Sport jäi jalkoihin

MESTIS / Raportti
Taistelu kahdesta sarjapisteestä kesti Kirkkonummella vain yhden erän ajan, sillä toisessa erässä vaisu Sport putosi vauhdikkaamman ja taistelevamman Salamoiden kyydistä täysin. Tasapainoisen vahvasti pelanneet isännät ylsivät pisteille jo yhdeksännessä perättäisessä ottelussa.

Kauden kaikki kolme Salamoiden ja Sportin välistä kohtaamista ovat päättyneet silloisen kotijoukkueen murskavoittoihin. Ensin voitti Salamat 6-2, sitten Sport 7-0, ja nyt Salamat 6-0. Kirkkonummen kamppailuille on ollut yhteistä, että vaasalaisvierailijat ovat jääneet liikkeessä pahasti jälkeen.

lehdistötilaisuus

Mikko Manner ja Mestiksen Jokerit
[lue lisää]

- Kouvolassa jo pelattiin toinen erä katastrofaalisesti. Sen jälkeen katsottiin videolta hyviä ja huonoja asioita, puhuttiin ja harjoiteltiin sen jälkeen ihan hyvin. Tänään ensimmäinen erä oli ihan ok, mutta sen jälkeen kävi kuten Kouvolassa. Syvästi olen huolestunut ja pettynyt. Suurin ongelma on se, että joukkueemme on täysin diesel, ja vastustajamme ovat bensavehkeellä liikkeellä. Ei yksinkertaisesti jakseta luistella ja pysytä vastustajan mukana. Halua löytyy, mutta kun fyysistä kuntoa ja liikettä ei, ei ehdi tehdä niitä asioita, joita pitäisi, tilitti toisen kerran tällä kaudella Sportin peräsimessä päävalmentajan titteliä kantanut Mikko Manner.

Salamoiden päävalmentajalla Niki Anderssonille oli sen sijaan syytä tyytyväisyyteen. Salamat oli takana olleesta pohjoisen kiertueesta huolimatta energinen ja pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan. Erityisesti Anderssonin mieltä lämmitti onnistumisten jakautuminen laajalle säteelle. Ainoastaan kolmosketju jäi maaleitta, ja siitäkin etenkin Matias Keränen ansaitsee tunnustuksen vahvasta fyysisestä pelistään.

- Oli vähän kalavelkoja, kun saatiin remmistä 7-0 Vaasassa. Se oli hyvä kiihoke tähän otteluun, joskin ihan hyvä draivi meillä on muutenkin ollut viime aikoina päällä. Meillä oli sisältäpäin hyvin motivoitunut joukkue, ja laajalla rintamalla onnistuttiin. Ei olla superketjun varassa. Tänään Ryhäset toki onnistuivat, mutta siellä oli onnistumisia likimain kaikilla vitjoilla. Siitä olen iloinen, aika tasapainoinen peli meiltä alusta loppuun saakka. Tyytyväinen olen myös Vehviläisen nollapeliin, Andersson summasi.

Kaikkein suurimmat sankarit Salamoista olivat kolmea ensimmäistä maalia juonimassa ollut laitahyökkääjä Ari Katavisto sekä maalivahti Simo Vehviläinen. Vaikka Sport putosi aikaisessa vaiheessa voittotaistosta, vaadittiin Vehviläiseltä nollapeliin puolenkymmentä hyvää torjuntaa vaasalaisten todellisissa maalintekopaikoissa ottelun jälkimmäisellä puoliskolla.

Katavisto ratkaisee

Ensimmäiset 15 minuuttia olivat varsin tasaväkiset. Salamoilla oli loistotilanne heti alussa, kun Karo Koivunen ja Tomas Sinisalo karkasivat kahdella nollaa vastaan, mutta Sinisalo ei onnistunut Sport-vahti Sami Heinosen ohittamisessa. Sportin paras paikka oli laitaa pitkin karanneella Janne Siivosella, mutta Vehviläinen torjui.

1-0-johto- ja voittomaalin Salamat iski ylivoimalla. Lasse Korhonen lämäsi kiekon päätyyn, vahva Ari Katavisto teki tilaa vuoden rullakiekkoilijana palkitulle Karo Koivuselle, ja tämä pääsi tuikkaamaan kiekon maaliin Heinosen nenän edestä.

Esimakua tulevasta saatiin avauserän viimeisillä minuuteilla, jotka pelattiin lähes täysin Sportin puolustusalueella.

Ja erätauon jälkeen repesi. 2-0-osuma oli Ari Katavisto –show. Katavisto toi kiekon keskialueelta ylös, laukoi, ehti itse ensimmäisenä päädystä kimmonneeseen irtokiekkoon ja laukoi sen tarkasti takakulmaan. Sportin puolustajista patsaita leikkivät tilanteessa avausmaalin tapaan Mikael Hallbäck ja Chris Allen.

Tomas Sinisalo ei onnistunut puolittaisessa läpiajossaan, mutta 3-0 saatiin taululle, kun Katavistolta kiekon saanut Jarno Niinimäki hassutti Heinosen Sportin maalin edessä. Sinisalokin saatiin maalintekijöiden listalle nuorukaisen päästyä vapaasti yrittämään parikin kertaa: 4-0. Tässä vaiheessa Sport-luotsi Manner otti aikalisän ja Sami Heinosen korvasi vaasalaismaalilla 18-vuotias Niklas Wevar.

- Olemme pelanneet huonoja toisia eriä, vieraskentällä varsinkin. Vielä painotettiin, että tulee pitkä matka vaihtoon, ja silti se oli tuon näköistä. Siinä ei oikein jäänyt vaihtoehtoja: aikalisä ja maalivahdin vaihto. Sami (Heinonen) on kantanut meitä pitkät tovit, enkä halunnut, että Samin täytyy enää olla tuon nöyryytyksen edessä, perusteli Manner.

Wevarin kelpo suoritus

A-nuorten I divisioonassa pelannut Wevar suoriutui urakastaan kelpo lailla eikä mahtanut kahdelle takaiskulle mitään. Ensimmäinen tuli, kun vahvasti esiintynyt salamapuolustaja Matti Tevanen antoi maalin takaa oivan syötön, ja Sami Ryhänen laukoi 5-0-maalin yläriman kautta sisään. Lisäksi hetkeä aiemmin Ville Uusitalon kuti kilahti Wevarin takana tolppaan.

Oli Sportillakin paikkansa. Jussi Heikkisen laukaus kimpoili vaarallisesti ennen Vehviläisen haltuun päätymistä, ja nuori Toni Mäkinen pääsi rystykudillaan testaamaan salamavahdin hanskakättä.

Kolmas erä oli tasainen. Wevar sai kenttäpelaajilta huomattavasti Heinosta enemmän apuja, ja hyökkäyspäässäkin vaasalaiset saivat tilanteita aikaan. Chris Allen lämäsi tolppaan, ja Markus Jämsällä ja Teemu Sainomaalla oli paikkansa maalin edustalla. Vahva Sainomaa oli yritteliäisyydellään joukkueensa selkeästi paras pelaaja.

Viimeisenkin maalin viimeisteli Salamat. 19-vuotias Sinisalo haistoi hyvin Antti Nyrhisen purkukiekon kotijoukkueen pelatessa alivoimalla, karkasi läpiajoon ja hassutti Wevarin. Nyrhisellä oli itselläänkin tilaisuus maalintekoon lopun ylivoimalla, mutta kiekko suuntautui päin Wevaria.

- Olen erittäin pettynyt otteluun. Toki pitää sanoa, että vastustaja pelasi hyvin. Salamat liikuttaa kiekkoa ja luisteli paljon lujempaa. Pysyttiin niiden mukana ensimmäinen erä, ja piste, tiivisti Mikko Manner.

Kentälliset

Salamat

25 Timo Korhonen – 42 Sami Ryhänen – 22 Karo Koivunen

11 Jarno Niinimäki – 20 Mikko Lepola – 23 Ari Katavisto

24 Matias Keränen – 32 Simo Romo – 19 Immo Suutarinen

10 Iippo Suutarinen – 21 Tero Koskiranta – 71 Tomas Sinisalo

52 Ville Uusitalo – 55 Lasse Korhonen

27 Pekka Huhtaniemi – 7 Antti Nyrhinen

3 Joni Purola – 8 Matti Tevanen

16 Timo Pieninkeroinen

Maalissa 35 Simo Vehviläinen (33 Juha Korhonen)

Sport

9 Markus Jämsä – 8 Pete Suonpää – 37 Janne Siivonen

40 Aniket Dhadphale – 71 Toni Mäkinen – 19 Vesa Myllyaho

34 Mika Suoraniemi – 13 Miro Laitinen – 7 Viktor Blinov

29 Kristian Hjerpe – 31 Ari-Pekka Pajuluoma – 15 Teemu Sainomaa

4 Jani Kiviniemi

66 Mikko Haapanen – 36 Jussi Heikkinen

6 Mikael Hallbäck – 53 Chris Allen

44 Jarno Kosonen – 2 Pasi Kuusisto

3 Risto Leppiniemi

Maalissa 46 Sami Heinonen ja 1 Niklas Wevar.

» Lähetä palautetta toimitukselle