Jännitysnäytelmä Kotkassa

MESTIS / Ennakko
Rakkaat viholliset Kotkan Titaanit ja Heinolan Kiekko taistelevat perjantain päätteeksi kultaakin kalliimmista sarjapisteistä. Voittanut joukkue on vielä hyvin mukana taistelussa playoff-paikoista kun taas hävinnyt osapuoli on lähempänä jämähtämistä karsijan paikalle.

Kuntokäyrät

Titaanit on hävinnyt viisi ottelua putkeen. Viimeisin tappio tuli viime keskiviikkona Vaasassa, kun punanutut polvistuivat Sportin edessä 2-5-lukemin. Kotkalaisilla on alla myös peräti kuuden perättäisen kotitappion putki. Epäonnistumiset viime kotiotteluissa eivät todennäköisesti voi olla näkymättä pelaajien suorituksessa HeKiä vastaan.

HeKin viiden ottelun tappioputki katkesi viime lauantaina Vaasassa. Taistelevan peli-ilmeen löytänyt heinolalaisjoukkue otti heti perään toisen voittonsa kaatamalla keskiviikkona Heinolassa Jukurit maalein 3-0.

Ratkaisun paikat

Titaanien pelaaminen on mennyt pienen aallonpohjan jälkeen tasaisesti parempaan suuntaan, mutta voittoihin asti pelin paraneminen ei ole vielä riittänyt. Vaasassa kotkalaiset pelasivat pääasiassa todella hyvän ottelun, mutta henkilökohtaiset virheet ja joukkuetta jo pitkään maalintekopaikoissa vaivannut tehottomuus ratkaisivat pelin lopulta Sportille.

Maalivahti Kai Tillaseen ei Titaanit kaadu, mutta veskari tarvitsee ehdottomasti enemmän tukea kenttäpelaajilta. Myös puolustuspeli kaipaa lisää nöyryyttä, jota ei kotipeleissä ole nähty riittävästi. Pelaajien olisi myös kotikaukalossa maltettava katsoa milloin pelataan ja milloin on puolestaan viisainta vain purkaa kiekkoa omista pois. Sama ongelma on vaivannut aiemmin myös HeKiä, mutta viime peleissä tämä osa-alue on heinolalaisilla toiminut.

Puolustus ja maalivahtipeli tulee oletettavasti olemaan isossa roolissa perjantaina. Kun maalipaikat ovat kortilla nousevat erikoistilanteet arvoon arvaamattomaan. Ylivoimapeli on Titaaneilla HeKiä paremmassa mallissa. Alivoimapeli on kotkalaisilla ollut taasen melko kehnoa, joskin edistystä parempaan suuntaan on tapahtunut.

HeKille on erittäin tärkeää selvitä Titaanien rajusta alkumyllerryksestä, mutta tarkkana pitää olla loppuun asti, sen heinolalaiset muistavat varsin hyvin kauden aiemmista kohtaamisista. Kahdessa viime pelissä Titaanit on tehnyt huikeita kirejä HeKiä vastaan. Heinolassa Titaanit nousi kolmen maalin takaa voittoon viimeisessä erässä ja Kotkassa kolmen maalin tasoihin. Jälkimmäisen ottelun HeKi tosin vei nimiinsä jatkoajalla.

Heinolalaiset ovat joutuneet viime pelaamaan viime ottelut melko kapealla pelaajaringillä. Osa pelaajista pelasi keskiviikkona jopa kipeänä. Alla on kaksi raskasta taistelupeliä, joten pelaajien jaksaminen voi olla jo koetuksella.

Mikäli Titaanit saa pidettyä pelinsä jotakuinkin kasassa täydet 60 minuuttia, eikä sorru alokasmaisiin virheisiin omalla alueella sekä pelaajat alkavat pistää tekopaikoista kiekkoa reppuun voi ketsuppipulloefekti olla perjantaina lähellä.

Ottelusta tulee oletettavasti erittäin tasainen. Ehkäpä suurempi yllätys olisi, mikäli jompi kumpi ottaisi kolme pistettä, kuin jos pelin venyisi jatkoajalla tai aina voittomaalikilpailuun asti.

Kokoonpanot

Poissa Titaanien pelaavasta kokoonpanosta HeKiä vastaan ovat puolustajat Jari Siira ja Juhamatti Hietamäki sekä hyökkääjät Mikko Kansikas, Simo Romo ja Sportia vastaan lievän jalkavamman saanut Ilkka Heikkilä. Maalissa kiekkoja torjuu Kai Tillanen.

HeKin lopullinen kokoonpano varmistunee vasta aivan viime hetkillä. Monen pelaajan suhteen pelaaminen perjantaina on epävarmaa pelaajissa kiertäneen nuhataudin vuoksi. Puolustaja Aki Nurminen palaa, mutta Niko Tuhkanen ja Jussi Kiviluoto todennäköisesti eivät. Pojat harjoittelevat maanpuolustusta sotaharjoituksissa, eivätkä he ehtine perjantain peliin. Hyökkääjä Topi Aholan pitää sivussa puolestaan tulehtunut soppatorvi. Hyökkäys saa tärkeää tulitukea Lahdesta, kun Teemu Rinkinen tulee vahvistamaan HeKiä. Maalilla jatkanee erinomaisia otteita esittänyt Timo Väisänen.

Muuta

HeKin ja Titaanien kohtaamiset ovat olleet 2000-luvun klassikoita Suomi-sarjassa. Mestiksessä joukkueet ovat kahinoineet toisiaan vastaan kahden kauden ajan. Vuosien saatossa on etenkin Kotkassa nähty useita värikkäitä koitoksia "verivihollisten kesken". Kotka on ollut heinolalaisille lähes yhtä vaikea paikka pelata, kuin Heinola kotkalaisille.

» Lähetä palautetta toimitukselle