Kanadan ykköskenttä oli myrkkyä Suomelle

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomen taistelu ei tälläkään kertaa riittänyt pisteille.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Maanantain ja tiistain välinen yö tarjosi kisojen toistaiseksi vauhdikkaimman ja viihdyttävimmän ottelun. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta Kanadan rutinoituneemmat ratkaisut toivat ansaitun voiton lukemin 1-4.

Suomi lähti otteluun Kanadaa vastaan selkeänä altavastaajana, eikä vähiten siksi, että Nuorten Leijonien turnaus oli sujunut tähän asti mollivoittoisesti. Alla olivat rankkaritappio Yhdysvalloille ja kirvelevä 2-1-tappio Slovakiaa vastaan. 

Ottelu alkoi todella vauhdikkaana ja ensimmäisen minuutin muutamaa pelikatkoa lukuun ottamatta ensimmäinen erä mentiin todella vauhdikkaasti päädystä päätyyn. Suomi onnistui painamaan Kanadan yllättävän ahtaalle hyvällä luistelullaan. Myös edelliset ottelut täysin yössä vaeltanut Kasperi Kapanen tuntui löytäneen luisteluunsa pari napsua lisää.

Kapanen siirrettiin Kanada-otteluun kakkosketjuun turnauksessa pirteästi esiintyneen Roope Hintzin rinnalle. Vaikkei Kapanen vielä saanutkaan verkkoa tötterölle antoi tiistain aamuyö viitteitä paremmasta. Myös joukkueen kapteeni Artturi Lehkonen nousi edellisiä pelejä huomattavasti paremmin esiin. Lehkonen napauttikin Nuorten Leijonien ainoan maalin ohi mainiosti pelanneen Zach Fucalen

Kanadan ylivoima ja pelinkääntönopeus Suomen kiusana

Kanada pääsi ylittämään keskialueen todella monta kertaa erittäin vauhdikkaasti ottelun aikana. Lisäksi Kanadan hyökkäyksissä tuntui olevan jatkumoa hyökkäysalueelle asti. Ideat eivät loppuneet siniviivalle, toisin kuin Suomella liian usein, vaan jo keskialuetta ylitettäessä kanadalaiset tiesivät miten he aikovat päättää hyökkäyksensä.

Nämä nopeat hyökkäykset aiheuttivat Nuorille Leijonille vaikeuksia ja pakottivat ottamaan muutamia jäähyjä. 

Muutamatkin jäähyt riittivät tiistaina Kanadalle. Joukkue viimeisteli neljästä maalistaan kaksi ylivoimalla. Varsinkin joukkueen 1-0-johtomaali oli varsinaista shokkihoitoa Suomelle, sillä Nuorten Leijonien ensimmäistä pikkukakkosta oli ehtinyt kulua vain kymmenen sekuntia, kun viime kesän varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen toinen varaus Sam Reinhart venytti maaliverkkoja. 

Kanadan ykköskenttä, jossa Reinhartin lisäksi hyökkäsivät Max Domi ja Antony Duclair, oli ratkaisevassa roolissa voitto-ottelussa, sillä kolmikko viimeisteli kolme joukkueensa neljästä täysosumasta. 

Suomi tiukan paikan edessä

Tappio Kanadalle tiesi Suomelle sitä, että sen on voitettava alkusarjan viimeisessä ottelussaan Saksa päästäkseen pudotuspeleihin. Voitto Saksastakin toisi todennäköisesti vastustajaksi kivikovan Ruotsin. Jos Saksa onnistuu voittamaan omassa ottelussaan Slovakian, on Nuorilla Leijonilla mahdollisuus saada vaihtoehtoisesti vastaansa Venäjä. 

Vastuunkantajien on noustava esiin ja tolppalaukaukset on onnistuttava kääntämään maaleiksi. Nousevatko Kapasen ja Lehkosen kaltaiset johtavat pelaajat jalustalle? Löytyykö puolustuksesta Julius Hongalle tulitukea? Kumpi maalivahdeista ottaa torjuntavastuun? Kääntämällä oikeat kortit Nuoret Leijonat voivat edetä turnauksessa vielä pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle