Haukkojen tappioputki venyi jälleen

MESTIS / Raportti
Vaasan Sport kävi Järvenpäässä, otti kaksi pistettä ja jätti kotijoukkueen nuolemaan näppejään. Vaikka Haukkojen ilme on Forssan murskatappion jälkeen parantunut ottelu ottelulta, pisteissä se ei vielä näy.

Haukoille ottelu oli kolmas neljän ja Sportille kolmas kolmen päivän sisään. Kentällä se näkyi välillä huolimattomina otteina. Kotijoukkue oli kuitenkin myös valmentaja Jan Lehden mukaan parantanut otteitaan sitten Forssan murskatappion.

- Hokkia vastaan paransimme jo pikkusen, mutta tänään joukkue oli kuin uudesti syntynyt, Lehti kertoi.

Joukkueen hyvät otteet ovat kuitenkin laiha lohtu, kun tappiosarake rumenee entisestään.

Sport puolestaan löysi Järvenpäässä uudestaan taisteluilmeensä, jonka se kadotti lauantaina Kirkkonummella.

- Sport opettelee voittamisen kulttuuria. Olen tähän meidän juurille palaamiseen ja moraalin tyytyväinen, Juhani Tamminen sanoi ottelun jälkeen.

Sport hallitsi enemmän

Vaikka Haukkojen taisteluilme oli jo parempi, pelillisiä esityksiä ei voi vieläkään täysin varauksetta kehua. Hetkittäin kotijoukkueen liike oli vähäistä, eikä kiekonkäsittelykään sujunut toivotulla tavalla.

Ottelun kahdeksannella minuutilla Tuomas Luotonen otti kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta, eikä Sport jättänyt ylivoimatilaisuuttaan käyttämättä.

Markus Laineen lyöntilaukaus siniviivalta kilahti yläriman kautta maaliin. Haukkojen maalivahtina pelannut Blues-laina Matti Kaltiainen ei voinut mitään Laineen komealle, pienen maskin takaa tulleelle laukaukselle.

Vaikka Sport oli ensimmäisen erän miltei suvereeni pelillinen isäntä, Haukat onnistui tasoittamaan ottelun Juha Jusslinin onnekkaalla osumalla maalin kulman ruuhkasta. Sami Heinonen ei pelannut tilannetta parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka pelasikin muutoin hyvän ottelun.

Voittomaali ja samalla ottelun viimeinen osuma syntyi jo toisen erän toisella minuutilla. Sportin Chris Allen ampuu kiekon suoraan Vesa Myllyahon syötöstä voimattoman Kaltiaisen selän taakse. Koko tilanne sai alkunsa Haukkojen Janne Lehtisen häviämästä aloituksesta.

Toisessa erässä Haukat kuitenkin alkoi saada pelistä yhä enemmän otetta. Haukkojen kannalta toivottuun lopputulokseen se ei kuitenkaan johtanut, vaikka Miikka Lindholm pääsi yrittämään jopa rangaistuslaukausta Sport-puolustajan kaadettua läpiajossa olleen Semir Ben-Amorin.

Parhaiten Haukkojen tehottomuutta kuvasi ottelun kolmas erä, jonka aikana Haukat ei takaa-ajoasemastaan huolimatta kyennyt luomaan ainuttakaan maalipaikkaa ennen ottelun viimeistä minuuttia.

Silloin Haukkojen Janne Lehtinen ja Marko Sakko saivat survottua kiekon maaliin hurjan pyörityksen päätteeksi. Heidän epäonnekseen maali oli ehtinyt siirtyä paikaltaan ennen kuin kiekko ehti perille.

Otteluruuhkaa kritisoitiin

Sport-luotsi Tamminen ei ollut lainkaan tyytyväinen Jääkiekkoliiton laatimaan otteluohjelmaan, vaikka Sport saikin kolmesta perättäisestä pelistään neljä pistettä.

- Aika erikoinen rypäs. Ei me itketä, mutta tällaisessa puoliammattilaissarjassa pitäisi pelata eri tavalla.

Joidenkin väitteiden mukaan Sport olisi itse halunnut kolme perättäistä ottelua, mutta Tamminen kiisti tiedot jyrkästi vääriksi.

- Tieto on jyrkästi väärä. Olen ajanut otteluohjelman järkeistämistä juhannuksesta asti, mutta ilmeisesti arvovalta ei riittänyt, Tamminen painotti.

Sportin kokenut kaarti sai Tammiselta kehuja ottelun jälkeen. Aivan aiheetta ne eivät tulleet, sillä muun muassa Miika ja Markus Jämsän sekä Patrik Westerbackin peli oli hyvää. Myös Sami Heinosen paluu voittavaksi maalivahdiksi miellytti vierasvalmentajaa.

- Jos voitamme tiistaina Jokipojat, olemme taas tavoitteessamme, joka on voitto kotona ja piste vieraissa, Tamminen valaisi.

Järvenpäässä Tamminen on omien sanojensa mukaan voittanut viimeksi Kärppien aikana.

- Siinäkin mielessä tämä oli hieno voitto.

Jos Sport lähestyy omaa tavoitettaan, samaa ei voi sanoa tappiokirouksessa rypevästä Haukoista.

- Emme tingi tavoitteesta, joka on piste per peli. Näistä kolmesta pelistä (FPS, Hokki, Sport) ei tullut voittoa, ja olen helvetin pettynyt. Uskon, että kaikki jätkät tuolla kopissa on pettyneitä, sillä ilme oli kuitenkin hyvä, Lehti sanoi.

- Tämä on kuitenkin maalintekopeli, ja maalinteossa meillä on vaikeuksia.

Lehdelläkin oli sanansa sanottavana Mestiksen otteluohjelmasta.

- Joskus on kolme peliä neljässä päivässä, sitten on yksi peli viikossa ja sitten ei pelata kahteen viikkoon. Meidän joukkueessa kuitenkin jokainen käy töissä tai opiskelee.

Haukkojen parhaimmistoa ottelussa olivat lainamaalivahti Matti Kaltiainen ja edelleen olkapää puudutettuna pelannut Miikka Lindholm.

- Sillä kaverilla on todella suuri sydän. Piikkejä on taas lyöty kuin hevoseen, jotta hän pääsisi pelaamaan, Lehti ylisti.

Suurta sydäntä Haukat tarvitseekin, sillä muuten hyvä ei heilu. Järvenpääläiset yrittävät katkaista tappioputkeaan torstaina Kiekko-Vantaata vastaan Tikkurilassa, josta Haukat ei ole vielä ikinä ottanut kahta pistettä Mestiksessä. Sportin pelit jatkuvat sen sijaan jo tiistaina kotiottelulla Jokipoikia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle