Pistenälkää Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Keskiviikkona Tikkurilassa vastakkain asettuvat Kiekko-Vantaa ja SaPKo potevat kumpikin tahoillaan kovaa pistenälkää, sillä tahtotila olisi kummallakin joukkueella tavoittaa sarjataulukossa vain muutaman pisteen päässä siintävä seuraava etappi. Kiekko-Vantaalla se on kotietupaikka ja SaPKolla pudotuspeliviivan yläpuoli.

Kuntokäyrät

Kiekko-Vantaa on vuodenvaihteen jälkeen pelannut hyvin kaksijakoisesti. Kotiotteluissa joukkue on pystynyt alkaneen vuoden puolella pitämään voittoputken auki, mutta vieraissa on tullut tilille pelkkiä tappioita.

SaPKo puolestaan koki kovia vuodenvaihteen tienoilla, kun takkiin tuli kolme kertaa peräkkäin. Loppiaisena KooKoolta peräti lukemin 1-7. Mutta sen jälkeen joukkue on seitsemässä ottelussa kerännyt 14 pistettä. Ja matkalla ovat kaatuneet mm. Sport sekä Jokipojat.

Kiekko-Vantaa metsästää tällä hetkellä paikkaa neljän joukossa ollen tällä hetkellä kuudentena. Joukkueen ero kolmantena majailevaan LeKiin onkin vain kolme pistettä. SaPKo sen sijaan saalistaa paikkaa pudotuspeleihin. Tällä hetkellä sijalla kymmenen oleva savonlinnalaisjoukkue ajaa takaa Jukureita kuuden pisteen päässä sijalla kahdeksan.

Ratkaisun paikat

Kauden edetessä kohti kliimaksiaan, marginaalit kuluneen sanonnan mukaisesti pienenevät. Mutta sanonnassa piilee totuuden siemen, sillä joukkueiden pelaamisessa ei kevään joutuessa haeta tyyliä vaan nimenomaan tulosta. Vain sarjapisteet merkitsevät. Ja silloin peliä pelataan yhä tiiviimmin, ja pyritään välttämään virheitä.

Näin ollen täysin viisikoin pelatessa maalinteko voikin olla haastavaa, sillä riskejä hyökkäämisen suhteen ei haluta ylenpalttisesti ottaa. Ratkaisut löytyvätkin siis yksilösuorittajista, maalivahdeista, sekä erikoistilannepelaamisesta.

Maalivahtiosastolla Kiekko-Vantaalla on heittää kaukaloon eräs sarjan laadukkaimmista kassareista, Juho Santanen joka saa pelata kohtuullisen hyvän puolustuskaluston takana. SaPKolla torjuntavastuu on jakautunut Pekka Lahikaisen ja Simon Nielsenin välillä. Tällä saralla vantaalaiset ovat piirun verran edellä.

Toinen ratkaisun paikka on ilman muuta erikoistilannepelaaminen. Kummankin joukkueen ylivoimapelaaminen on huonoa. SaPKolla haasteita aiheuttaa kahden sarjan eliittihyökkääjän Ville Eskelisen sekä Oskar Essenin puuttuminen Kalle Konstin rinnalta. Yhdessä troikka mudoosti erään sarjan pelätyimmistä hyökkäysyhdistelmistä.

Mutta myös vantaalaisten ylivoima yskii. Edes George Nistasin paluu kaukaloon ei ole saanut ylivoimaa loksahtamaan kohdalleen, vaikka takalinjoillakin on nyt mies nimeltä Mike Clarke.

Sen sijaan iso ero joukkueiden erikoistilannepelaamisen suhteen löytyy alivoimasta. Kiekko-Vantaa pelaa sarjan parasta, ja SaPKo sarjan heikointa alivoimaa. Siinä saattaakin olla keskiviikkona yksi suuri ero. Kuinka ratkaiseva sellainen, se jää nähtäväksi.

Kokoonpanot

Siirtoajan umpeuduttua sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kummankin joukkueen vahvuuteen on ilmestynyt uusia pelaajia vahvistamaan joukkueita. Kiekko-Vantaan vahvuuteen maalivahtiosastolle saapui seuran oma kasvatti Jan-Erik Kaisla. Puolustukseen joukkue sai loppukaudeksi HIFK:n sopimuspelaajan Juha-Petteri Purolinnan, joka onkin ollut vantaalaisvahvuudessa käytännössä koko kauden. Lisäksi takalinjoille saapui SaiPasta Antti Nyrhinen ja Jokereista Jere Ölander.

Pääkaupunkiseudun liigaseurat antavat omille nuorilleen puolestaan peliaikaa Mestiksessä Jääkiekkoliiton ja SM-liigan välisen sopimuksen puitteissa. Näin ollen Kiekko-Vantaa sai toistaiseksi käyttöönsä Jokereiden puolustajan Tommi Kivistön ja hyökkääjän Teemu Pulkkisen sekä HIFK:n hyökkääjän Eetu Pöystin.

SaPKon vahvuuteen siirtoajan loppumetreillä liittyivät hyökkääjät Ilkka Heikkilä sekä Pasi Tuominen.

» Lähetä palautetta toimitukselle