Esirippu aukeaa Vaasassa

MESTIS / Ennakko

Tilanneviesti

  • Turn Javascript ON
  • Turn Javascript ON
  • Turn Javascript ON
  • Turn Javascript ON
  • Turn Javascript ON
Vaasan Sport isännöi kauden avauksessa syömähampaitaastaan riisutun Forssan Palloseuran. Sportille on pöytä katettu, kun Vaasan areena pullistelee kauden avauksessa ja FPS:lta puuttuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä kolme avainpelaajaa.

Ennalta asetelmat ovat päivänselvät: Sport painaa, FPS puolustaa. Juhani Tammisen visio "60 minuutin painostuksesta" toteutuu erittäin todennäköisesti ainakin avausottelussa, sillä paitsi FPS sijoittuu ennakkokaavailuissa häntäpäähän, niin Palloseuran miehistö on vajavainen. Äkillinen kuume-epidemia pitää todennäköisesti kolme forssalaista poissa kokoonpanosta, joiden lisäksi Martin Lamich kärsii pelikieltoa harjoituskauden hölmöilyistään.

Sportilla kovat odotukset

Kauden avaus ja vielä Vaasassa. Kiekkobuumi on alkanut ja sen ensimmäinen koetinkivi on torstaina, kun kotiyleisöön toivotaan peräti yli kolmea tuhatta päätä. Sport esittelee rivin uusia pelaajia, joista nimekkäimpänä sentteri Vjatsheslav Fandul. Sportin kakkosluotsi Mikko Manner on lähinnä huolissaan omiensa innostuksesta, joka saattaa mennä metelissä hieman ylikin.

- Varmastikin yli 3000 henkeä on huomenna katsomassa ja tietysti se on mukavaa, kun on paljon väkeä paikalla. Pitää vain pitää siitä huoli, ettei joukkue ylilataudu. Me pyritään pelaamaan sitä omaa peliä, jolla on harjoituskaudella pärjätty. Ihan sama kuka siellä on vastassa, kun kuitenkin tässä sarjassa pisteitä voi menettää mille porukalle tahansa, Manner miettii.

Sportilta on pelikiellossa Pasi Pieninkeroinen, joka ajettiin ulos harjoitusottelussa KalPaa vastaan. Pieninkeroisen paikan ottaa Kim Nabb. Terveystilanne Sportilla näyttää melko hyvältä, kun sivussa on ainoastaan kanukkipuolustaja Chris Allen.

- Allenilla on kyljessä lihasperäinen vamma, eikä vielä tiedetä koska kaveri on pelikunnossa. Kun vamma on tuon kaltainen, saattaa siinä mennä vielä pari-kolme viikkoakin ennen kuin mies on pelikunnossa, Manner pelkää.

Manner näkee ottelun kuvan melko selkeänä ja tietää paikat, joihin FPS aikoo iskeä.

- Ennaltahan FPS on ennustettu sinne häntäpäähän, mutta meillä on ollut vaikeita pelejä Forssaa vastaan ja he tulevat varmasti pelaamaan tarkkaa peliä huomenna. Kun kiekko on meillä, niin todennäköisesti edessä on siniviivasumppu, josta sitten täytyy mennä läpi. Vastustaja varmasti odottaa meidän ylilatautumista ja että me otettaisiin sitten sitä kautta jäähyjä ja hyökkäisiin liian innokkaasti, Manner ennustaa.

Vajavainen vierailija

FPS:n Vaasan vierailu oli jo ilman jobinpostiakin riittävän vaikea, nyt tehtävä näyttää vielä vaikeammalta. Palloseuran riveistä ovat poissa avainpelaajista Asko Rantanen, Toni Ronkainen sekä pelikieltoinen Martin Lamich. Pientä helpotusta tuo kuitenkin Jouni Kulosen sopimus, joka sorvattiin juuri kauden aattona.

- Vaikea tilannehan meillä nyt on Vaasaan lähteä, kun Asko, Ronkainen ja Jussi Tapio ovat kaikki pahimmassa tapauksessa pois. Onneksi kuitenkin saadaan Kulonen nyt jo mukaan, FPS-valmentaja Kai Rautio kertoo.

Ykkösvahti Tommi Kela sai perjantain harjoituksissa kiekon solisluuhunsa ja joutui jättämään harjoitukset kesken, mutta Kela on kuitenkin pelikunnossa. Sentteri Rami Jokisella on kylkivamma, eikä Jokisen pelaamisesta ole vielä varmuutta. FPS lähtee puolustuksen kautta ja toivoo Kelalle erinomaista päivää.

- Pelitaktiikkahan on meillä aika selvä. Puolustamaan lähdetään ja toivottavasti saadaan pidettyä peli mahdollisimman pitkään tasoissa ja sitä kautta sitten kotijoukkue alkaisi vähän jäätyä. Sitten olisi meidän paikka iskeä, Rautio näkee.

Jo valmiiksi FPS:n hyökkäysmateriaali on erittäin kapea, mutta nyt se on vielä kapeampi. Mitä pidempään FPS saa pidettyä pelin tasoissa, sitä suurempi mahdollisuus sillä on. Mikäli Sport saa heti alkuun pari maalia ja peli kotiyleisön edessä vapautuu, saattaa taululla olla rumat lukemat.

» Lähetä palautetta toimitukselle