FPS lahjoitti pisteet Kouvolaan

Forssan Palloseuran ja Kouvolan KooKoon kohtaaminen lauantaina oli kovavauhtinen, mutta järki ei aina pysynyt hyökkäyksissä mukana ja molemmat puolustivat hyvin joukkueena. Kolmannessa erässä peli näytti kääntyvän kotijoukkueelle, kunnes se koki todellisen mustan minuutin kolme minuuttia ennen loppusummeria ja pisteet matkasivat Kouvolaan surkuhupaisten vaiheiden jälkeen.

Heti ottelun alusta asti molemmille tuli tutuksi Sami Partasen tuomarilinja, mikä ei sallinut pieniäkään koiruuksia. Molempien joukkueiden miehiä marssitettiin jäähypenkille kahdessa ensimmäisessä erässä yhtenään.

- Tuomarin pitäisi kuitenkin aina nähdä se jäähy, koska jos joku astuu mailan päälle niin ei tarvitse joka kerta pillin soida. Se on ihan ymmärrettävää, että otetaan tuo mailahäirintä pois, mutta kyllä ne jäähyt on nähtävä, KooKoo-luotsi Reijo Mansikka kommentoi illan tuomarilinjaa.

Avauserässä parhaat tekopaikat siunaantuivat kotijoukkueelle, joka varsinkin ylivoimalla oli alituisesti vaarallinen. Lopulta FPS:n ylivoima tehosi ajassa 15.35, kun Jari Raattama lähetti surkean purkukiekon reunukselle Jouni Kuloselle, joka huomasi takatolpalla päivystäneen Toni Ronkaisen, eikä tämä tuhannen taalan paikasta erehtynyt.

Avauserässä vieraiden hahmo oli SaiPa-laina Mikko Silvennoinen, joka teki varsin pirteitä nousuja, mutta ei kuitenkaan kyennyt yllättämään Tommi Niemelää.

Ensimmäisen erän tapaan jäähyjen värittämä toinen erä oli täysin vieraiden kontrollissa. KooKoon puolustus piti FPS:n hyökkäykset ulkona maalintekosektorilta, eikä Palloseuralla ollut ensimmäistäkään kunnollista maalintekopaikkaa toisessa erässä.

Sen sijaan toisessa päässä tapahtui, kun KooKoon hyvä maskipeli tuotti ongelmia Niemelälle, mutta tämä sai kuitenkin taidolla ja tuurillakin pysäytettyä vieraiden siniviivapyssyt. Erän loppupuolelle KooKoo onnistui tasoittamaan pelin, kun Silvennoinen kaivoi kiekon laidasta, syötti Ilkka Saarelalle ja tämä näki takatolpalle nousseen Matti Hietakankaan, jolla oli helppo työ ladata kiekko läheltä ylös.

Toisen erän KooKoo-hallinnan jälkeen FPS tuli kolmanteen erään vieraita terävemmin. Heti ensimmäisellä minuutilla Matti Raunio ja Joni Kujala pääsivät kaksistaan Jaakko Suomalaista vastaan. Kujala ohitti Suomalaisen tämän kilpipuolelta, mutta kiekko kimposi tolpasta takaisin kentälle.

FPS hallitsi erää, eikä vieraat juuri tekopaikoille päässeet. Kolme minuuttia ennen loppusummeria FPS:lla oli mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Tuomas Ilola näki toisesta aallosta nousseen Martin Lamichin, joka laukoi terävän vedon alanurkkaa kohti, mutta Suomalaisen kobrakäsi pelasti vieraat takaiskulta.

Viimeiset minuutit forssalaiset haluavat varmasti unohtaa mahdollisimman pikaisesti. Tatu Kattelus kaivoi tasurin hyökkäyspään aloituksesta ja Teemu Somppi kierrätti pelaajamassasta kiekon Reino Soijärvelle, joka pääsi aivan nokikkain Niemelän kanssa. Soijärvi riplasi kiekkoa sivuun, sivuun ja vielä kerran sivuun, jolloin Niemelä oli jo vatsallaan ja Soijärvi pääsi nostamaan vapaaseen ylänurkkaan.

- Tämä lopun "oi hyvä jumala sentään" -aloitus. Minä en voi ymmärtää. Siellä on jokaisella yksi tehtävä... ei se Ronkaisen aloitustappioon kaatunut se aloitus, FPS-valmentaja Kai Rautio kertasi epäuskoisena.

Ellei tämä ollut jo riittävästi, niin vielä uskomattomin oli tulossa. Keskipisteen aloituksesta Jussi Kulmala sai kiekon ja lähti ottamaan vauhtia maalin takaa, kunnes törmäsi maalin edessä Anssi Rantaseen. Törmäyksessä Rantasen maila osui kiekkoon ja kiekko lipui kiduttavan hitaasti Niemelän maaliin. Rantasta tilanne otti päähän silminnähden, kun mies kaatoi maalin ja pian mailakin lensi vaihtoaitiosta tyhjiä alakatsomorivejä kohti. Partanen näytti Rantaselle käytöskymppiä ansaitusti.

Mansikka: "Meille pomppi"

- Sukelletaan syvältä vähän ylöspäin. Oli ihan tyylikästä vieraspelaamista. Ensimmäistä kertaa pystyttiin painamaan 5-5-pelissä vastustajan tilanteet aika vähiin ja harvinaisen vähän paikkoja oli molemmilla tasakentällisin pelatessa. Sitten lopussa pomppi meille ja päästiin aloituksesta 2-1 tekemään. Pomppi vielä enemmän vielä lopussa, kun päästiin se 3-1 tekemään, Mansikka kiteytti.

KooKoon alkukausi on ollut vaikea, eikä edellinen kotiottelu Jokipoikia vastaan voitosta huolimatta ollut vielä kummoinen. Tämän päiväinen antaa kuitenkin uskoa tulevaan.

- Voitot luo uskoa omaan tekemiseen ja omaan pelaamiseen. Valtavan tuskan puolellahan tämä meidän pelaaminen on ollut. Näkyi vielä edellisessä kotiottelussa Jokipoikia vastaan, mikä olisi pitänyt olla lapsilta kielletty vaikka siitä voitto tulikin. Tämä oli selvää eteenpäinmenoa ja on parempi jatkaa.

Forssan luotsi Kai Rautio kehui vieraiden alivoimapelaamista ja harmitteli eilisen ottelun näkymistä otteissa.

- Tasaista vääntöä. Toisessa erässä alkoi eilinen alivoimapelaaminen näkyä, kun kaveri vei sitä peliä. Jotenkin saatiin sitten erätauolla sitä kuosiin ja ylivoimalla päästiin vetämään. Vastustajan alivoima oli kyllä erittäin hyvä ja meillä oli siinä vaikeita jaksoja.

- Ihan hyvä ja raskas viikko, vaikka oli vain kaksi peliä. Osoittaa kuitenkin sen tason, että aakkosista kaikki asiat on opeteltava, Rautio pohti

Molemmille uskoa huomiseen

Lauantainen ottelu oli tappiosta huolimatta yksi parhaita, joita FPS on tällä kaudella kotijäällään pelannut. Vauhtia, yritystä ja uhrautuvaista peliä riitti joka kentälliseltä. Positiivisimpana yllättäjänä kotijoukkueen riveistä tulee nostaa Joni Kujala, joka on selvästi parantanut peliään viime kaudesta ja pelaa viimeiseen asti joukkueen eteen. Myös Marko Ronkainen pelasi kauden parhaan ottelunsa ja erityisesti aloituksissa vanhempi Ronkainen oli tehokkaalla päällä. Uusista miehistä Ossi Pellinen ei suurtekoihin kyennyt, mutta Toni Vähämäki pelasi hyvän ottelun peruspuolustajana.

Vieraiden selvästi paras oli tänään Jaakko Suomalainen, joka otti varsinkin kolmannessa erässä usean ratkaisevan torjunnan. Suomalainen pelasi läpi ottelun erittäin varmasti, eikä kiekot juuri miehen torjunnoista putoilleet. Myös SaiPa-apu Mikko Silvennoinen oli hyvällä pelipäällä, vaikka hieman hyytyikin ottelun loppua kohti. Luottokaksikko Tatu Kattelus - Reino Soijärvi pelasi melkolailla omalla tasollaan, eli kaksikko oli kentän näkyvimpiä yksilöitä.

Eniten ottelussa ilahdutti erityisesti kolmannen erän kova fyysinen peli, jota harrastettiin erityisesti erän puolessavälissä olan takaa. KooKoon Matti Hietakangas antoi todella mojovan avojääniitin Jussi Kulmalalle lähellä laitaa ja pian tämän jälkeen FPS:n Antti Piiroinen kuittasi Hietakankaan niitin taklaamalla kouvolalainen puolittain joukkueen vaihtoaitioon. Läpi ottelun molemmat joukkueet pyrkivät fyysiseen pelaamiseen, jota tuomari Partanen antoi pelata sääntöjen mukaisesti.

Kokonaisuutena erotuomari Partasen esitys oli pikkutarkka, mutta linjakas. Monet tuomarit nykypäivänä jakelevat jäähyjä jatkuvasti puhtaista taklauksista, mutta Partanen ei onneksi tähän lankaan mennyt ja ottelu pysyi alusta loppuun viihdyttävänä näytelmänä. Osansa viihteestä toi myös vierasjoukkueen kannattajalauma Kuudes kenttäpelaaja, joka piti lähes kymmenen hengen ja kolmen rummun voimin forssalaiskatsomon hereillä alusta loppuun asti.