Tasaiset kiistakumppanit vastakkain

MESTIS / Ennakko
Viime aikoina heikohkosti esiintyneet FPS ja KooKoo kohtaavat lauantaina Forssassa. Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset olivat erittäin tasaisia, sillä parhaimmillaankaan joukkueiden välille ei saatu eroa kuin yksi maali. Sama tahti jatkui jo aikaisemmin tänä syksynä Kouvolassa, jossa KooKoo nappasi pisteet FPS:n hurjasta loppukiristä huolimatta maalein 4-3. Hienoisesta alavireestä huolimatta molemmat joukkueet lähtevältä otteluun voitto alla. Luvassa onkin todennäköisesti taas tiukka ottelu, jossa marginaalit ovat hyvin pienet.

Lauantain ottelu on ennalta katsottuna hyvin ympäripyöreä. Joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat viime kausien aikana olleet tasaisia ja lähtökohdat lauantain otteluun ovat joukkueilla hyvin samankaltaiset. Ilkeämielisimmät ovat herjanneet joukkueita yksiksi tämän hetken huonoimmista Mestis-joukkueista. Forssassa materiaalinen rajoittuneisuus on huomattu ja joukkue hakee jatkuvasti uusia vahvistuksia. KooKoon kohdalla ongelmia ovat tuoneet avainpelaajien loukkaantumiset, joiden myötä nuoren joukkueen rutiini on joutunut kohtuuttoman kovalle kuormitukselle.

Voittoputkeen?

FPS palasi voittojen tielle perjantaina kaatamalla jatkoajalla TuTon. Illan sankareita olivat 48 kertaa torjunut ja nollapelin pelannut maalivahti Tommi Niemelä, sekä voittomaalin viimeistellyt Toni Ronkainen. Valmentaja Kai Raution mukaan voitto TuTosta tuo lisää uskoa joukkueen tekemiseen. FPS ei ole vielä tällä kaudella onnistunut voittamaan kahta ottelua peräkkäin. Lauantaina siihen on hyvä mahdollisuus, sillä vastaan asettuva KooKoo ei ole vakuuttanut viime aikoina. Voiton myötä Forssassa voitaisiin ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella puhua pienimuotoisesta voittoputkesta.

Jäähyjen sävyttämässä TuTo-ottelussa nähtiin FPS:n paidassa kaksi uutta kasvoa, jotka luistelevat jäälle myös lauantaina. Rautio kommentoi Ossi Pellisen ja Toni Vähämäen otteita seuraavasti:

- Pellinen otti todella hyvin aloituksia ja pelasi hyvin alivoimaa - tasakentällisin ei juuri pelattu, joten aika paha on siitä mennä sanomaan. Vähämäen Toni sitten oli erittäin varma ja pelasi juuri siten miten puolustajan pitääkin pelata.

Jobinpostia TuTo-ottelu oli puolustaja Heikki Saarisen loukkaantuminen. Saarisen värttinäluu meni poikki tilanteessa, joka muistutti pitkälti Ville Niemisen loukkaantumista viikon takaisessa tv-ottelussa. Loukkaantuminen pitää Saarisen sivussa kaukalosta useita viikkoja. Saarisen lisäksi sivussa ovat Teppo Tuomanen, Kimmo Vähä-Ruohola, sekä Juha Sinkkonen.

Vielä perjantai-iltana ei ollut selvyyttä kuka saa vastuun FPS:n maalissa. Loistavasti perjantaina pelannut Niemelä antoi kuitenkin niin vahvat näytöt, ettei häntä helposti tolppien välistä sivuuteta ennen lauantain KooKoo-kohtaamista.

Tasaisuutta etsimässä

Joukkueiden viimeisen kohtaamisen jälkeen KooKoo hävisi peräti kuusi kertaa peräkkäin, katkaisten putkensa vasta viime torstain kierroksella sarjajumbo Jokipoikia vastaan. Kouvolassa ollaan kärsitty viime aikoina loukkaantumisista. Huonot tulokset otteluissa ovat tuoneen mukanaan ylimääräistä jännitystä, joka on näkynyt joukkueen pelissä ylimääräisinä virheinä.

KooKoo on tuskaillut viime aikoina tasaisuuden kanssa. Ajoittain joukkueen peli kulkee hyvin, mutta ongelmana on ollut säilyttää taso läpi ottelun. Repsahduksistaan otteluiden keskellä nuori joukkue on maksanut jo useita pisteitä. Forssassa repsahduksiin ei ole varaa. Kartuttaakseen pistetiliään KooKoon tulee pystyä lauantaina tasaiseen ja hyvään esitykseen.

Torstaina joukkue onnistui katkaisemaan tappioputkensa. Voiton myötä KooKoo saanee otteisiinsa rentoutta.

- Rentous tulee onnistumisten kautta. Uskon, että olemme Forssassa terävämpiä kuin tänään: olimme ajoittain hyviä, mutta emme 60 minuuttia., kommentoi KooKoo-luotsi Reijo Mansikka Jokipojat-ottelun päätyttyä.

KooKoon kohdalla vaarana on itsetunnon liiallinen kohoaminen voiton seurauksena. Forssaan joukkueen ei parane matkata takki auki, muutoin kyyti voi olla kylmää.

KooKoo lähtee otteluun ilman pitkäaikaispotilaita Jussi Onnelaa ja Janne Jaakkolaa. Heidän lisäkseen sivussa on myös polvivaivainen Niko Kantelinen. Tatu Kattelus kärsii vihoittelevasta selästä, mutta sitä ei hänen otteistaan juurikaan huomaa. Mies painaa tilanteisiin vauhdilla ja kolhuja pelkäämättä.

Maalissa pelannee Jaakko Suomalainen, jonka otteissa paistaa vielä pelaamattomuus. Suomalainen ja SaiPa-apu Mikko Silvennoinen pelaavat KooKoo-nutussa vielä lauantaina, jonka jälkeen he palaavat takaisin liigaseuroihinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle