Sport haastaa Salamat Kirkkonummella

MESTIS / Ennakko
Joulutauko lähestyy ja Mestiksessä pelataan viimeisiä pelejä tiuhaan tahtiin. Lauantain koitos on Salamoille kolmas neljän päivän sisälle, Sportille toinen kolmeen päivään. Ja tahti ei tämänkään jälkeen helpota.

Salamat lähtee otteluun ilman loukkaantumisia. Puolustaja Matti Tevanen on tervehtymässä kuumetaudista ja hänen pelaamisensa yllä on pieni kysymysmerkki.

Sportin jo hetken näyttäneet loukkaantumishuolet eivät helpottaneetkaan kuin Miro Laitisen osalta, sillä tärkeä sentteri Patrik Westerback loukkasi olkapäätään Kouvolassa.

- Solisluun kohdalle tuli isku. Ei mennä asioiden edelle ja annetaan lääkärin kertoa mikä on todellinen tilanne, Sportin valmentaja Mikko Manner totesi eilen KooKoo-ottelun jälkeen.

Sportin pitkäaikaistoipilaat Miika Jämsä (polvivamma), Kalle Mattila (rintalihasvamma) ja Markus Laine (olkapää) jatkavat sivussa. Puujalan Joensuussa viime viikon perjantaina saanut Kim Nabb ei myöskään ole Sportin matkassa.

Reissussa rähjääntynyt?

Salamat on saalistanut vähintään yhden pisteen jo kahdeksassa peräkkäisessä ottelussaan. Lumiukkona talvimaisemassa on mainio 2-4-vierasvoitto aina vaikeasta Kajaanin Hokista. Kokkolasta torstailta oli kotiin tuotavina piste, kun Hermes voitti jatkoajalla lukemin 2-1.

- Kokkolassa esitys ei ollut kokonaisuutena hyvä. Alku oli nihkeä, mutta kolmatta erää vietiin ja oltaisiin voitu voittaakin. Hokki-peliin olen tosi tyytyväinen, kertoi Salamoiden Niki Andersson.

Erikoista pohjoisen peleissä oli, että Mikko Lepolan johtama kakkosketju iski yhteensä neljä maalia, mutta ykkösen tehopari Ryhänen-Koivunen jäi pisteittä.

- Kyllä niillä paikkoja oli, eivät paskasti pelanneet. Kolme pistettä saatiin mukaan, ei me kaaduta tai nousta heidän varassaan, Niki Andersson sanoi.

Kaikkien yllätykseksi Hokkia vastaan Salamoiden maalilla pelasi Juha Korhonen. Ensimmäisen Mestis-ottelunsa tällä kaudella aloittanut Korhonen ei kuitenkaan jatka Sportia vastaa, sillä vastuuta laajasti alkukaudella kantanut Simo Vehviläinen palaa maalille.

Akilleen kantapääksi Salamoilla nousee se, miten he ovet pystyneet palautumaan pitkän matkan rasituksista. Materiaali on, Sportin loukkaantumisista huolimatta, kapeampi ja avainmiehet kovassa kuormituksessa.

Vierasputki poikki

Sport katkaisi eriskummallisessa KooKoo-ottelussa peräti kuuden vierasottelun tappioputkensa. Vaikka voittoa ei vielä tullutkaan, vapautti vieraspiste varmasti tunnelmaa. Juhani Tammisen lähdön jälkeen vastuuseen noussut Mikko Manner ei ollut tyytyväinen Sportin otteisiin kokonaisuutena.

- Pisteeseen olen tyytyväinen, samoin nuorien puolustajien Risto Leppiniemen ja Mikko Haapasen otteisiin. Tehtiin vielä aivan liikaa virheitä, että ottelu olisi voitu voittaa.

- Westerback tuskin pystyy Kirkkonummella pelaamaan. Me pohdimme, että hälytetäänkö A-junioreista joku paikkaamaan, että saataisiin täysi miehistö kentälle, Manner jatkoi.

Neljän vieraspelin putken viimeiseen kohtaamiseen Sport valmistautuu Vantaalla. Rasitukset ottelurumbassa halutaan minimoida ja näin ollen lyhyttä visiittiä Vaasaan ei tehdä. Perjantain Sport viettää KooKoo-pelin virheisiin videolta tutustuen ja illan Kiekko-Vantaa-TuTo-ottelussa.

- Haluan näyttää pelaajille minkälaisia virheitä KooKoo-matsissa tuli tehtyä. Sitten siirretään se syrjään ja aloitetaan keskittyminen Salamat-otteluun, Manner sanoi.

Sportin tilanne loukkaantumisista ja Tammisen yllättävästä lähdöstä huolimatta ei ole Mannerin mukaan mitenkään sekainen.

- Henki jengissä on hyvä. Minua huolettavat loukkaantumiset ja materiaalimme kapeus. En ole ennustaja, mutta sen voin sanoa, että huomenna ei Sportista taistelua tule puuttumaan.

Salamat kotonaan suosikki

Kotonaan ainoastaan kaksi kertaa tällä kaudella hävinnyt Salamat on suosikki lauantain kamppailussa. Super pieni kaukalo on tehnyt monelle joukkueelle olon Salamoiden tiukan liikkeen myötä tukalaksi. Sportin tilanne on mielenkiintoinen ja vaikka sillä on paljon loukkaantumisia, voi siltä odotella näyttöhaluja uhkuvaa esitystä.

Kaksi ensimmäistä kohtaamista on menty vahvasti kotijoukkueen merkeissä. Ensin Kirkkonummella lukemat olivat Salamoille 6-2 ja sitten Vaasassa Sport oli murskaava numeroin 7-0. Olisiko nyt aika tasaisemmalle kamppailulle?

Alla olevat tilastot eivät toimi, pahoittelut siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle