FPS:lle vieraita Kajaanista

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseuran saa vastaansa kauden toiseen kotiotteluunsa Kajaanin Hokin. Eilen TuTon vieraana 1-2-tappion kärsinyt kajaanilaisjoukkue pelasi tappiosta huolimatta vakuuttavan ottelun, mutta Timo Kinnusen ylivoima vei paikallisten mielenkiinnon Hokin hyvistä otteista. Kotijoukkue hakee vielä ensimmäistä voittoaan.

Kolmesta ensimmäisestä ottelusta forssalaisten pistetili ei ole karttunut kuin pisteen verran. Tuskin kuitenkaan moni hirveästi enempää odottikaan, sillä vastukset ovat olleet järjestäen sarjan kärkipäähän povattuja joukkueita. Ainoastaan yhdestä pisteestä huolimatta FPS:n otteet jäällä ovat kuitenkin olleet pirteitä, eikä pistesaalistus Vaasassakaan maalipaikkojen puutteeseen kaatunut. Maalin tappio olisi saattanut paremmalla tuurilla kääntyä maalin voitoksikin.

Vaasassa hyvän pelin pelannut Ville Salminen ei jatka FPS:n maalilla. Salminen toimii luukunavaajana Tommi Kelan tilkkiessä tolppia, kun tämä pelaa uransa ensimmäisen Mestis-ottelun. Paineet lienevät melkoiset, sillä niskaan hengittää näytön paikkaansa odottava Juha-Matti Taponen.

Forssalaisten riveissä jatkaa hämeenlinnalaiskaksikko Olli Korkeavuori ja Juhamatti Yli-Junnila. Molemmat ovat vahvistaneet FPS:aa tuntuvasti, ja varsinkin sentterin tontti tarvitsee vahvistusta - Yli-Junnilan ollessa tällä hetkellä paras vaihtoehto. Kolmessa ottelussa 2+2 tehot noteerannut isokokoinen kynäilijä sentteröi ketjua, jonka laidoilla viilettää väkkärä Toni Ronkainen ja toisella laidalla Matti Raunio: FPS:n iskukolmikko, jonka tulee tehdä tulosta, jotta Hokki kaatuisi.

Turusta Forssaan

Tuplavierasotteluviikonloput ovat tuttua puuhaa Hokille. Nyt joukkue yöpyi Turussa ja suuntaa Forssaan aamupäivästä.

- Näinhän se on ollut fiksuin järjestää, niin ei tarvitse jatkuvasti reissata varsinkaan aivan tänne eteläisimpään Suomeen. Meillä taitaa näitä puolisenkymmentä olla tälläkin kaudella ja onhan tämä ehtinyt tutuksi tulla jo aiemminkin, Hokki-manageri Olli-Pekka Hakkarainen tuumaili lauantai-illan tappio-ottelun jälkeen.

Kolmatta vierasotteluaan pelaava Hokki on kulkenut voitoitta kaksi ensimmäistä vierasotteluaan. Miehekkään vastuksen se on kuitenkin kyennyt antamaan, sillä ensimmäisessä vierasottelussaan Vaasassa Sportia vastaan, lunta tuli tupaan vaikka vierailijat saivat aikaan kuusi häkkiä. Eilisessä TuTo-ottelussa Hokki dominoi kenttäpeliä, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu kuin kerran.

Hokin riveistä puuttuu edelleen kapteeni Kimmo Happo, jonka kuitenkin odotetaan palaavaan ruotuun ensi viikonlopun kotiotteluun alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan.

Mallikkaasti alkukauden kopannut Jaakko Huhti jatkaa maalilla, eikä valmennusjohto näe syytä muutoksiin.

Forssalaisten kannattaa pitää silmällä Hokki-hyökkäyksestä kolmikkoa Miikka Kuusela, Juha Silvander ja Jean-Philippe Pare. Viimeksi mainittu ranskankanadalainen sentteri on lähes sukupuuttoon kuolleiden divarin ulkomaalaisvahvistusten jäännöksiä, joka on tuotu Kajaaniin ykkössentteriksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle