Nousukuntoinen FPS Kokkolaan

MESTIS / Ennakko
Kokkolan Hermes isännöi lauantai-iltana Forssan Palloseuraa, joka on surkean alkukautensa jälkeen saanut kurssinsa nousuun ja on esittänyt viime aikoina varsin pirteitä otteita. Kotijoukkue pyrkii jatkamaan siihen mihin jäi, kun Hermes löi kotonaan Salamat vaivattomasti lukemin 4-0.

Hermes jatkaa lauantaina kotiedun metsästämistä hienoisessa nosteessa. Viimeisestä viidestä ottelusta on tullut vieraissa kaksi tappiota, mutta molemmat ovat tulleet sarjan kovimpiin lukeutuvia KalPaa ja Sportia vastaan. Sen sijaan kotona kokkolalaiset ovat olleet läpi kauden rautaa, kun se on napsinut jo 16 voittoa kotijäältään. Ainoastaan KalPa ja Hokki ovat kyenneeet murentamaan Hermeksen kotitaian.

Kotijoukkue saa maanantaiksi mukaan FPS-kasvatti Jarno Kanteluksen, joka on pelikieltonsa kärsinyt tappelustaan Patrik Lostedtia vastaan. Myös Aapo Aro on takaisin kokoonpanoon tulijoiden listalla, mutta Aron pelaaminen ei ole kuitenkaan aivan varmaa. Aro pystyi harjoittelemaan perjantaina normaalisti, mutta miehen pelaamisesta päätetään kuitenkin vasta perjantaina.

Vierailija FPS:lta puuttuu edelleen avainsentteri Jouni Kulonen, jonka lisäksi myös Toni Ronkaisen pelaaminen on erittäin epätodennäköistä. Ronkainen sai kiekon polven sivustaan FPS-Hokki -ottelun alkulämmittelyssä torstaina, joten miestä tuskin nähdään Palloseuran ruodussa lauantaina. Myös puolustaja Tero Alminoja on rivistä sivussa kylkirevähdyksen takia.

FPS on heikon alkukautensa jälkeen alkanut parantaa otteitaan huomattavasti ja viime aikoina se on pystynyt horjuttamaan myös kärkijoukkueita. Vielä se ei vieraissa ole voittoihin pystynyt, mutta Hermekselle FPS on ollut jo pitkään vaikea pala kotijäällään. Ex-FPS-valmentaja Pasi Arvosen muutettua Kokkolaan, Hermes on kyennyt vain kahdesti voittoon kotijäällään FPS:n neljää vastaan. Palloseuralla on lauantainakin mahdollisuudet yllätykseen, mikäli se pystyy kohentamaan otteitaan viime otteluiden viitoittamalla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle