Nosteessa olevat Kiekko-Vantaa ja KeuPa kohtaavat Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Päävalmentaja Simo Mälkiä on saanut joukkonsa nosteeseen.
Revanssiviikonloppuna JYP-Akatemiaa nöyryyttänyt KeuPa HT saapuu keskiviikkona Tikkurilaan. Joukkueet ovat pelanneet runkosarjassa vastakkain kerran, ja syyskuun illassa voiton vei Keuruulla Kiekko-Vantaa.

Keskiviikkona Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja KeuPa. Joukkueet ovat pelanneet vastakkain vain kertaalleen runkosarjassa, kun Kiekko-Vantaa voitti 3-2 Keuruulla syyskuun 16. päivänä.

Lauantaina Turussa TUTOa vastaan Kiekko-Vantaa taisteli loistavasti. Voitto tuli numeroin 2-1, vaikka tilaisuuksia tehdä enemmänkin maaleja oli. Alkurynnistyksen jälkeen lohipaitojen puolustus piti Aaro Peltosen vartioiman maalin puhtaana ja turkulaiset pois maalintekosektorilta.

− Taisteluvoitto. Ei ollut kaunista, mutta hieno koko joukkueen taistelu. Pikkuisen vaikeutettiin tehtäväämme sillä, ettei peliin lähtö ollut paras mahdollinen. Myös liialla jäähyilyllä vaikeutettiin tämän illan tehtävää. Alivoimamme oli loistavaa. Kolmas erä oli hyvää ja rohkeaa pelaamista johtoasemassa, ei panikoiduttu, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä lauantaina Turussa.

Lohipaidat pääsivät turkulaisia paremmin hyökkäysalueelle, mutta tarkempaa sapluunaa ei siitä irronnut.

Kiekko-Vantaa nosteessa

Kiekko-Vantaan otteet ovat kovassa nousussa. Joukkueella on takanaan kolme voitto-ottelua, ja etenkin kotiluolassa ottelut ovat olleet vantaalaisväritteisiä. Maalivahti Jani Kautto on saanut kovan haastajan, Peltosen. Oma kasvatti on ottanut ykkösmaalivahdin paikan ainakin toistaiseksi.

Puolustus on petrannut huomattavasti. Esiin nostettakoon pakkipari Iiro Sulin ja Nico Nurmikanta, joka taisteli kiitettävästi vantaalaisten puolustuksessa. Molemmilla puolustajilla on kokemusta hyökkäävästä pelityylistä.

Viime otteluista on kokoonpanosta puuttunut Espoosta tullut hyökkääjä Niklas Andersson. Pelattuja otteluita on kuitenkin tähän mennessä jo 15, joista tehopisteet 0+2.

KeuPalla lähes täydelliset neljä ottelua

Keuruulaiset ovat myös kovassa nosteessa. Joukkueella on neljä viimeistä ottelua peräjälkeen. Voitot ovat tulleet kaksi kertaa JYP-Akatemiasta ja TUTOsta sekä Jokipojista.

Joukkueet ovat runkosarjassa mukavilla sijoilla, ainakin KeuPa, joka majailee sijalla kuusi. Kiekko-Vantaa löytyy sijalta yhdeksän vain kaksi pistettä keuruulaisista perässä.

Revanssiviikonloppuna KeuPa kukisti JYP-Akatemian molemmissa otteluissa, mitkä päättyivät kumpikin lukemiin 4-1.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

KeuPa HT on kovassa iskussa, mutta niin on Kiekko-Vantaakin. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Keuruulla vantaalaiset voittivat 3-2. KeuPa sen sijaan on kyykyttänyt peräjälkeen niin TUTOn kuin Jokipojatkin.

Ottelusta tulee mielenkiintoinen, ja keuruulaiset hakevat revanssia kovalla höyryllä. Kiekko-Vantaalla on laittaa kaukaloon kaksi kovan luokan Mestis-maalivahtia, joten kumpi tahansa aloittaa maalinsuulla, ei ottelu kaadu ainakaan heihin.

Ottelusta tullee tasainen, mutta arvelen, että maaleja tullaan näkemään lukuisia. Kiekko-Vantaa on tällä hetkellä kova kotijoukkue, ja se tullee voittamaan ottelun ja saa näin tärkeät kolme pistettä.

Seuraa Heitä

Joona Harjama #29 |

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä ampui Espoo Unitedin verkkoon kauden avausmaalinsa. Puolustava hyökkääjä on petrannut hyökkäysvoimaansa.

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Sportista lähtöisin oleva joukkueen kapteeni on pelannut alkukauden vahvasti. Otteluita on kertynyt 16 ja tehopisteitä 3+12.

» Lähetä palautetta toimitukselle