SaPKolla haastava paikka

MESTIS / Ennakko
Avauskierroksella murskatappion kärsinyt SaPKo pääsee yrittämään kasvojenpesua kotihallissaan, mutta vastustaja on sieltä pahimmasta päästä.

Vaisusti sujuneet harjoitusottelut asettivat kysymysmerkkejä SaPKon iskukyvystä kauden alla. Ainoa voitto tuli alempisarjalaisesta Varkaus Eaglesistä. Huomioitavaa on tosin, että muut vastustajat olivat Mestiksen kärkipuoliskolta.

Vahvasti ei sujunut myöskään sarja-avaus Lempäälässä. LeKi - joka saattaa olla tällä kaudella yllättävänkin kova - tyylitteli loppulukemat 5-0 taululle reilussa erässä. Niinpä SaPKolle olisi kannattajien uskon ja joukkueen itseluottamuksen kannalta tärkeää pelata onnistunut ottelu kotiavauksessaan. Uskoa tähän antaa se, että SaPKo eli viime kaudella nimenomaan kotiotteluistaan. Jatkuuko sama trendi?

Vieraileva joukkue Savonlinnassa on yksi kovimmista: puolustava mestari Kajaanin Hokki. Hokki on kokenut paljon muutoksia, mutta mestarivalmentaja Kai Suikkasella on jälleen hyvin taitava nippu käsissään.

Sarja-avauksessä Hokki käänsi kahden maalin tappioaseman 4-2-voitoksi Sportia vastaan. Uusitun ykkösketjun Markus Haverinen - Jarkko Oikarinen - Juho Keränen miehet olivat mukana kolmessa eri maalissa.

SaPKon selkein onnistuja kehnossa avauksessa oli 5-0-tilanteessa maalille vaihdettu Olli-Pekka Turtiainen, joka palasi Savonlinnaan täksi kaudeksi Pelicansin nuorista. Turtiainen torjui kaikki kohdalleen osuneet 28 kutia. Hokki-ottelussa maalille palaa kuitenkin ykkösmaalivahti Tuomas Lohtander.

Ketjuihin SaPKo tekee sen muutoksen, että kokeneet ja taitavat hyökkääjät Jarno Tiilikainen, Tuomo Litmanen ja Kalle Konsti palaavat yhteen.

Hokki jatkaa pitkälti samalla koostumuksella kuin sarja-avauksessa. Ylimääräisenä hyökkääjänä aloittanut Ville Vimpari nousee nyt kolmosketjun keskelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle