Jatkaako Hokki voittojen tiellä?

MESTIS / Ennakko
Seitsemän ottelun voittoputkessa porskuttava Kajaanin Hokki saa lauantaina vieraita oopperakaupungista. Vierailijan tilanne on tukala, sillä Pallokerhon edellinen voitto varsinaiselta peliajalta löytyy joulukuun puolestavälistä.

Vierailija SaPKon viimeaikaiset otteet eivät paljon kiitosta ole keränneet. Joukkueen peli on ollut koko tammikuun enemmän tai vähemmän sekaisin, eikä selkeitä ratkaisuja tähän ole näköpiirissä. Etenkin savonlinnalaisten peräpää on vuotanut oikein urakalla, eikä hyökkäyksen tehoissakaan ole ollut hurraamista.

SaPKon suurin syömähammas, Tuomo Litmasen johtama ykkösketju ei ole kyennyt alkukauden kaltaisiin suorituksiin, vaan vajonnut rivimiesten tasolle. SaPKon onneksi kuitenkin uusimman hankinnan, Michal Lukacin johtama kakkosketju on esittänyt lupaavia otteita ja tältä ketjulta odotetaan tehoja myös Kajaanissa.

Pallokerhon mahdollisuudet Hokkia vastaan lepäävät varsin tutuiksi tulleissa teemoissa: vastaiskuissa ja maalivahtipelissä. Joukkueen ykkösmaalivahtina koko kauden torjuneella Tuomas Lohtanderilla ei ollut keskiviikkona Turussa paras mahdollinen ilta, mutta nyt mieheltä kaivattaisiin taas huippuotteita, mikäli kolme pistettä savonlinnalaisia kiinnostaa.

Vierasjoukkueelle pisteet tulisivat todella tarpeeseen, sillä pudotuspeliviivan alla olevat joukkueet hengittävät jo ikävästi niskaan.

SaPKolta on ottelusta sivussa ainakin Raine Hartus, joka loukkasi jalkansa LeKi-ottelussa.

Hokki voittoputkessa

Kotijoukkue Hokki on pelannut voitokkaan tammikuun, häviämättä kertaakaan. Matkalla mukaan on tarttunut kovia päänahkoja, joista ehkä kovimpana 12. päivä haettu vierasvoitto Kouvolasta.

Viimeisessä 26:ssa pelaamassaan ottelussa kajaanilaisryhmä on napannut kaksikymmentä voittoa ja vain kuusi tappiota, joten kajaanilaiskaravaanin voidaan kai perustellusti sanoa kääntyneen oikeaan suuntaan.

Jos vierailija SaPKon leirissä elettiin hiljaiseloa siirtorajan umpeutumisen aikoina, Kajaanissa sentään jotain tapahtui. Hokki hankki Vaasasta maalivahti Mikko Rossin ja menosuuntaan matkasi hyökkääjä Juho Joona, jonka uusi osoite on RoKi.

Uutta väriä kajaanilaisten kokoonpanoon Rossin lisäksi tuo SaPKoa vastaan Mestis-debyyttinsä tekevä Ville Komulainen, joka ottaa Jarkko Oikarisen paikan kokoonpanossa.

Hokki on ottelussa ennakkosuosikki, mutta joukkueen pääkäskijä Kai Suikkanen ei lähde napit auki taisteluun pisteistä.

-Kyllähän meillä on ollut SaPKon kanssa tänä vuonna tiukkoja vääntöjä. En tiedä, onko SaPKo pikkuisen lassahtanut pisteiden valossa viime aikoina, mutta mielenkiintoinen peli on varmaan tulossa lauantaina ja pisteet ovat yhtä kovan työn takana kuin muissakin otteluissa.

Poissa Hokin kokoonpanosta lauantain pelissä ovat Jarkko Oikarinen ja Iiro Memonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle