Kieroja kuopiolaisia Järvenpäässä

MESTIS / Ennakko
Järvenpään Haukat saa vieraakseen Mestistä ylivoimaisesti hallinneen Kuopion KalPan. Etukäteen ajateltuna tässä ottelussa vierasjoukkue on selvääkin selvempi ennakkosuosikki.

Otteluun lähtökohdat joukkueilla ovat hieman erilaiset. Haukat pelasi viime torstaina tasapelin vieraissa FPS:n kanssa. KalPa puolestaan kaatoi perjantaina TuTon selvästi numeroin 7-1. TuTo sinnitteli mukana reilut kaksi ja puoli erää, mutta viimeisen viiden minuutin aikana kuopiolaiset heräsivät ja takoivat peräti neljä maalia.

Edellisessä ottelussa pelirangaistuksen hölmöillyt puolustaja Matti Hana puuttuu Haukkojen kokoonpanosta. Hana kärsii pelikieltoa, kymppitilin täyttymisen takia.

Puolikuntoisina Haukoilla ovat tällä hetkellä Janne-Petteri Vuorinen (alaselkä), Sami Taanonen (nilkka), Ville Raatikainen, Juha Jusslin (jalka), Fredrik Vara (lievä käsivamma). Koko viisikon pelaaminen KalPaa vastaan onkin epävarmaa.

Maalissa viime otteluissa Haukoilla on pelannut Sami Heinonen. Kuitenkin KalPaa vastaan on mahdollista, että joukkue peluuttaa joko Heikki Kokkosta tai Jaakko Valkamaa.

Lievät loukkaantumiset ovat saaneet Haukkojen valmentajan Jan Lehden mietteliääksi. Joukkueen iskukyky ei ole paras mahdollinen ja samalla vastus on huippuluokkaa. Vielä perjantai olikin epäselvää, millaisen joukkueen Lehti onnistuu jäälle luisteluttamaan.

Haukkojen käskijä antaakin tunnustusta kuopiolaisille vierailleen ja harmittelee omiensa sekavaa tilannetta.

- On aina hienoa lähteä pelaamaan KalPaa vastaan. Se on sarjan ylivoimaisesti paras joukkue. Mulla ei ole mitään aavistusta siitä, millainen jengi saadaan kasaan.

KalPa leveällä materiaalilla Järvenpäähän

KalPalla ehkä suurin huolenaihe on se, että joukkue joutuu pelaamaan kahtena peräkkäisenä päivänä. On mahdollista, että perjantaina pelattu kotiottelu TuToa vastaan näkyy vielä joukkueen otteissa lauantain vieraspelissä.

Maalilla KalPalla pelaa Pasi Kuivalainen. Vierasjoukkueen kakkosvahti Ari Luostarinen on kuumeessa ja siksi Kuivalainen joutuu urakoimaan kaksi ottelua putkeen.

KalPa on ollut pitkälti ykkös- ja kakkosketjunsa varassa maalinteossa. Sen jälkeen kun Tatu Miettinen nostettiin kolmoskenttään Max Kenigin paikalle, on myös kolmoskenttäkin onnistunut maalinteossa. Kokonaisuutena KalPa on muuttunut vielä entistäkin vaarallisemmaksi.

KalPan tähtiä vilisevästä kokoonpanosta kannattaa huomioida Tomi Mustonen ja Ville Hämäläinen. Mustonen on äitynyt Adam Hallin johtaman kentän laidalla hurjaan menoon ja edellisessä ottelussa TuToa vastaan mies naputti kolme maalia. Hämäläinen on puolestaan kunnostautunut ykköskentän sentterinä. TuToa vastaan Hämäläisen saldo oli kolme syöttöpistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle