Kiekko-Vantaa saa vieraita Heinolasta

MESTIS / Ennakko
Vantaalaisten paras pistemies Joel Lehtinen virittää varmasti myös keskiviikkona.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa ja Heinolan Peliitat kohtaavat keskiviikkona Tikkurilassa. Vantaalaiset pitävät vankasti runkosarjan viidettä sijaa, kun neljänteen sijaan on seitsemän ja kuudenteenkin kahdeksan pistettä. Peliitat sen sijaan on sijalla yhdeksän, lähellä viimeistä pudotuspelipaikkaa.

Muistissa huikea loppukiri Hermestä vastaan kotiluolassa

Kiekko-Vantaa taisteli perjantaina yhden kauden upeimmista otteluistaan. Kokkolan Hermes karkasi 4-1-johtoon, mutta lohinutut nousi tasoihin ja iski voittomaalin kuutisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Maalintekijäksi ja vantaalaisten sankariksi nousi Janne Öfverström.

Kiekko-Vantaalla on takanaan viidestä ottelusta kaksi voittoa ja kolme tappiota. Voitot ovat tulleet kotona Hermestä ja LeKiä vastaan vieraissa. Joukkueen kultakypärää kantaa tällä hetkellä Joel Lehtinen, joka on tehtaillut tehopisteet 12+14 yhteensä 39 ottelussa.

Lohet ovat varmistamassa pudotuspelipaikkansa, kun jäljellä on runkosarjassa 11 ottelua, joista kuusi on kotiotteluita. Viime ottelussa Hermestä vastaan joukkue kärsi runsaasti rangaistuksista, eikä niihin ole varaa, mikäli vantaalaiset haluavat taistella pisteistä.

Peliitat ei ole pelannut surkeasti, silti häviöitä tulee

Peliitat on pelannut viimeiset 10 ottelua huonohkolla pistetahdilla. Matkaan on tarttunut noiden otteluiden jälkeen vain seitsemän pistettä. On jotenkin omituista, että vaikka tappioita on tullut peräjälkeen, joukkue on pelannut hyvää jääkiekkoa.

Syytä tuollaiseen takkuiluun ei ole helppo löytää, sillä joukkueen alakerta on toiminut mallikelpoisesti eikä hyökkäyskään ole kontannut tehottomuudesta. Jotenkin voi päätellä, että joukkuetta kannattelee taistelussa pudotuspeleihin vain ja ainoastaan ne pienet asiat, joita menestymiseen vaaditaan.

Joukkueen tuore maailmanmestarivahti Emil Larmi loisti lauantaina Hermestä vastaan, ja antoi sykkeen koko joukkueelle.

Peliittojen ja Kiekko-Vantaan keskinäiset tasan

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat mitelleet paremmuudesta kauden aikana neljässä ottelussa. Voitot ovat 2-2, ja maaliero näissä on ollut lohipaitojen hyväksi 12-9. Ensimmäiset kaksi ottelua Peliitat voitti, mutta hävisi sitten kaksi seuraavaa.

Peliittojen pitää rikkoa vantaalaisten avaukset, jos mielivät saada parasta mahdollista tulosta illan ottelusta. Joukkue on pelannut hyvin Tikkurilassa, eikä keskiviikon koitos tee siihen poikkeusta.

Viimeksi joukkueiden välinen ottelu päättyi Kiekko-Vantaan voittoon Heinolassa joulukuussa, kun vantaalaiset voittivat voittolaukauskisan lukemin 4-3.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaa on ollut tasapaksu vastustaja heinolalaisille, sillä voitot ovat 2-2. Kuitenkin Peliitat on pelannut Tikkurilassa hyvin. Kiekko-Vantaa on suhteellisen turvallisessa tilanteessa sarjataulukon perusteella, mutta Peliitat voivat hengittää niskaan nopeastikin, jos joukkue saa käännettyä tappiollisen jakson voitokkaaksi.

Ottelusta tulee joko parin maalin ottelu tai sitten jompikumpi saa avattua sen kuuluisan ketsuppipullon. Jos veikkaisin rahasta, laittaisin roposeni Kiekko-Vantaan suuntaan.

Seuraa Heitä

Joel Lehtinen #21 |

Laitahyökkääjä

Kiekko-Vantaan kultakypärä on äitynyt melkoiseksi pistenikkariksi. Häneltä luonnistuu niin puolustavampi kuin hyökkäävämpikin rooli joukkueessa. Tuleeko kauden 13. osuma keskiviikkona?

Niko Kivelä #14 |

Laitahyökkääjä

Nuorukainen on päässyt pisteiden makuun. Osaamista löytyy, ja hän on eittämättä Mestis-tason pelaaja. Tekee sähäkästi vaarallisia tilanteita ja on ollut varsinainen ilopilleri.

» Lähetä palautetta toimitukselle