lantosi, jota seurasivat Réwayn 2−0-osuma ja Matus Sukelin viimeistelemä 3−0-osuma.

Tämä oli myrkkyä Saksalle, joka oli aloittanut ottelun hiukan terävämmin kuin Slovakia. Vielä ennen ensimmäisen erän loppua saksalaisista kuitenkin Frederik Tiffels osui maaliputkien väliin ja kavensi tilanteeksi 3−1. Näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Värittömän ja maalittoman toisen erän jälkeen ratkaiseva päätöserä tarjosikin enemmän tilanteita. 

Slovakialaistähti iski vielä kahdesti

Viimeinen kaksikymmenminuuttinen alkoi slovakialaisittain positiivisesti, kun Réway pääsi iskemään joukkuensa 4−1-johtoon. Maali oli lahja saksalaisvahti Sharipovilta, joka harhaili maalin takana menettäen kiekon, josta Réway toimitti sen vanhanaikaisella Saksan verkkoon.

Saksa kuitenkin kuittasi tilanteen nopeasti. Reilu minuutti myöhemmin Tiffels oli läpiajossa ja slovakialaisista Erik Cernak joutui rikkomaan häntä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tiffels ei erehtynyt, vaan laittoi kiekon Godlan vartioiman maalin ylähyllylle ja toi toivoa saksalaisleiriin.

Kunnollista loppukiriä Saksa ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, vaan se vesittyi jäähyilyyn ja heikkoon pelaamiseen. Réway kävi vielä viimeistelemässä hattutempunsa tyhjään Saksan verkkoon ja Slovakia nappasi täyden pistepotin 5−2-voitolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle