FPS ja Sport iskevät yhteen

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura ei ole pystynyt viime aikoina toivotunlaiseen tulokseen. Viikko sitten joukkue onnistui kukistamaan Jääkotkat, mutta se lienee vähintä mitä Mestis-joukkue voi tässä vaiheessa kautta tehdä. UJK-ottelua lukuunottamatta forssalaisten otteet ovat olleet pahasti alavireisiä. Vierailija Vaasan Sport on noususuhdanteessa, jonka se toivoo jatkuvan myös Forssan reissullaan.

Kotkat-voittoa edeltävä FPS:n kahden pisteen ottelu on jo yli kuukauden takaa. Tuolloin kaatui Forssassa Mikkelin Jukurit. Tuon pelin jälkeen Palloseuran maalihanat sulkeutuivat. Muutaman pelin puolustuspää piti joukkueen pisteillä, mutta tauon jälkeen joukkue on onnistunut metsästämään ainoastaan kaksi pistettä.

Kaksi edellistä ottelua torjunut Juha-Matti Taponen on täyttänyt ruutunsa mallikkaasti. Jääkotkia vastaan mies ei pysynyt täydessä pelivireessä verrattaen vähäisen laukausmäärän takia. Keskiviikkona 39 koppia ottanut Taponen piti lukemat sentään alle kymmenen osuman, kun muusta joukkuuesta ei juuri apuja heltynyt. Vaikka kuusi maalia omiin menikin, oli Taponen silti joukkueen parhaimmistoa ja jatkanee myös Sport-ottelusssa forssalaismaalilla.

Hyökkäyspäässä taiturimainen Andrei Makrov on kunnostautunut hieman väärällä saralla. Makrov on kerännyt arveluttavalla tavalla komean jäähysaldon kooten 14 pelaamassaan ottelussa 85 rangaistusminuuttia. Kaksi ottelurangaistusta päähän kohdistuneista taklauksista saanut Makrov ajettiin keskiviikkona suihkuun keihästämisestä - vaikkakin hieman kyseenalaisin perustein.

Viime peleissä FPS:n maalintekovastuu on kasaantunutkin lähinnä kokeneen Matti Raunion harteille. Voimahyökkääjä Jarno Kantelus on antanut myös taustatukea ampuen viidessä viimeisessä ottelussa 3 maalia. Forssaan palannut sähköjänis Jussi Eloranta avasi maalihanansa TuTo-ottelussa ja pääsi heti juonesta kiinni napaten Jatkoaika-tähdet nimiinsä.

TuTo-ottelussa kukoistanutta sentteriongelmaa palaa paikkaamaan Jukka-Pekka Koistinen, joka ilmeisesti kykenee pelaamaan lauantai-illan ottelussa.

Westerback!

Hieman alakanttiin kautensa aloittanut Vaasan Sport on saamassa täytettä pistepussiinsa. Viikko sitten joukkue kaatoi vieraissa KJT:n, jonka jälkeen seurasi maalivahti Marko Härkösen show joka kaatoi Hermeksen Sportin kotijäällä jättäen vierailijat nollille.

Vaasalaisten hyökkäyksen sielu, maestro, kuningas tai ihan miksi vain häntä haluaa kutsuakaan - Patrik Westerback - on palannut jalkavammansa jäljiltä ja jälki on ollut sen mukaista. Vesa Myllyahon ja Antti Hildenin kanssa kolmikko muodostaa yhden Mestiksen vaarallisimmista yhdistelmistä, jonka kanssa heppoisella FPS-puolustuksella tulee olemaan kädet täynnä töitä.

Latvialaiskaksikko Janis Sprukts - Juris Stals on joutunut penkkikomennuksen uhriksi, syystä jota juuri kukaan ei tuntunut tietäneen. Nyt Sprukts palasi takaisin Latviaan, mutta Stals jatkaa vielä joukkueessa. Jää nähtäväksi pääseekö Stals tänään jäälle, vai onko hänellä sama osoite kuin Spruktsillakin.

Materiaalia Sportilta löytyisi neljään kentälliseen, mutta valmentaja Arto Sirviö päätti peluuttaa kolmea kentällistä Hermes-ottelussa. Nähtäväksi jää, aikooko Sirviö siirtyä vierasottelussa laajemmalle rintamalle ja antaa myös latvialaiskaksikolle peliaikaa.

Loukkaantuneiden listalta vaasalaisilta löytyy Miika Jämsä, Juha Mattila sekä forssalaisten onneksi polveaan paranteleva Kristian Hjerpe.

Viimeisimmät kokoonpanotiedot kertovat Ilveksestä kahden ottelun ajan FPS:ssa viettävän Jaakko Huhdin tilkitsevän forssalaismaalia. Tämän lisäksi vihernutun pukevat ylleen jo aiemmin joukkueessa lainasopimuksella käyneet puolustaja Janne Juppo sekä Ville Hämäläinen.

Kolumnimuodossa aatoksia FPS:n tämän hetken tilanteesta ja uusista muutoksista.

» Lähetä palautetta toimitukselle