KeuPa lävisti Georgijevin kolmesti - Rinne Liiga-vahdeista etevämpi

MESTIS / Raportti
KeuPa juhli Talvisalossa maalia neljä kertaa.
Kuva © Antti Varonen
KeuPa sai otteluun unelma-alun, sillä joukkue takoi ensimmäisten kymmenen minuutin aikana kolme maalia. SaPKo paransi peliään erä erältä, mutta kotijoukkue heräsi liian myöhään, eikä se enää riittänyt pysäyttämään keuruulaisia.

Ensimmäistä erää ei oltu pelattu kuin yli kaksi minuuttia, kun Jesse Pelamo herätteli isäntiä Talvisalossa tehden vieraiden avausmaalin. SaPKo-puolustus nukahdi ja Pelamo haastoi yksin Aleksandar Georgijevin, joka oli voimaton hyökkääjää vastaan. 

Tämä ei kuitenkaan sytyttänyt pässipaitoja, vaan alle kaksi minuuttia myöhemmin Emppu Pulliainen onnistui uudestaan ohittamaan venäläisvahdin. Maalin jälkeen pässiluotsi Pasi Räsänen otti aikalisän ja yritti jälleen herätellä joukkuetta.

Juuri kun SaPKo tuntui saaneen pelistä kiinni, Riku Pitkänen laukoi vierasjoukkueen kolmannen maalin. Tämän jälkeen SaPKon maaliin luisteli huilivuorossa ollut Antti Leskinen. Georgijevin ottelun saldoksi jäi yksi torjuttu laukaus ja kolme päästettyä maalia.

− Saatiin hyvä alku tähän peliin, niin kuin oli tarkoituskin. Olimme valmiina tähän otteluun ja pidettiin tätä ottelua erittäin tärkeänä. Saatiin hyvä vire päälle, meillä oli hauskaa pelata keskenään ja yrittää ihan parasta, iloitsi keuruulaisten päävalmentaja Ville Nieminen.

KeuPan hallitsema toinen erä

Pässipaitojen puolutuspeli parantui toisessa erässä huomattavasti, mutta syötöt eivät löytäneet omille pelaajille. Etenkin vierasjoukkueen ylhäältä alkanut karvaus vaikeutti SaPKon pääsemistä pois omalta alueelta.

Leskinen haparoi hieman maalillaan, mutta otti tärkeitä torjuntoja kotijoukkueen puolustaessa urheasti omaa maaliaan. Useista erikoistilanteista huolimatta numerot taululla pysyivät samana.

− KeuPa pelasi kurinalaisesti pelin täydet 60 minuuttia. Oli hyvä kamppailuissa, jos et kamppailuja voita, niin et voita kyllä peliäkään. Siinä KeuPa oli tänään suvereenisti meitä parempi, SaPKon Pasi Räsänen totesi.

SaPKon kiri ei riittänyt

Kolmannessa erässä pässipaidat heräsivät takaa-ajoon, mutta KeuPan puolustus kuitenkin minimoi maalipaikat tehokkaasti.

Kotijoukkueen ainoan maalin tehtaili Teemu Lepaus. Osuman jälkeen SaPKo sai peliinsä lisää virtaa, mutta KeuPan maalilla loistavasti pelannut Rasmus Rinne otti monia tärkeitä torjuntoja.

Vierasjoukkue ei antanut tuumaakaan periksi, vaan puolusti ja karvasi vahvasti. Peliaikaa oli jäljellä enää 2.13, kun pässipaidat ottivat jäähyn. SaPKo hyökkäsi silti vahvasti alivoimalla.

Ilman maalivahtia pelanneen SaPKon takaa-ajo pysähtyi kuitenkin KeuPan purkukiekkoon, jota kotijoukkue ei onnistunut pysäyttämään ennen tyhjää maalia. Maalintekijänä oli jo toistamiseen ottelussa onnistunut Pulliainen.

− Kotipelaaminen on näköjään vuoristorataa. Ei tässä auta mitään muuta kuin ruveta harjoittelemaan ja parantaa sitä, että saataisiin sellainen tasaisuus tähän meijän kotipelaamiseen, summasi Räsänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle