Vantaa palaa vaikeaan paikkaan

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura isännöi torstaina pienestä notkahduksesta kärsivää Kiekko-Vantaata. Kotijoukkueella sen sijaan on takanaan kaksi hieman parempaa ottelua, joista KooKoo-ottelusta tarttui mukaan kaksi pistettä. Forssa on ollut Vantaalle viime vuosina vaikea paikka, ja jo tänä kautena FPS on ehtinyt suomustaa lohipaidat kotijäällään lukemin 2-1.

Kotijoukkue Palloseuralla on takanaan tappiollinen taisto Mikkelistä. Loppulukemat kirjattiin 3-2 kotijoukkueelle tiukan otatuksen päätteeksi, eikä FPS:n loppukiri aivan kantanut loppuun asti. Forssalaisten ykkösnimi oli Tuomas Suominen, joka tällä kertaa sai itse tehdä maaleja Janne Jokilan sijasta ja viimeisteli Palloseuran molemmat osumat. Maalilla Janne Kurikka pelasi hyvän ottelun ja varsinkin avauserässä vahti piti joukkueensa pystyssä.

Kaksi edellistä ottelua ovat hieman näyttäneet, että FPS pystyy pelaamaan siten miten se kautensa aloitti. FPS-luotsi Mikko Sokka antoi kovaa palautetta varsinkin ykköskenttänsä miehille oman pään pelaamisesta, ja se näyttää ainakin välillisesti tuottaneen tulosta. Myös vierailijoiden luotsi tiedostaa sen, että FPS on varteenotettava joukkue silloin kun se pelaa miten sen tulisi pelata.

- Se täytyy sanoa FPS:sta, että hyvin joukkue kyllä niillä omilla vahvuuksillaan pystyy pelaamaan. Se on erittäin kurinalainen joukkue, joka käyttää vahvuuksiaan oikein hyväkseen, Petteri Hirvonen kehuu FPS:aa forssalaisten ja lohipaitojen ensimmäisen kohtaamisen perusteella.

Vantaa kurssin kääntöön

Kiekko-Vantaalla on viidenteentoista otteluunsa lähdettäessä alla kaksi tappiota: Kirkkonummella joukkue hävisi Salamoille maalein 6-3, ja muutamaa päivää myöhemmin ei hyvä loppukiri kotikentällä ei purrut, vaan TuTo vei voiton ja kaksi pistettä.

Tällä kaudella lohipaidat eivät vielä ole joutuneet kahta ottelua pidempään tappioputkeen. Putki saa kuitenkin jatketta, mikäli tulevassa kohtaamisessa käy samalla lailla kuin vajaa kuukausi sitten. Joukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonen on kuitenkin sitä mieltä, että tulevaan FPS-otteluun on helpompaa lähteä kuin edelliseen.

- Kuukausi sitten me teimme itse siitä ottelusta itsellemme vaikean. Nyt on tietoa siitä, miten FPS pelaa, eli siinä mielessä on helpompi lähteä otteluun, Hirvonen sanoo.

Kiekko-Vantaan pakkiongelmaan on tiedossa jonkin verran helpotusta. Tero Konttisen ja Timo Ahosen parannellessa vammojaan vielä muutaman viikon ajan, on naapurikaupunki Espoosta saatu lainalle herra nimeltä Janne Jalasvaara.

Joukkueen toinen ongelmakohta löytyy tolppien välistä. Valmennusjohto ei mielellään peluuttaisi italialaista Federico Bobbaa, ja tälle on aktiivisesti etsitty korvaajaa. Verkot ovat olleet vesillä jo jonkin aikaa, ja nähtäväksi jää, onko niihin jo jotakin tarttunutkin.

Loukkantuneiden listalta löytyy Ahosen ja Konttisen sekä pitkäaikaispotilaiden Jukka Hakkaraisen ja Mikael Vuorion lisäksi mies nimeltä Petteri Linnonmaa. Sinikypärä loukkasi polvensa viime viikonloppuna ottelussa TuToa vastaan, ja on sivussa kahden viikon verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle