Tuomen FPS:n tulikaste

MESTIS / Ennakko
Kokkolan Hermes saa torstaina vieraita uuden valmentajan johdolla, kun Timo Tuomi on ensimmäistä ottelua vetovastuussa Forssan Palloseuran penkin takana. Kokkolaan saapuu siipirikko, mutta nälkäinen ryhmä Hermeksen isännöitäväksi.

Kotijoukkue Hermes on tällä hetkellä hitusen alavireinen, mutta kotona putki on kulkenut. Joukkue on voittanut peräti yhdeksän kotiottelua ja edellisin kotitappio löytyy lokakuun lopulta, kun KalPa haki pisteet Kokkolasta. Edelliset ottelut eivät kuitenkaan ole olleet ruusuilla tanssimista ja joukkue on kärsinyt kolme vierastappiota putkeen. Viimeisimmässä kotivoitossaan Jokipoikia vastaan Hermes oli kaukana parhaastaan.

- Kaksi pistettä tyydyttää, mikään muu ei, Hermes-valmentaja Pasi Arvonen jyrisi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Muutoksia on kuitenkin tehty ja nyt Arvonen uskoo miehistönsä olevan täysin toisenlaisessa iskussa kohtaamaan FPS:n.

- Muutettiin harjoittelua tällä viikolla, ja joukkueen ilme on sitä myötä nyt ihan erilainen. Ollaan saatu jalkoja auki. Lähdemme luottavaisin mielin peliin.

Hermeksen tehtävänä on nyt siirtää harjoitusten hyvä ilme kaukaloon, sillä edellisestä hyvästä Hermeksestä on aikaa kaksi viikkoa, kun se nujersi kotonaan Salamat. Kotijoukkue pääsee otteluun lähes täydellä miehistöllä, sillä sivussa on ainoastaan alisuorittanut puolustaja Matti Kesseli. Kesseli missaa FPS-ottelun henkilökohtaisten syiden takia.

Pirteämpää toimintaa

Forssan Palloseuran valmentajasaaga sai lopulta päätepisteensä, kun Timo Tuomi otti forssalaisjoukkueen ohjat. Tuomi aloitti tehtävänsä keskiviikkona ja meininki harjoituksissa oli heti erinäköistä.

- Kyllähän siellä harjoituksissa nyt hyvä ilme oli ja vähän tekemisen meininkiä. Jätkät haluavat näyttää uudelle koutsille... ja vähän väärää lajia kyllä pelaisivatkin, jos ei olisi yhtään näytönhalua uudelle valmentajalle, takaisin FPS:n kakkosvalmentajaksi siirtynyt Pasi Vuorela kertoi.

Tuomen tehtävä voisi kuitenkin olla helpompikin, sillä tämän hetken FPS:ssa ei ole liiemmin hurraamista. Joukkueesta puuttuvat tällä hetkellä ykkös- ja kakkossentteri, joiden metsästys on käynnissä. Jouni Kulonen huilaa vähintään joulutaukoon, eikä Kimmo Vähä-Ruoholan nilkka näytä vieläkään merkkejä kunnollisesta kuntoutumisesta.

- Verkot on kyllä vesillä, ja jotain saattaa olla tulossakin, Vuorela vihjaili.

Mistä päin?

- Suomesta...

Todennäköisintä lienee, että FPS saa apuja liigaseuroista, mutta vielä torstaiksi apuvoimat eivät ehdi. Forssalaisten onneksi Teppo Tuomanen palaa kokoonpanoon olkapäävammansa jäljiltä, ja hänen odotetaan nousevan sille tasolle, jota mieheltä koko alkukausi odotettiin. Todennäköisesti pelaamattomuus kuitenkin näkyy vielä tänään miehen otteissa, joten suureksi pelastajaksi Tuomasesta tuskin on. Mies istutetaan ykköspariin Asko Rantasen kanssa. Tuomasen kuntoutumisen myötä Juha Sinkkonen jää kokoonpanon ulkopuolelle.

Hermestä vastaan FPS:n maalia tilkitsee viime kaudella Jukureiden värejä kantanut Mikael Vuorio, joka jäi vaille peliaikaa Lukossa Dwayne Rolosonin saavuttua joukkueeseen ja suuntasi Forssaan hakemaan pelituntumaa. Vuorion hankkimista FPS:n maalille voidaan pitää hieman kyseenalaisena ratkaisuna, sillä joukkueella maalivahtipeli on ollut käytännössä ainoa, mikä on ollut läpi kauden suhteellisen mukavasti kunnossa. Palloseuralla on lähimuistissa viime vuosilta melkoiset maalivahtimarkkinat, joihin ei ole syytä tällä kaudella ryhtyä.

Putkissa

Kotijoukkueen kotitappiosta on aikaa reilu kaksi kuukautta ja vierailijoiden edellisestä voitosta on toista kuukautta. Suosikkiasetelmaa ei tarvitse kauaa hakea. Joukkueiden tämän kauden aiemmassa kohtaamisessa Hermes dominoi FPS:aa tämän kotijäällä ja kuritti forssalaisia 1-7-numeroin, joka oli luokiteltavissa forssalaiskatsojille lähinnä aikuisviihteeksi. Hermes-luotsi Arvonen ei kuitenkaan anna tämän hämätä.

- FPS on ollut paha vastus meille viime vuosina, varsinkin Kokkolassa. Vaikea peli tiedossa myös huomenna, kun pelaajat haluavat näyttää uudelle valmentajalleen, ja Vuorio tiivistää maalivahtipeliä, Arvonen analysoi.

Vieraiden Vuorela lähtee reissuun yllättävänkin luottavaisin mielin, eikä Hermeksen nimilistan ylivoima pelota.

- Pisteiden hakuunhan sinne tietysti lähdetään. Hyvä porukkahan se on, mutta kyllä meillä siellä mahdollisuuksia on, Vuorela tähtäsi.

Valmentajanvaihdon jälkeen joukkueella kuin joukkueella on tapana pelata juuri ensimmäinen ottelu uuden valmentajan johdolla kykyjensä ylärajoilla. Vaikka FPS lähteekin otteluun vajaamiehisenä, kannattaa Hermeksen olla varuillaan, sillä FPS on tällä hetkellä huomattavasti iskukykyisempi kuin lokakuun lopussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle