Haukat yllätti Sportin

Järvenpäässä nähtiin huikea kiekkoilta, kun Haukat sai etukäteen selvästi vahvemmaksi povatun Vaasan Sportin vastaansa. Toisen erän maaleilla kotijoukkue onnistui nappaamaan tavoittamattoman johdon selättäen lopulta vierailijansa numeroin 4-2.

Haukkojen voiton takuumieheksi nousivat HPK:sta lainassa olleet Janne Lahti ja Joni Lappalainen. Lappalainen teki Haukkojen ensimmäisen ja kolmannen maalin ja Lahti säesti hyvin ketjukaveriansa tekemällä mainioita nousuja ja pelaamalla useamman kerran Sportin puolustuksen aivan pyörryksiin.

Tausta

HPK-lainat pelipäällä[lue lisää]

Ottelun voittomaali nähtiin toisen erän lopussa, kun Lappalainen pääsi Mika Asikaisen syötöstä puolittain läpi. Lappalainen huijasi mukana roikkuneen vaasalaispuolustajan kahville ja ampui tarkan rannelaukauksen maalin yläkulmaan.

Vierailijat aloittavat maalinteon

Seuranta

Dhadphalen avaus - Pikamaali, muttei loistoa[lue lisää]

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien molemmissa päissä nähtiin maalipaikkoja. Ottelun avausmaali syntyi jo parin minuutin jälkeen. Sportin Chris Allen ampui siniviivalta löysän laukauksen Haukkojen maalin ohitse. Laukaus ponnahti päätylaudoituksesta Sportin jenkkivahvistus Aniket Dhadphalelle, joka lirutti kiekon Heikki Kokkosen jalkojen välistä maaliin.

Peli oli jo kääntyä Sportille, sillä seuraavassa vaihdossa Antti Hilden pääsi nokikkain Heikki Kokkosen kanssa. Hilden laittoi kiekon avopaikasta Kokkosen suojuksiin.

Haukkojen tasoitus nähtiin kuitenkin jo muutaman minuutin kuluttua. Joni Lappalainen sai kiekon Janne Lahdelta maalin eteen. Lappalainen onnistui huijaamaan Aku Limnellin jäihin, jonka jälkeen hän nosti kiekon hallitusti maalin kattoon.

Ottelun jälkeen Haukkojen valmentaja Jan Lehti oli erittäin tyytyväinen siitä, että joukkue pääsi näin nopeasti takaisin peliin.

- Heikon alun jälkeen joukkue keräsi itsensä hyvin. Päästiin kuitenkin hyvin mukaan peliin.

Erän lopussa oli molemmilla joukkueilla useita paikkoja lisämaalien tekemiseen. Maalivahdit kuitenkin torjuivat hyvin. Kokonaisuutena erä oli varsin vauhdikasta kiekkoilua.

Haukat hurmasi järvenpääläisyleisön

Toinen erä oli ehkä parasta kiekkoa, mitä Haukat on tällä kaudella kotiareenallaan esittänyt. Joukkue taisteli jokaisesta irtokiekosta ja loi maalipaikkoja solkenaan vaasalaisten maalille.

Erän alussa oli myös Sportilla omat paikkansa. Jenkkivahvistus Aniket Dhadphalelle siunaantui paikka heti erän alussa. Hän pääsi kaksikin kertaa yrittämään lähietäisyydeltä, mutta molemmat laukaukset kilpistyivät Kokkosen suojuksiin.

Hieman ennen erän puoltaväliä meinasi kotiyleisö päästä juhlimaan maalia. Haukkojen tsempparipuolustajan Timo Suurosen kova lyöntilaukaus tuli kuitenkin tolpasta takaisin kentälle.
Erän puolivälin jälkeen Haukat vihdoin siirtyi johtoon. Esa Civil tarjoili kiekon Sportin maalin taakse Mika Asikaiselle, jonka tarkka syöttö löysi Janne Vuorisen maalin edestä. Vuorisen laukaus suoraan syötöstä lirui lopulta vaasalaisten maaliin.

Maalin jälkeen Juhani Tamminen osoitti selviä huolestumisen merkkejä omien otteista ja hän ottikin heti maalin jälkeen aikalisän. Aikalisä ei kuitenkaan auttanut, vaan enemmän näytti siltä, että se lisäsi paniikkia vierailijajoukkueessa.

Vain muutamaa hetkeä myöhemmin nähtiin ottelun voittomaali, kun Joni Lappalainen pääsi puolittain läpi.

Erän lopussa Antti Hildenillä oli mahdollisuus kaventaa ottelu, mutta hänen laukauksensa jäi Kokkosen hanskaan.

Toinen erä oli hurjaa kiekkoilua. Normaalisti uinuva yleisö oli hengessä mukana, kun kotijoukkue pyöritti vastustajiaan. Molemmissa päissä oli useitakin maalipaikkoja, mutta maalivahdit jatkoivat mainioita otteitaan.

Sport taistelee loppuun asti

Kolmanteen erään Sport laittoi vilttiketjuun mm. Vjatsheslav Fandulin. Tamminen ei ollut yhtään tyytyväinen miehen otteisiin kentällä, joten kaveri joutui penkin päähän puremaan tuppea. Myöskään toisen ulkomaalaisvahvistuksen Chris Allenin otteet eivät miellyttäneet Tammista.

- Kotona meillä on terveitä pelaajia, jotka saa mahdollisuutensa torstaina ja sitten meillä on kaksi ammattipelaajaa, joiden etiikkaa en ymmärtänyt tänään ollenkaan.

Sport onnistui muutamaan kertaan kolmannessa erässä luomaan tekopaikkoja kotijoukkueen maalille. Ehkä paras paikka oli hieman ennen kolmannen erän puoltaväliä, kun vaasalaishyökkääjä pääsi sutimaan kiekkoa ylivoimalla tyhjään maaliin. Kuin ihmeen kaupalla onnistui kotijoukkueen puolustaja torjumaan kiekon maaliviivalta.

Haukat näytti jo marssivan selvään voittoon, mutta Sport taisteli vielä kolmisen minuuttia ennen loppua maalin päähän. Sekavan tilanteen jälkeen Haukkojen puolustaja ajautui kiekon kanssa maaliin. Ottelun tuomari näytti heti maalia ja Sport oli jälleen pelissä mukana.

Kotijoukkue ei kuitenkaan häkeltynyt kavennusosumasta. Puolisen minuuttia ennen loppua Marko Sakko pääsi purjehtimaan keskialueelle kiekon kanssa ja nostamaan kiekon hallitusti tyhjään maaliin.

Hiljaisia valmentajia

Molempien joukkueiden valmentajat olivat ottelun jälkeen yllättävän hiljaisia. Normaalisti puhelias Tamminen onnitteli Haukkoja rehdisti voitosta ja harmitteli omiensa heikkoja esityksiä.

- Kiitos Haukoille hyvästä kiekkopelistä. Kuten näitte, meillä on vaikeuksia. Ehkä tämä on kiinni eniten tällä hetkellä kovasta ulkoisesta paineesta.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti puolestaan oli erittäin tyytyväinen omiensa suorituksiin. Varsinkin HPK:n lainapelaajat saivat kehuja.

- Kokonaisuutena aika ehjä suoritus. Sportilla ei paljon pahoja paikkoja ollut. Alivoima toimi tänään erittäin hyvin. Myös Hämeenlinnan nuoret pojat tekivät hienoja yksilösuorituksia.

Lehti pohti myös kokonaisuutena koko ensimmäistä neljännestä.

- Hieno fiilis jäi. Ekan neljänneksen jälkeen voisi sanoa, että ollaan melkein tavoitteessa.

Tamminen puolestaan oli pettynyt omiensa suorituksiin. Tammisen mukaan joukkueen tavoite oli ensimmäisestä neljänneksestä 15 pistettä, mutta vaikka he voittaisivat viimeisen ottelun tästä neljänneksestä, he jäävät kahteentoista pisteeseen.

Haukat jatkaa otteluitaan ensi torstaina KooKoota vastaan vieraissa. Sport puolestaan kohtaa ylihuomenna Salamat kotonaan.