K-Vantaa hyödynsi Palloseuran sekoilut

Kiekko-Vantaa teki sen, missä harvoin on onnistunut eli haki täydet sarjapisteet mukaansa Forssasta. Joukkueiden paremmuudesta ei illan pelissä ollut mitään epäselvyyttä. Vantaalaiset käyttivät armotta hyväkseen FPS:n uinahtelut ja kotijoukkueen vaisu hyökkäystyöskentely oli omiaan tekemään Joni Hallikaisesta yhden lohipaitojen sankareista. Myös Kiekko-Vantaan loukkaantumismurheet saivat jatkoa.

Kamppailun alku oli ylivoimaisesti pahinta, mitä Forssassa on kuluvalla kaudella nähty. Päätuomari Jussi Leppänen salli kummankin joukkueen käyttää pelissään härskiä estämistä ja mailahäirintää. Jäähyaitioiden ovet aukenivat ensimmäisen kerran vasta päätöserän lopussa. Ottelun vanhetessa selviä rikkeitä vihellettiin jo enemmän pois, eikä tuomaritoiminnalla voi katsoa olleen minkäänlaista vaikutusta lopputulokseen.

Kotijoukkueen hasardeista kaikkein pahin johti K-Vantaan avausmaaliin, joka merkittiin myös pelin voittomaaliksi. Pakkipari Antti Aaltonen- Antti Uitto tyrivät ensin omalla siniviivalla niin, että KiVan kolmosketju pääsi 2-1-hyökkäykseen. Janne Kurikka selvitti tilanteen, mutta kymmenen sekuntia myöhemmin tultiin kahdella nollaa vastaan, eikä Kurikka mahtanut enää mitään Esa Kivistön pedatessa varman tekopaikan Petri Pitkäjärvelle.

- Pelkkä läsnäolo kaukalossa ei riitä. Olemme opiskelleet Vantaan peliä ja pyrkineet kertomaan ohjeita pelaajille, mutta neuvojen vastaanotto on ollut vaatimatonta. Avausmaalissa edellisen tilanteen selvittänyt maalivahti purkaa kiekon alueelta ja pakit jäävät seisomaan maalin eteen kunnes heistä tullaan uudelleen ohi, ärähti kotijoukkueen valmentaja Mikko Sokka avausmaaliin johtaneesta tilanteesta.

Viisi minuuttia avausmaalin jälkeen Juha Koivisto ampui tolppaan, joten toista takaiskumaalia ei FPS:lle vielä tullut. Vartin kohdalla kotijoukkue sai ensimmäisen todellisen maalipaikan, mutta Toni Ronkainen ei osunut kunnolla poikittaissyöttöön. Seuraavassa vaihdossa K-Vantaa lisäsi johtoaan, kun Kurikka ja edellisessäkin maalissa jäällä ollut Antti-pari pelattiin nopealla syöttelyllä tilanteesta niin pihalle, että Esa Kivistölle kiekon maaliin siirtäminen oli pelkkä muodollisuus. Viimeisen tappavan syötön maalin kulmalle tarjoili Marco Poulsen.

Erän loppu sujui erikoistilanteiden merkeissä, kun kotijoukkueelle vihellettiin kaksi ja vieraille yksi jäähy. Tuomas Suomisen ollessa jäähyllä kaksikko Janne Jokila- Lasse Lintula pääsi kaksistaan melkein läpiajoon, mutta Marko Fromin koukku ja Hallikaisen vastaantulo estivät maalinteon.

Kiekko-Vantaa sinetöi voittonsa toisessa erässä, Andersson loukkaantui pahannäköisesti

Erän alussa jatketttiin ylivoima- ja alivoimapelien testaamisia edelliserän jäähyjen jatkuessa ja muutaman uuden rikkeen ilmaantuessa. Ensimmäinen yleisöä todella kohahduttanut tilanne nähtiin, kun Janne Jokila syötti alaspäin niin, että Tuomas Tikkanen pääsi syötön turvin vapaasti etenemään kohti maalia. Nousu päättyi laukaukseen, mutta Kurikka koppasi kiekon näyttävästi hanskaansa. Ennen puoltaväliä sopiva pleksipurku lähetti Ronkaisen yksin läpi, mutta harhautus ei tehonnut Hallikaiseen, joka varmuudeksi potki tilanteessa maalin pois sijoiltaan. K-Vantaa viimeisteli jälleen tehokkaammin toisessa päädyssä. 3-0 -maali oli todella paljon toisen maalin kaltainen ja Palloseuralta oli vieläpä täsmälleen sama viisikkokin jäällä, kun muutamalla syötöllä puolustus revittiin auki niin, että viimeksikin Forssassa maalin viimeistellyt Jani Södö sai jälleen toimia ratkaisijana.

Erää ollessa jäljellä noin viisi minuuttia, Kiekko-Vantaan epäonni loukkaantumisissa jatkui. Forssalaispelaajan kanssa yhteen osunut Roni Andersson jäi makaamaan jäälle ja jouduttiin hakemaan paareilla pois kaukalosta. Anderssonin kypärä putosi päästä hänen kaatuessaan ja pää osui vielä tilanteessa jäähän. Aivotärähdyksen tilanteessa saanut Andersson vaikutti tilanteen jälkeen vielä sekavammalta, kuin yleensä tällaisen iskun saanut pelaaja, eikä edes myöhemmin muistanut pelistä mitään, joten sairaalareissu tien toiselle puolelle osoittautui pakolliseksi.

Erän viime minuuteilla FPS:n pelihuumori katosi lopullisesti, kun Ismo Kuoppala tarjoili Tuomas Tikkaselle avoimen paikan neljänteen maaliin 5-3-ylivoimalla. Kaikessa illan pelissä epäonnistunut Uitto ja Anssi Rantanen tiirailivat maalia rinnakkain jäähyaitiossa.

Loppu osoitti Hallikaisen taidot

Kolmannessa erässä K-Vantaa jäädytti peliä ja keskittyi puolustamaan selvää johtoaan pienikokoisen Hallikaisen toimiessa maalinsuulla tukipilarina. Monet forssalaisten ratkaisuista olivat niin pehmeitä, että torjunnan merkkauttamiseen riitti viivalta ilman maskia tulleen laukauksen poimiminen. Toki todellisia huippupelastuksia mahtui sekaan, kuten Jussi Kulmalan kovan lämärin koppaaminen yläkulmasta. Lohipaidat hyökkäsivät erässä vain muutaman kerran. 2-1-hyökkäyksen päätteeksi Juha Koivisto pääsi yrittämään maalintekoa, mutta pelin alussa vaille kenttäpelaajien tukea jäänyt Kurikka liukui poikittaisheittäytymisellä alakulmaan suuntautuneen laukauksen eteen. Kurikan maaliinkin kiekko päätyi vielä kerran, mutta sinne se meni KiVa-pelaajan heittämänä päädystä kimmonneen paluukiekon jälkeen. Päivänselvää heittoa ei Leppänen kuitenkaan nähnyt vaan tarvitsi maalin hylkäämiseen linjatuomarien apua. Loppusekunnit lätkittiin vieraskannattajien huolehtiessa metelistä hallissa. Voittanut joukkue muisti varmasti loppuseremonioiden jälkeen kiittää heitä kovasta kannustuksesta.

K-Vantaa oli ottanut opikseen viimekertaisesta tappiosta Forssassa

- Otimme oppia edellisestä Forssan pelistä, jolloin oli tuskaisempaa. Silloin oltiin rikkovampi osapuoli, eikä pelattu omilla vahvuuksillamme. Tänään tilanne oli näkemykseni mukaan päinvastainen. Kärsivällisyyttä löytyi ryhmästä enemmän ja osasimme iskeä oikeissa paikoissa. Erityisen tyytyväinen meidän pelaajista olen nuoreen Niko Mäntylään, joka nyt pelasi ensimmäistä kertaa Mestiksessä ketjukoostumuksissamme meidän ollessa täällä kuudella pakilla liikkeellä, kehui vantaalaisten luotsi Petteri Hirvonen kokeneen Marko Fromin rinnalla pelannutta nuorukaista.

Kotijoukkueen Mikko Sokka ei ollut mielissään joukkueensa iskukyvystä:

- Ei riitä pelkästään se, että tullaan hallille. Kurittomuutta on selvästi havaittavissa kaikesta tekemisestä. Kylmä totuus on, että tällä määrällä henkilökohtaisia virheitä, jäähyjä ja muita pieniä asioita pelin sisällä ei tasaisessa sarjassa voi millään tavalla pärjätä. Hyökkäyspäässä puuttui meininkiä mennä maalin eteen seisomaan ja ottamaan iskuja vastaan, eritteli Sokka ryhmänsä ongelmakohtia.

Kauden kahdeksas kotiottelu oli ensimmäinen, jossa FPS ei millään tavalla ollut mukana taistelemassa tosissaan sarjapisteistä. Oman pään virheet yhdistettynä vastustajan oveluuteen hyökkäyspelissään ja toisessa päässä hampaattomuus vastustajan maalin läheisyydessä lisättynä Hallikaisen onnistuneeseen maalivahtipeliin, loivat pelille puitteet, joissa vain yksi lopputulos, eli Kiekko-Vantaan selvä voitto oli mahdollinen.

FPS saa uuden tilaisuuden näyttää paremmat puolensa jo perjantaina Jokipoikien tullessa vierailulle Tyykikylään. Kovalla itseluottamuksella jatkava Kiekko-Vantaa pyrkii lauantaina kukistamaan kotihallissaan Hokin.