Jatkuuko KalPan voittokulku?

MESTIS / Ennakko
Pienet vihreät miehet Forssasta joutuvat torstaina kovaan paikkaan, kun sarjajohtaja KalPa hakee jatkoa viiden ottelun voittoputkelleen. FPS tarvitsi kipeästi pisteitä pysyäkseen mukana playoff-taistossa.

Sarjajohtaja KalPa tuulettaa tukevassa sarjajohdossa. Savolainen kiistakumppani Jukurit on viiden pisteen päässä, toki yhden ottelun vähemmän pelanneena. KalPan marraskuun saldo oli huikea, seitsemästä ottelusta viisi voittoa, tasapeli Kokkolassa ja kotitappio Jukureille. Joulukuukin alkoi mukavalla 4-1-voitolla Hokista. Mustapaidat ovat olleet kotikaukalossaan vieraille tylyjä isäntiä, kotiotteluissa KalPa on menettänyt alkukauden aikana vain kolme pistettä.

Forssalaisten kausi on ollut vuoristorataa. Hyviä otteita on lähes poikkeuksetta seurannut tappio. FPS on pystynyt alkukauden aikana vain kerran kahteen peräkkäiseen voittoon, tämä tapahtui syys-lokakuun vaiheessa, kun sekä Ahmat että Hokki taipuivat Forssassa. Yllättäen vihreät miehet ovat pärjännet paremmin vieraskaukaloissa kuin kotikentällään, torstaina taidot punnitaan sarjan parasta kotijoukkuetta vastaan. Forssalaisilla on alla 3-4-voitto Järvenpään Haukoista, joten matematiikkaa noudattaen olisi taas tappion vuoro.

Maaliahne KalPa

KalPan hyökkäysmateriaalia arvioitiin jo kauden kynnyksellä Mestiksen parhaaksi. KalPan hyökkäyskalusto on ollut ennakoituakin maaliahneempaa, joukkue on tehnyt peräti 94 maalia, mikä tarkoittaa yli neljän maalin keskiarvoa ottelua kohden. KalPan puolustusta puolestaan arvosteltiin monissa lähteissä ennen kauden alkua, puolustuspään pelaaminen on kuitenkin ollut kiitettävällä tasolla. KalPa on päästänyt Mestiksessä vähiten maaleja, pienin kiitos ansiosta ei kuulu veteraanimaalivahti Pasi Kuivalaiselle.

KalPa pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Poissa on vain ykkössentteri Sami Salonen, joka loukkaantui jo lokakuun lopulla. KalPan maalia vartioinee tuttuun tyyliin Pasi Kuivalainen. Kakkosmaalivahti Ari Luostarinen vuokrattiin joulutaukoon ulottuvalla sopimuksella Lahden Pelicansiin. Kakkosvahdiksi nousee lupaava A-juniori Eero Kilpeläinen. KalPa sai Hokki-otteluun hyökkäyspäähän merkittävän vahvistuksen, kun Oliver Setzinger liittyi joukkueeseen. Setzingerille tarjottiin paikkaa KalPan ykkösketjussa, mies vastasi huutoon pelaamalla upean ottelun. Setzingerin lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää kakkosketjuun Somppi-Hämäläinen-Ahosilta. Hämäläinen on saalistanut viidestä viime ottelusta tehot 0+9.

Vajaamiehinen FPS

Forssalaisten tilanne ei ole mairitteleva. Loukkaantumisten takia sivussa ovat varmuudella hyökkääjät Juha Nurmisto, Matti Raunio ja Joni Virtanen sekä puolustaja Asko Rantanen. FPS:n tilannetta heikentää entisestään HPK-kolmikon puuttuminen. HPK-avut Yli-Junnila, Kenig ja Loikas ovat hallinneet FPS:n viime otteluiden pistepörssiä, joten muulta hyökkäyskalustolta odotetaan nyt venymistä. Ykkösketjun M.Ronkainen-Sochor-T.Ronkainen olisi syytä onnistua illan ottelussa. Kolmikko pelasi hyvän ottelun Järvenpäässä. Forssalaisten maalilla pelannee Tommi Kela, joka ei ole helposti ohitettavissa KalPa-hyökkääjille.

Forssalaisten lähtökohdat otteluun ovat huonot. Vastassa sarjan kärkijoukkue, ja omat rivit ovat harvat loukkaantumisten johdosta. KalPalla puolestaan kulkee lujaa, viimeisestä kotitappiosta on aikaa yli kuukausi. KalPa lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Kuopiolaiset kiekkofanit odottavat KalPan rikkovan ottelussa sadan tehdyn maalin rajapyykin. Helppoa iltaa ei kuitenkaan kannata KalPa-leirissä odottaa. FPS ei ole ollut KalPalle helppo vastus, sarja-avuksessa KalPa otti 3-2-voiton ja Forssasta KalPa haki 1-4-voiton vahvan toisen erän ansiosta. FPS:n voiton avaimet ovat onnistunut maalivahtipeli ja aikainen johtomaali. Todennäköistä kuitenkin on, että mustapaidat ottavat 2-3-maalin voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle