Viimeinen pari uunista ulos

MESTIS / Ennakko
Kiekkokansa sai torstaina mitä halusi, kun täyden SM-liigakierroksen ohella myös Mestis pyörähti käyntiin viidellä ottelulla. Jokipojat ja FPS avaavat kuitenkin tiivistahtisen urakkansa vasta perjantaina, jolloin näidenkin kahden perinteisen Mestis-joukkueen iskukyky tosipeleissä joutuu ensimmäistä kertaa puntariin.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9;
border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9;
padding: 3px;">kausiennakot

Jokipojilla paljon uutta
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=4991">[lue lisää]



style="position: relative; top: -10px;">Tulokkaiden laatu ratkaisee Forssassa
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&joukkue=FPS&id=4976">[lue lisää]

Harjoituspeleissä kummankin joukkueen tasossa oli suuria heilahteluja. Jokipojat kirjasi kahdeksasta pelistä neljä nimiinsä ja joutui yhtä monta kertaa nöyrtymään. Viimeisessä ottelussa tuli puhtaasti kuonoon Hokilta maalein 4-0, mutta sitä ennen SaPKo joutui kokemaan pohjoiskarjalalaisten voiman maalein 7-2.

FPS:lle harjoituskausi tuotti viisi voittoa ja viisi tappiota. Osa otteluista oli Keravan turnauksen kaksieräisiä vääntöjä. Viimeistelyottelussa viikkoa ennen sarjan alkua kaatui HIFK:n A-juniorit 4-2.

Joensuulaiset eivät kautta edeltävissä otteluissa saaneet kertaakaan jalkeille parasta kokoonpanoaan. Merkittävin loukkaantumisten takia katsomon puolella ollut pelaaja oli kaikki harjoitusottelut reisivamman vuoksi missannut Sami Puruskainen, joka kuitenkin pääsee mukaan sarja-avaukseen. Siitä sivuun joutuu jäämään kolhujen vuoksi ainoastaan joukkueen tasokkaaseen laitahyökkääjäkaartiin kuuluva Lauri Heinonen.

Aivan sarjan kynnyksellä Jokipojat kertoi saavansa miehistöönsä ottelukohtaisella sopimuksella yhden viime vuosien menestyneimmistä omista kasvateistaan, Tomi Pölläsen, jonka neljästä viimeisestä kaudesta kolme on kulunut SM-liigassa, viimeksi KalPan riveissä.

Joensuulaisten uuden päävalmentajan Jami Kaupin aikomuksena on sijoittaa Pöllänen samaan ketjuun Sami Puruskaisen sekä keskushyökkääjän paikalle siirretyn, normaalisti laitahyökkääjän tontilla pisteitä nakuttavan Jani Keräsen rinnalle. Jokipoikien harjoituskauden selkeästi paras ketju Jani Väänänen – Tatu Miettinen – Toni Mustonen pääsee juonimaan kuvioitaan FPS:n kaatamiseksi tutussa koostumuksessaan.

Kaupilta löytyy luottoa siihen, että hänen joukkueessaan on tarpeeksi maalintekotaitoa.

- Hyökkäysvoimaa ainakin pitäisi riittää. Jälkimmäisiä ketjuja ajatellen on positiivista kova kilpailutilanne.

FPS lähtee kauteen ilman loukkaantumisia

FPS:n pelaajat ovat selvinneet harjoituskaudesta ilman sellaisia vammoja, jotka estäisivät esiintymisen ensimmäisessä ottelussa. Siihen joukkue joutuu kuitenkin ilman kapteeniaan Anssi Rantasta joka kärsii tässä vaiheessa HeKin Pekka Saittakarin kanssa käymänsä tappelunujakan jälkisanktiota.

Harjoitusotteluissa joukkueen peliasun puki ylleen peräti 33 miestä, eikä tervetullut paluumuuttaja Jarno Kantelus edes vielä ehtinyt tähän joukkoon. Tämän vuoksi ketjukoostumukset ovat eläneet hurjasti. Yksi toimiva viisikko on sentään jo kasassa.

Raumalaisvetoisen kentällisen, jossa puolustajina pelaavat Markus Nordlund ja Jonne Hattunen sekä hyökkääjinä viilettävät Jussi Tapio, Jarkko Hattunen ja Veli-Matti Savinainen jäsenet muodostivat yksiselitteisesti Palloseuran pistekärjen harjoitusotteluista.

FPS:n kakkosvalmentajana ja joukkueenjohtajana työskentelevän Asko Rantasen mietteet ennen sarja-avausta ovat seuraavat.

- Vastustaja tunnetaan aika huonosti, koska porukka on siellä muuttunut paljon kuten meilläkin. Vastustajan tuntemisella ei niin suurta merkitystä olekaan, vaan keskitymme omaan peliin. Ratkaisevaa on, että pystyisimme ehjään 60-minuuttiseen. Sarja-avauksessa kotijengillä on aina enemmän paineita, mutta luonnollisesti meillekin olisi tärkeä saada hyvä alku ennen niitä omia kotipelejä, Rantanen pohti.

Isännillä suosikkiasema

Voimasuhteita arvioitaessa Jokipojat vaikuttaa vahvemmalta, etenkin sen pelatessa kotikentällään. FPS:lla on viime vuosilta heikkoja muistoja avauskierroksilta, etenkin Vaasan vierailuilta, mutta näihin seikkoihin ei sovi liiaksi nojautua, onhan joukkueen pelaajiston vaihtuvuus ollut niin valtavaa.

Mehtimäen perjantai-illan yleisömäärästä puhuttaessa ei yli kolmentuhannenkaan katsojan vaeltaminen hallille ole mahdotonta. Syynä tähän on merkittävän sponsorin jakama iso kasa lippuja, joiden menekinedistäjinä myös joukkueen pelaajat ovat toimineet. Kaikille pelaajille on varmasti mieluisaa pelata ison yleisömassan silmien alla, mutta kuinka paljon se tuo kotijoukkueelle lisää onnistumisen paineita?

» Lähetä palautetta toimitukselle