Lauantaina kärkikamppailu Turussa

MESTIS / Ennakko
Vahvasti kautensa avanneet TuTo ja Kiekko-Vantaa kohtaavat lauantaina Turussa. Joukkueet kohtasivat jo harjoituskaudella kahdesti molempien voittaessa kotiottelunsa.

Neljästä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden pisteen menettänyt TuTo on ollut Kiekko-Vantaalle vaikea vastustaja. Viime kaudella vantaalaiset eivät onnistuneet tiukoista peleistä huolimatta voittamaan yhtään kohtaamista. Torstaina sarjakärkeen noussut vantaalaisryhmä lähtee lauantainkin otteluun haastajana.

Torstaina KooKoota vastaan TuTo oli ottelun alussa vastaanottava osapuoli, mutta onnistui ottelun kääntämään edukseen. Päätöserä olikin yhtä turkulaispyöritystä. TuTon kannalta positiivisinta oli onnistujien löytyminen ykkösketjun ulkopuoleltakin.

Erityisen tyytyväinen TuTon valmentaja Ismo Lehkonen oli kesken ottelun koottuun telaketjukenttään, jossa hyökkäsivät Atte Saunamäki, Tapio Laakso ja Ville Aaltonen. Lisäksi Lehkonen jakoi kehuja Oskar Essenille ja Aki Keinäselle.

- Essen on nuori ja todella taitava kaveri. Hän sai tänään kolme hyvää paikkaa ja tulee olemaan hyvä lisä ratkaisijoihimme.

- Keinänen pelasi loistavan ottelun, vaikka on ollut kovalla harjoituskuurilla. Tuo jatkossa lisää taitoa meille.

Ennakkoon ajateltuna Kiekko-Vantaa on turkulaisille kauden tähänastisista vastustajista kaikkein kovin. Sen tiedostaa myös Lehkonen.

- Näiden voittojen jälkeen Vantaa-ottelu on meille iso ottelu kotona.

Lauantaina TuTon kokoonpanosta puuttuu ainakin olkapäävaivainen Matti Kesseli, joka ei ehkä terveenäkään mahtuisi tämänhetkiseen kokoonpanoon.

Huono-onninen Kiekko-Vantaa

Torstain Sport-voiton myötä sarjakärkeen noussut Kiekko-Vantaa on viime päivinä kokenut kovia. Puolustaja Jukka Hakkarainen loukkasi kuluvan viikon harjoituksissa kätensä, ja joutuu huilaamaan parisen viikkoa. Keskushyökkääjä Marco Poulsen kärsii polvivammasta, joka pitää miehen pois kaukalosta 4-6 viikkoa. Kaikkein epäonnisin on kuitenkin maalivahti Mikael Vuorio, jonka kausi on käytännössä katsoen ohi. Hänen polvivammansa toipumisennuste on puolisen vuotta. Kun myös junioripuolustaja Niko Mäntylä on kylkivaivaisena sivussa, on vantaalaisten sairastuvalla tungosta.

Helpotusta pelaajakatoon joukkue sai Jokereista, josta Vantaalle siirtyi lainasopimuksella puolustaja Tero Konttinen sekä hyökkääjät Esa Kivistö ja Roni Andersson. Kolmikko pelasi jo Sportia vastaan ja pelaa myös TuTo-ottelussa.

Torstaina maalin suulla pelasi Federico Bobba, mutta Vuorion loukkaantumisen myötä joukkue joutuu jälleen hankkimaan uuden maalivahdin.

- Vähän pelottaa hommata tuohon taas maalivahti, että miten sille käy. Ensin hommattiin Niemi ja se lähti pussileukoihin, sitten tuli Vuorio ja se lähti hospital-osastolle, kommentoi päävalmentaja Petteri Hirvonen.

Perjantaina joukkueeseen liittyy HPK:n kolmosmaalivahti Eero Väre. Hirvonen ei vielä osannut kertoa pelaako lauantain ottelussa maalin suulla Bobba vai Väre.

Tähän asti Hirvosella ei ole ollut mitään käsitystä tulevista vastustajista, mutta TuTon hän on nähnyt kaukalossa kaksi kertaa, kun joukkueet kohtasivat harjoitusotteluiden merkeissä. Hän odottaa ottelusta vaikeaa.

- Oman pelin kautta lähdetään. Mun mielestä TuTo on sarjan suurin voittajasuosikki, ja on hyvä tietää miten ne pelaa. Tulee vaikea peli, kun siellä on iso kenttä, ja hyvin liikkuva ja taisteleva joukkue vastassa, kommentoi Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle