Sport hamuaa voittojen tielle

MESTIS / Ennakko
Sport on valunut sarjataulukossa jo varsin alas neljän voitottoman ottelun myötä. Haukat ei ole Sportille koskaan ollut suupala, eikä sellaiseksi hyökkäysvoittoinen Järvenpään joukkue aio nytkään alistua.

Sport on kaikesta ennakkohypetyksestä huolimatta ollut pelillinen pettymys. Maalinteko on ollut viime aikoina vaikeaa ja puolustuspelin tietty hataruus ei varmasti helpota joukkueen pakkovoittojen hankinnassa. Lisäksi Sport on joukkue, jonka jokainen haluaa voittaa, joten yhtään helppoa vastusta ei tähtiskermälle tällä kaudella eteen luistele. Tamminen on viime aikoina muutellut ketjukokoonpanoja, ja ainakin osa pelaajista on löytänyt uutta tuulta purjeisiin. Ykkösketju on eniten ongelmissa, mitä maalintekoon tulee.

Haukat jatkaa varsin tutulla linjalla. Jaska Vilen ja Toni Mustonen tulevat olemaan joukkueen hyökkäysvaunut, ja muu joukkue säestää sen minkä pystyy. Valmentaja Jan Lehti on taikonut jo pitkään nuorista lupauksista iskukykyisen ja rohkeaa hyökkäyspeliä pelaavan joukkueen. Ongelmaksi tulee ottelussa varmasti joukkueen sairastelu. Flunssa-aalto on kaatanut petiin miehen jos toisenkin. Materiaalin leveys, tai siis sen puute, tullee varmasti vaikuttamaan joukkueen peliin. Etenkin, jos Tamin 60 minuutin paine saadaan paineeksi jonnekin muualle kuin omien pelaajien harteille.

Sportilla pakkovoiton paikka

Hiljalleen kohti sarjan tyveä valunut Sport on pikkuhiljaa pakkovoiton edessä. Kolme ottelua Sport on takunnut pahemman kerran, mutta kotiottelussa KalPaa vastaan Sport pelasi jo omalla tasollaan. Voitto tai tasapeli tuosta ottelusta ei ollut kaukana. Mikäli joukkue pystyy jatkamaan KalPa-ottelun kovaa virettä, Haukat tulee kaatumaan murskalukemin. Sportilla on ollut isoja ongelmia selkeiden altavastaajien vastustajana. Sportilta pyritään viemään keinolla millä hyvänsä tila ja aika pois. Sport on istunut myös viime aikoina liiaksi jäähypenkillä voittaakseen otteluita.

Joukkueen loukkaantumistilanne on hyvin hallinnassa. Vain pitkäaikaisvammaa paranteleva Markus Jämsä on sivussa. Torstain aamujäillä aivotärähdyksen saanut maalivahti Aku Limnell on vielä kysymysmerkki. Kovan lyöntilaukauksen päähänsä saanut Limnell joutui käymään tarkistuksessa eikä ollut KalPa-ottelussa läsnä. Marko Härkönen on kuitenkin takuuvarma maalivahti, mikäli Limnell ei pelaa.

Sport matkustaa tähän otteluun tämän kauden tavoistaan poiketen vasta ottelupäivän aamuna.

Haukat kuumana kovia joukkueita vastaan

Haukat on pelannut tällä kaudella hyvin etukäteen kovempia joukkueita vastaan. KalPaa vastaan joukkue hallitsi peliä paikoitellen hyvin.

- Sportia vastaan pitää saada täysi miehistö jalkeille, mieluiten seitsemän pakkia, sillä kuudella on tosi raskasta vetää. Jos me saadaan täysi joukkue jalkeille, meillä on ihan hyvät mahdollisuudet. Maanantaina vedetään kevyt palauttava harjoitus, pitää toivoa, että mahdollisimman moni olisi terveenä, Jan Lehti kertoi Sport-ottelusta.

Sairastelu tuleekin olemaan toinen Haukkojen vastustaja otteluun lähdettäessä. Polvivaivainen hyökkääjä Juha Jusslin on varmuudella sivussa, samoin pelikieltoa kärsivä puolustaja Matti Hana. Sairaspeti on vaatinut uhrikseen Timo Ahosen, Vili Mustosen, Sami Taanosen ja Jarno Virkin. Kaikkien pelaaminen on vielä epävarmaa.

Muutoksia Haukkojen kokoonpanossa 19.10. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyivät HPK:sta Janne Lahti ja Joni Lappalainen. Sami Heinonen puolestaan siirtyi takaisin Bluesiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle