Forssassa tyvipään taistelu

MESTIS / Ennakko
Torstaina Forssassa käydään häntäpään kamppailu, kun lauantaina TuTo-voiton myötä pistetilinsä avannut FPS isännöi sarjan ainoaa nollakerholaista, Kiekko-Vantaata. Mestis-historiansa surkeimmalla tavalla kautensa avannut vantaalaisryhmä lähtee hakemaan Forssasta kipsin murtavaa avausvoittoa.

- Meidän on niin sanotusti pakko voittaa, että me saadaan tämä kipsi auki, kiteytti Kiekko-Vantaan maalivahti Sami Heinonen joukkueensa lähtökohtia torstain otteluun.

Heinosen kommentti kuvastaa hyvin vantaalaisjoukkueen tilannetta, sillä joukkue on kärsinyt tappion kauden kaikissa neljässä sarjaottelussaan. Lohipaitojen suurin kipsi hellitti jo lauantaina, kun Vaasan Sport kävi hakemassa Tikkurilasta lähes historiallisen voiton. 1-3-tappiosta huolimatta Kiekko-Vantaan peli näytti jo huomattavasti paremmalta kuin aiemmissa otteluissa, ja noususuhdanteen jatkumista voi odottaa torstainakin.

Tappioputki ei vantaalaisleirissä paljon naurata, vaan Forssaan matkustaa ärsytetty joukkue.

- Vihalla voittoon meininki. Se olisi ihan tekopyhää, jos naureskeltaisiin, että kyllähän tämä tästä. Se tarkoittaisi sitä, että me todettaisiin, että eihän tämä nyt niin iso juttu ole, kertoi päävalmentaja Niki Andersson joukkueensa tunnelmista.

Andersson tiedostaa millainen vastustaja torstaina kaukaloon luistelee.

- Sieltä tulee oletetusti vastaan joukkue, joka taistelee. Me nähtiin Forssa tuolla Keravan turnauksessa. Tietysti harjoituspelit on eri juttuja, niistäkin on kohta toista kuukautta aikaa. Mutta kyllä mä ihmettelen, jos Forssa ei perusta peliään siihen samaan sapluunaan, joka heillä jo viime vuonna parhaimmillaan toimi. Kovaa painetta, nopeaa hyökkäyspeliä, aika suoraviivaista pelaamista, ihan käsittämätön määrä tsemppiä ja taistelua. Itse ainakin veikkaan, että tuontyyppistä peliä sieltä vastaan tulee.

- Joskin meillä ei tällä hetkellä ole hirveästi varaa siirtää ajatuksia siihen, miten vastustaja pelaa. Meillä on itselläkin kädet täynnä hommia tuon oman pelin kanssa, Andersson totesi.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun hieman viilatuilla ketjukokoonpanoilla. Suurin muutos tulee puolustajaosastolle, kun lauantaina pelikieltoa kärsinyt Marko From sekä olkapäätään potenut Jani Södö palaavat joukkueen takalinjoille. Sen sijaan kapteeni Mika Peltonen on kokoonpanosta sivussa saatuaan alkuviikosta kiekon reiteensä.

Maalin suulla torjuntatöitä hoitaa Sportia vastaan huippupelin pelannut Sami Heinonen, joka ei odota helppoa peliä.

- Tällä hetkellä me ollaan huonoja, niin eihän me nyt aliarvioida vastustajaa pätkääkään. Forssa on kova kotonaan, ja ei sieltä varmaan helpolla tule pistettäkään, Heinonen pohti.

Voitosta on hyvä jatkaa

Lauantaina kotonaan kauden avausvoittonsa ottaneen Forssan Palloseuran peli alkoi TuToa vastaan näyttää jo sellaiselta, mitä siltä odotetaankin. Peli maalin edustoilla oli entistä parempaa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Forssalaisten ainoa isompi ongelma olivat jäähyt, joita tuli vain viidelle eri pelaajalle, mutta yhteensä 24 minuuttia.

Joukkueen valmentaja Asko Rantanen tietää torstain vastustajan ongelmat, mutta ei anna niille paljonkaan painoarvoa.

- Vastustaja lähtee liikkeelle nollasta pisteestä ja siellä saattaa nyt olla aavistuksen verran tuskaa puserossa. Heidän ongelmiaan ei saa kuitenkaan jäädä miettimään, vaan meidän tulee keskittyä omaan duuniin. Siitä yritetään jatkaa mihin lauantaina jäätiin, ja hyvällä liikkeellä pyritään pääsemään mukaan peliin, Rantanen kertoi.

Forssalaisjoukkueella ei tällä hetkellä ole loukkaantumishuolia. Vantaata vastaan kokoonpanossa ei kuitenkaan nähdä Johannes Rundgrenia eikä Petri Tähtisaloa. Ainoastaan avausviikonlopun kahdessa vieraspelissä kokoonpanoon mahtunut Rundgren oli joukkueessa koeajalla, mutta ei jatka joukkueessa. Tähtisalo puolestaan on Rauman Lukossa paikkaamassa pelaavan kokoonpanon miehistövajausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle