Nyt tai ei koskaan

MESTIS / Ennakko
Kuluneen kauden aikana Jukureista ja Hokista on muotoutunut todellinen taistelupari. Jo marraskuun pimeistä illoista lähtien taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta on jatkunut pääosin näiden kahden joukkueen välillä. Nyt joukkueita erottaa yhden pisteen marginaali mikkeliläisten hyväksi.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Jukurit rehki viimeiset neljä ottelua kahdeksaan päivään, jonka lisäksi bussikilometrejä kertyi todella iso määrä. Joukkue on saanut nyt levätä muutaman päivän, mutta joukkueen kunto on silti pienoinen kysymysmerkki. Mikkeliläisseura on onnistunut poistumaan voittajana kentältä ainoastaan kerran viidessä edellisessä ottelussa ja edellisen kerran joukkue hävisi tylysti Sportille 5-1.

Vaikka Hokki on pysytellyt koko kauden ajan pudotuspeliviivan tuntumassa, on joukkueelle nyt elämänsä tilaisuus kiilata Jukureiden ohi sarjataulukossa. Kajaanilaiset ovat saaneet vähitellen juonesta kiinni ja talvi on sujunut kaikin puolin mallikkaasti. Kaksi edellistä ottelua eivät ole olleet mitään jääkiekkoilun riemujuhlaa, mutta linnapaidat ovat silti ottaneet niistä komeasti kuusi pistettä. Edellinen voitto tuli keskiviikkona kotijäällä RoKista lukemin 3-1.

Ratkaisun paikat

Jukureiden otteet ovat ailahdelleet pahasti jopa otteluiden sisällä. Vaikka joukkue kykeni voittamaan Kiekko-Vantaan viikko sitten, oli joukkue täysi altavastaaja avauserän jälkeen.

Tärkein huomio kiinnittynee isäntien psykologiselle puolelle. Kestääkö jukurilauman pää, kun joukkue ei ole tottunut taistelemaan pudotuspelipaikasta? Ja millä mallilla mikkeliläisten ylivoimapeli on? Siihen täytyy tulla parannusta, mikäli pisteet kajaanilaisilta kiinnostavat.

Hokin ongelmat ovat olleet asennepuolella. Joukkue pelasi varsin ehjän ottelun LeKiä vastaan, mutta keskiviikkona RoKia vastaan joukkue ei syttynyt laisinkaan. Vaikka kyseessä on tärkeä ottelu pudotuspelejä ajatellen, ei Nicklas Hudd suostu ottamaan ottelusta ylimääräisiä paineita:

– Tyynesti tässä ollaan otteluun valmistauduttu. Pisteitä jaetaan kuitenkin vain kolme, eikä ottelun lopputulos ratkaise meidän kannaltamme lopullisesti mitään.

Hokin päävalmentaja tietää myös Jukureiden vaarallisuuden.

– Lauantaina vastassa on sellainen Jukurit, joka puolustaa kurinalaisesti ja kykenee tosi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Meiltä se vaatii nöyrää puolustamista ja tehokasta hyökkäyspelaamista. Yli- ja alivoimat ovat myös tärkeitä, Hudd jatkaa.

Vaikka vierailijoiden asenteessa on ollut ajoittain ongelmia, niin lauantain ottelun kohdalla ei pitäisi olla mitään ongelmia syttymisen kanssa. Mikäli Hokki häviää ottelun, karkaa playoff-viiva jälleen neljän pisteen päähän. Voitolla Hokki ottaisi pienen niskalenkin mikkeliläisistä, mutta taistelu pudotuspelipaikasta jatkuisi silti kiivaana.

Kokoonpanot

Isänniltä poissa ovat varmuudella Simo Pulkki, Henry Hietaharju ja Tuomo Jormakka. Petri Lehtonen ja Ilkka Kallioinen ovat myös huilineet pari edellistä ottelua, ja heidän läsnäolo olisi joukkueelle todella tärkeää. Olli-Pekka Komulainen ja Miikka Lindholm tekevät puolestaan paluun sairastuvalta.

Hokilta poissa on ainakin Kimmo Happo. Jonne Hattunen on ollut viime aikoina poissa kokoonpanosta, mutta hänen pelikunnostaan ei ole täyttä varmuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle