KalPa jauhoi pisteet Järvenpäästä

Illan ottelussa ei lopulta suuri yllätyksiä nähty. Kuopion KalPa ryhdistäytyi kahden tasaisen erän jälkeen ja nappasi pisteet kotimatkalleen selvin numeroin 3-6.

Ottelun ratkaisumaali tuli kolmannen erän alkupuolella. Jussi Savolainen heitti vaarattoman näköisessä tilanteessa kiekon maalin eteen, josta Saku Kekäläinen onnistui liruttamaan pelivälineen Haukkojen maaliin. KalPa siirtyi tällä osumalla 3-4 –johtoon, eikä kotijoukkue enää pystynyt nousemaan taistelemaan voitosta.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen merkeissä. Kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut kolme minuuttia, onnistui KalPa maalinteossa ylivoimalla. Samuli Suhonen ampui siniviivalta lyöntilaukauksen, jonka haukkavahti Jaakko Valkama onnistui torjumaan. Valkamasta ponnahtaneen kiekon siirsi Sami Kaartinen tyhjään maaliin.

Ensimmäinen erä jatkui tasaisissa merkeissä ja kotijoukkueellekin siunaantui omat paikkansa. Erän loppupuolella Sami Taanonen onnistui tasoittamaan ottelun. Syöttö maaliin tuli Marko Sakon hienon soolon jälkeen. Sakko kiersi KalPan maalin ja puolustajan estelyistä huolimatta kiekko löysi Taanosen maalin kulmalta. Taanosen epäonnistunut veto lirui KalPan maaliin.

Avointa peliä

Toisessa erässä molempiin päihin tehtiin kaksi osumaa. Haukat siirtyi jo yllätystä enteilevästi 2-1 -johtoon alivoimalla. Toni Mustonen nappasi kiekon KalPan puolustajalta ja luisteli yksin läpi. Mustosen tarkka rannelaukaus siirsi kotijoukkueen johtoon.

Edellisestä maalista ei kulunut kuin vajaa kaksi minuuttia, kun vierasjoukkue tasoitti ottelun. Haukoissa Esa Civil sai kyseenalaisen jäähyn ja kotijoukkue joutui kahden miehen alivoimalle. Tomi Mustonen näki ylivoimapelin aluksi maalinkulmalla Sami Kaartisen. Kaartisen oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään maaliin Mustosen mainiosta syötöstä.

Erän loppupuolella KalPa siirtyi johtoon Samuli Suhosen osumalla. Suhonen nappasi irtokiekon maalin edestä ja purjehti b-pisteelle, josta komea rystylaukaus upposi Haukkojen maalin yläkulmaan.

Tässä vaiheessa näytti jo siltä, että vierasjoukkue menee menojaan, mutta Haukat onnistui kuitenkin vielä tasoittamaan ottelun erän toiseksi viimeisellä minuutilla. KalPan puolustajan löysä purkukiekko jäi Harri Alakotilan lapaan. Alakotilan kova syöttö tavoitti maalin edessä päivystäneen Janne-Petteri Vuorisen. Vuorinen onnistui ohjaamaan Alakotilan syötön maalinperukoille tasoittaen tilanteeksi kahden erän jälkeen 3-3.

Mustonen upottaa lopullisesti Haukat

Kolmannessa erässä ei lopulta jäällä ollut kuin yksi joukkue. Haukat teki omaan tasoonsa nähden kaikkensa, mutta KalPa oli yksinkertaisesti liian taitava kotijoukkueelle.

KalPan siirryttyä 3-4 –johtoon oli Haukoilla vielä omat mahdollisuutensa, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Haukat ei kuitenkaan enää saanut ylivoimalla oikein mitään aikaiseksi. Tänään erittäin pirteästi esiintynyt Tomi Mustonen puolestaan vei vierasjoukkueen jo kahden maalin johtoasemaan. Mustonen sai kiekon keskialueella Adam Hallilta. Nopealla spurtilla KalPan tehomies kiersi Fredrik Varan ja laittoi kovan rystylaukauksen aivan maalin alakulmaan. Vaikka Mustosen maali olikin komea, voi osansa siitä ottaa myös Haukkojen maalissa pelannut Jaakko Valkama.

Ottelun jälkeen Haukkojen luotsi Jan Lehti ihasteli Mustosen hienoa maalia.

- Harva jätkä ampuu edes kämmenpuolelta yhtä hyvin. Laukaus oli aivan loistava.

Erän lopulla KalPa onnistui vielä kertaalleen. Adam Hall sai maalin eteen Sami Kaartiselta. Hall onnistui sutaisemaan kiekon maalin alakulmaan, vaikka peräti kolme kotijoukkueen pelaajaa roikkui Hallissa kiinni.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet matkasivat Kuopioon selvin numeroin.

Valmentajat sopuisia pressissä

Ottelu ei sinällään nostanut kummallekaan valmentajalle suuria tunteita pintaan. KalPan valmentaja Mika Pieniniemi oli tyytyväinen pisteisiin, mutta silti hän näki muutamia huolenaiheita illan ottelusta.

- Tällä hetkellä ei päästä liki omaan tasoon muuta kuin muutamalla miehellä. Tänään oli hirvittävä määrä huolimattomuutta ja harhasyöttöjä. Oikeastaan Hallin kenttä on ainoastaan sellainen, joka pystyy pelaamaan omilla vahvuuksilla.

Pieniniemi muisti kuitenkin kehua myös tämän päivän vastustajaakin, vaikka ero lopulta muodostui näinkin suureksi.

- Haukat on pirteä kotijoukkue. Joukkueelle kaikki kunnia.

Jan Lehti oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Me olimme kivasti 50 minuuttia kivasti mukana tässä mukana. Mutta se, mihin tällaiset pelit ratkeavat, on taitotaso, jossa on iso ero meidän joukkueiden välillä. KalPa on siinä meitä selvästi edellä. Nämä virheet, mitä me tehdään ovat sitten sellaisia, että tällaiset Hämäläiset ja Suhoset, mitä KalPalla on ovat niin hyviä miehiä, että ne pistävät kiekon pussiin.

KalPan seuraava ottelu on ensi torstaina Kajaanin Hokkia vastaan. Haukat puolestaan saa vastaansa jo tulevana tiistaina Kiekko-Vantaan.