Saako Kiekko-Vantaa pysäytettyä Jukurien voittomarssin?

MESTIS / Ennakko
Sarjakärki Jukureilla on riittänyt tällä kaudella syitä tuulettamiseen.
Mestiksessä neljäntenä oleva K-Vantaa ja kärjessä varsin ylivoimaisesti liitävä Jukurit pelaavat vuoden 2016 ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina.

Kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs keskinäinen. Voitot ovat sarjataulukon kärjessä kiitävälle mikkeliläisjoukkueelle 2-1. Jokainen mittelö on päättynyt kotijuhliin.

Kotijoukkueen on osuttava paikoistaan

K-Vantaalla on allaan ennen joulua otettu 5-4-jatkoaikavoitto LeKiä vastaan. Kotijoukkue on sarjataulukossa neljännellä sijalla perushyvän puolustuspelin sekä vahvan hyökkäämisen ansiosta. 

Päävalmentaja Simo Mälkiän miehistö saa hyökkäyspään paineensa käyntiin usein hyvin yksinkertaisen kuvion pääteeksi: joukkue pääsee keskialueen yli laittamalla pitkän päätyyn ohjauksella ja rynnistämällä pelivälineen perään. Piirun verran tehokkaammalla viimeistelyllä K-Vantaa olisi vielä korkeammalla sarjataulukossa.

Jos K-Vantaa saa paineistettua kotijäällään Jukurien puolustusta, on isännillä yllätyssauma. Toki myös todellisista maalipaikoista limpun on upottava häkkiin.

Jukurit tulessa ilman Pennastakin

Illan vierasmiehistö seilaa tällä hetkellä käsittämättömässä voittoputkessa. Liigaan nouseva sarvipaitainen joukkue on nimittäin taipunut edellisen kerran tappioon 28. lokakuuta TUTO:n vieraana Turussa. Kaikkiaan voittoputki on sunnuntain peliin lähdettäessä 15 ottelun mittainen.

Mikkeliläisten suuri ase on tehokas viimeistely maalipaikoissa. Edellisessä taistelussa SaPKoa vastaan Jukureiden alakerta tosin alkoi hieman rakoilemaan kolmannen erän lopulla - toisaalta Jukurit oli takonut pässipaitojen reppuun yhdeksän maalia, joten pieni repeily oli siinä mielessä ymmärrettävää.

Jukureista on vaikeaa etsiä negatiivisia seikkoja, sillä joukkue on myös Mestiksen paras vierasjoukkue. Edellisellä Vantaan reissullaan mikkeliläiset tosin ottivat lohipaidoilta käkättimeen 5-2-numeroin.

Sarjan ylivoimaisen kärkijoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen on Pikkuleijonien matkassa Helsingissä MM-karkeloissa, joka ei kuitenkaan ole näkynyt Jukurien otteissa millään tavalla. Tuleva liiganippu on ollut Timo Turusen käsissä samanlaisissa liekeissä kuin Pennasenkin opeissa.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Jukurit lähtee peliin suurena ennakkosuosikkina. Mahtavasti toimivan ylivoiman ansiosta sekä tuhoisan viimeistelyn ansiosta joukkue on napsinut jo 15 voittoa putkeen. Hankalan syksyn jälkeen mikkeliläisten itseluottamus on luonnollisesti kovalla tasolla - eikä sitä helposti murenneta.

Vantaa on tosin ollut Jukureille yllättävän tuskainen paikka. Jos isäntäjoukkue pystyy nollaamaan tulikuuman Roope Rannan ja kumppanit, voi K-Vantaalla olla saumat horjuttaa vieraitaan. Kotijoukkueen on pysyttävä kaukana jäähyaitiosta, jonka lisäksi myös pelin alulla tullee olemaan suuri merkitys taiston tapahtumiin.

Seuraa Heitä

Juha Tarkkanen #21 |

Puolustaja

Kiekko-Vantaaseen palannut Tarkkanen on alakerran vahva vääntäjä, jonka takia vantaalaisten kannalta Jäähongan kasvatin komennus kentälle olisi varmasti toivottavaa. Tällä kaudella KeuPassakin luutineella pakilla on varsin jämäkkä laukaus.

Roope Ranta #21 | TUTO

Laitahyökkääjä

Ranta päätti vuoden 2015 paukuttamalla SaPKon reppuun neljä maalia ja yhteensä kuusi pistettä. Laiturin vire kuvastaa Jukureita tällä hetkellä hyvin: hyökkäys- ja ylivoimapeli toimii oikeastaan kokoajan, kun kiekko uppoaa tuhoisan tehokkaasti vastustajan verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle