Hokki otti kiinnityksen pudotuspelipaikasta

MESTIS / Raportti
Hokki jätti Jukurit sekä pisteittä että maaleitta, kun joukkue haki Mikkelistä arvokkaan vierasvoiton ottelun päätyttyä lukemin 0-3. Täyden pistepotin myötä kajaanilaiset ottivat kiinnityksen pudotuspelipaikasta, kun Jukurien urakka vastaavasti vaikeutui huomattavasti. Esitys oli Jukureilta yksi kauden heikoimmista.

Jukurien ja Hokin kohtaamiseen lähdettäessä panokset olivat todella korkeat. Hokin jätettyä kotijoukkueen maaleitta, nousi se sarjassa Jukurien ohi kahdeksanneksi. Voitosta huolimatta vieraidenkaan peli ei ollut loistokasta, mutta esitys riitti Kajaanista saapuneiden fanien iloksi tärkeään voittoon.

– Tietenkin olen tyytyväinen pisteisiin, sillä tämä oli meille todella tärkeä peli. Tuntuu, että olimme tänään paremmalla jalalla liikkeellä, ja pääsimme hyödyntämään hyvää liikkumista sekä kiekollista peliä, kertoi Hokin pääkäskijä Nicklas Hudd.

Jukurileirissä tunnelmat olivat täysin päinvastaiset. Jääminen pisteittä oli joukkueelle paha takaisku ajatellen pääsyä pudotuspeleihin. Kotijoukkueen pelistä on vaikea löytää mitään positiivista, eikä tähän kyennyt myöskään päävalmentaja Pekka Lipiäinen:

– Surkein esitys, mitä olemme tässä hallissa tänä vuonna vetäneet. Mielestäni jännitettiin itsemme ulos pelistä; jalka ei liikkunut, syötöt eivät osuneet kohdilleen, emme pärjänneet kamppailuissa ja hävisimme jokaisella osa-alueella.

Maalit kahdessa ensimmäisessä erässä

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin tapahtumaköyhä, eikä sen viihdearvo noussut täten järin korkeaksi. Kiekkoa vietiin päädystä päätyyn, eikä varsinaisilla maalitekopaikoilla juhlittu etenkään kotijoukkueen toimesta. Vieraat saivat aikaiseksi muutaman vaarallisen tilanteen, mutta jukurimaalia vartioinut Timo Väisänen nappasi kajaanilaisten yritykset haparoinnista huolimatta kolmea takaiskua lukuun ottamatta.

– Väisänen on liimannut edellisissä otteluissa kiekot hyvin, joten nyt oli yllätys kun tuli näin paljon irtokiekkoja. Olemme painottaneet harjoituksissa maalille menoa ja irtokiekkojen pelaamista, totesi Hudd.

Hokki oli lähes koko ottelun niskan päällä siirtyen lopulta 16 peliminuutin jälkeen täysin ansaitusti johtoon. Antti Jaatinen siirsi Väisäsen patjoista kimmonneen irtokiekon maalin perukoille Jukurien puolustuksen ottaen tilanteessa aivan turhan löysästi.

– Vitsit ovat vähissä, kun tulee paha kiekonmenetys omalla alueella vain sen takia, että pelaaja ei viitsi laittaa kiekkoa sinisen yli, puhisi Lipiäinen.

Maalipaikat olivat Jukureilla koko ottelun kortilla. Avauserässä Timo Kuuluvainen sohi kiekon ohi maalista, eikä ylivoima tuottanut sen enempää tulosta.

– Ei päästy maalillekaan. Meillä oli aivan erilaiset suunnitelmat, mutta mikään niistä ei toteutunut tänään, harmitteli Lipiäinen.

Hokki pääsi lisäämään johtoaan kahteen maaliin toisen erän ensimmäisellä minuutilla Jussi Nättisen toimesta maalinedustalta. Tämän jälkeen Matt Waddelin ja Iikka Törnvallin välillä nähtiin pientä myllyn alkua, joka kuitenkin tyrehtyi tuomareiden tullessa väliin. Tilanteesta tuomittiin molemmille kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta.

– Aina on helpompaa, kun päästään ensimmäisenä johtoon ja vastustaja joutuu hieman avaamaan peliään, kertoi Hudd.

Lisää vettä mikkeliläisten niskaan kaadettiin erän puolessa välissä, kun Niko Saarenpää iski kiekon häkkiin jukuripuolustuksen kohtalokkaasta virheestä. Sami Kautto purki pelivälineen maaliviivalta suoraan Saarenpään lapaan b-pisteen kaarelle, josta tällä oli helppo työ niitata kiekko tyhjään maaliin.

Hokin siirryttyä ottelussa jo kolmen maalin johtoasemaan, käytti Lipiäinen aikalisän. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään osumia erän loppuun vielä kahteen otteeseen ylivoimalla tuloksetta.

Päätöserä pelailua

Hokki tarjosi Jukureille päätöserän alkuun vielä pienen mahdollisuuden päästä peliin mukaan. Kotijoukkueen ylivoimapelissä ei ollut kuitenkaan kehuttavaa, vaan joukkue sai koko erässä aikaiseksi ainoastaan yhden varsinaisen maalipaikan. Hokille puolestaan riitti, että se varmisteli voittoaan.

– Etenkin kun jännitetään ja söhitään kiekkoa, niin vastustajalle tulee paikkoja. Meidän paras paikka taisi olla, kun Miikka Lindholm pisti kiekon nollakulmasta ja puolustajan jalasta johonkin lähelle maalia, muisteli Lipiäinen.

Jukurit jatkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta perjantaina, kun se saa vieraita Jyväskylästä. Mikkeliläisillä onkin nyt vajaa viikko aikaa hioa kuvioitaan.

– Tilanne on tämä, eikä enää tarvitse jännittää. Nyt on vaikeampi tie ja meidän on saatava isoja voittoja. Kaikki on laitettava peliin, pohti Lipiäinen.

Hokki puolestaan kohtaa D Teamin jo maanantaina Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle