Pysäyttääkö Tuokkola Jukurit?

MESTIS / Ennakko
Torstaina Kouvolassa rökäletappion kärsinyt Kiekko-Vantaa yrittää palata jälleen voittojen tielle, kun sarjakärki Jukurit saapuu vierailulle Tikkurilaan. Kotijoukkueen maalinsuulle luistelee jo viides mies tällä kaudella, kun Pekka Tuokkola saapuu Tapparasta lainasopimuksella.

Joukkueet eivät vielä tällä kaudella ole kohdanneet, mutta perinteisesti mikkeliläisten vieraillessa ottelut ovat olleet tasaisia. Viime kaudella Tikkurilassa molemmat voittivat kertaalleen.

Joukkueiden lähtöasetelmat otteluun ovat aika erilaiset. Kiekko-Vantaa aloitti kautensa hyvin, mutta nyt alla on pari tappiota, joista viimeisin torstaina Kouvolassa. Jukurit sen sijaan on jyrännyt suhteellisen vakuuttavasti. Mikkeliläisillä on vasta yksi tappio, joka tuli yhden huonon erän seurauksena Joensuussa. Jukurit pelasi eilen kotihallissaan voitokkaasti TuToa vastaan.

Kiekko-Vantaa aikoo päästää vähän maaleja

Vantaalla haetaan nyt kuumeisesti lääkkeitä sarjakärki Jukurien pysäyttämiseksi. Myös edellisen ottelun tapahtumat on saatava nollattua, sillä torstainahan Vantaa kävi Kouvolassa ottamassa kuokkaan peräti 1-7.

- Laukaisutilastonkin mukaan oltiin pelissä mukana. Ei kaikkia takaiskumaaleja voi laittaa maalivahtien piikkiin, mutta kyllä huumori meinasi loppua, kun kaikki lentokonetta pienemmät upposivat, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Petteri Hirvonen torstain esitystä.

Kiekko-Vantaan vahvuutena olikin alkukaudesta puolustuspelaaminen, mutta parissa viime pelissä kurssi on alakerrassa kääntynyt. Uutta ilmettä tulee nyt antamaan lainamies Tampereelta, kun Pekka Tuokkola luistelee tolppien väliin. Tuokkola pelaa nyt lauantaina ja jatkosta sovitaan sitten pelin jälkeen.

- Joukkueessa on hyvä fiilis. Oli tiedossa, että näin käy (tulee tappioita --> sarjasijoitus valuu alaspäin). Paljon loukkaantumisia jne. Joukkueen kanssa on puhuttu, että onko parempi harjoitella hyvin vai keskittyä otteluun. Harjoittelun takia putki ei ehkä pelissä kulje, mutta kevääseenhän tässä tähdätään, Hirvonen summaa.

Jukurit on päästänyt tosi vähän maaleja, ja Vantaa puolestaan kärsii maalinteko-ongelmasta. Hirvosella on ratkaisu ongelmaan:

- Päästetään itsekin vähän maaleja, niin peli pysyy tasaisena.

Kiekko-Vantaa on kärsinyt loukkaantumisista kauden aikana ja KooKoo-pelissä joukkueelle tuli lisää murheita, kun puolustaja Timo Ahonen loukkasi olkapäänsä. Ahonen menee maanantaina lääkäriin, jonka jälkeen selviää toipumisennuste.

Jukureilla loukkaantumishuolia

Jukurileirissä pyritään ottelun alla nauttimaan sellaiset dropit, että edellisillan TuTo-peli saadaan pyyhittyä pois kropasta. Ottelu ei ollut joukkueelle erityisen raskas, mutta palautumisaikaa on silti vain 20 tuntia ja bussimatkakin vielä taitettava.

Palautumistakin suuremmat huolet Jukurien päävalmentaja Risto Dufvalla on silti joukkueen materiaalin riittävyydessä Vantaalla. Jukurit nimittäin sai reippaasti jobinpostia perjantain aamutreenien jälkeen, kun kolme miestä joutui lähtemään sairastuvalle. Entiset loukkaantumiset mukaan luettuna Jukureilta oli perjantain TuTo-pelin jälkeen peräti seitsemän pelaaja sivussa. Toki joukkueen materiaali on sen verran leveä, että mistään radikaalista iskukyvyn heikkenemisestä ei voida puhua, varsinkin kun pelaajia hankittiin jo kauden alla reilusti yli normaalin kokoonpanon. TuTo-peliin sorvatut uudet koostumukset toimivat kaikesta huolimatta kohtuullisen hyvin.

Pitkäaikaispotilaiden (Tuomo Jormakka ja Tomi Lindfors) lisäksi lauantaina Vantaalle ei lähde varmuudella Markku Erholtz, joka kärsii jalkavaivasta. SaiPan Joni Tuomisen ansiosta pakkikalusto on kuitenkin täydessä miehityksessä. Hyökkääjistä sivussa ovat lisäksi Petri Koskinen, ja Janne Jaakkola, jotka loukkaantuivat perjantaiaamuna. Nuori Jesse Kiukas taas loukkasi kätensä TuTo-pelissä. Pörssihai Antti Laakson pelaaminen Vantaalla on sen sijaan vielä epävarmaa. Perjantaina Laakso oli flunssaisena sivussa.

Loukkaantumisista huolimatta Jukurit saanee täyden miehityksen Vantaalle muutaman oman juniorin täydentämänä.

- Hyviä paikkoja nämä peräkkäisten päivien pelit mitata fyysisesti itseään. Katsotaan miten jalka riittää, Dufva pohti lauantain peliä.

Ottelussa riittää mielenkiintoa, sillä molemmissa leireissä painitaan jonkin sortin ongelmien kanssa. Miten nämä pulmat sitten ratkaistaan, niin sen näyttää itse peli. Suosikin viitta olisi normaalitilanteessa helppo asettaa Jukurien harteille, mutta kaventunut materiaali ja edellisillan peli tasoittavat puntteja.

» Lähetä palautetta toimitukselle