Sportin viikonloppu-urakka jatkuu Kirkkonummella

MESTIS / Ennakko
Sportin otteluputken toinen ottelu pelataan Kirkkonummella. Salamat on Sportille ollut usein ylitsepääsemätön este. Iskukykyinen Salamat on varsinkin kotonaan harvoin kaatunut Sportille, ilman harviavoimin tehtyä työtä.

Sport ei varmasti kovin iloisesti ole katsellut otteluaikataulujen järjestäjän suuntaan, sillä neljä ottelua viidessä päivässä on enemmän mitä moni pelaaja jaksaa pelata. Salamat on saanut pelata kaksi viimeistä otteluaan kotona ja viimeisin peli on torstailta.

Sportin pelaajapula helpottaa

Sportin kokoonpano perjantaina KooKoota vastaan oli varsin vaillinainen. Puolikuntoisia laitahyökkääjiä oli kokoonpanossa useita ja pelikiellot pitivät lisää pelaajia katsomon puolella. Aniket Dhadphale ja Teemu Sainomaa palaavat kokoonpanoon Kirkkonummella Mikkelin pelikieltojen jäljiltä.

Vesa Myllyaho ja Pete Suonpää loppujenlopuksi pelasivat perjantaina, vaikka ennakkotietojen mukaan molempien huhuttiin olevan sivussa. Tähän saumaan katsottuna Tommi Jämingin try-out osuu erittäin hyvään aikaan. Pitkä otteluputki ja loukkaantumisia sekä pelikieltoja päällä. Kokoonpanot tulevat varmasti muuttumaan rajusti perjantain ottelusta, mutta vain Aurinkokuningas tietää ketkä pelaavat ja kenen kanssa. Tämä selviää muille vasta itse ottelun kynnyksellä.

Tamminen oli tyytyväinen uusien pelaajien panokseen. Chris Allen kilautti kahdesti tolppaa ja oli muutenkin useasti tukemassa hyökkäyksiä. Tommi Jäminki saalisti syötön voittomaaliin ja jaksoi painaa täydet 60 minuuttia. Molemmat ovat lähes varmoja tikkejä kokoonpanossa.

Ylivoimapelissä Sportilla on paljon toivomisen varaan. Vaikka yksi maali viimeksikin tehtiin, Sportin ylivoimatehot on sarjan häntäpäässä. Toinen huolenaihe on jäähyherkkyys ja viime aikojen jäähysaldot osuvat varmasti omaan nilkkaan Kirkkonummella.

Salamoilla erikoinen peluutus

Salamoiden komeat kotitulokset (Salamat-Hermes 6-2, Salamat-KooKoo 4-1) saivat stopin, kun joukkue jäi torstaina maaleitta Hokkia ja kärppälaina Mika Pietilää vastaan ja hävisi 0-1. Kokonaisuutena Hokki-ottelu oli kuitenkin varsin hyvä suoritus Salamoilta, maalinteko vaan ei onnistunut. Iskukyvyn pitäisi kuitenkin olla tallella.

- Ei me tähän jäädä märehtimään. Sitten kiukutellaan ja tapellaan, jos me puolustetaan heikosti ja pelataan laiskaa peliä, mutta nyt ei ole aihetta siihen, totesi valmentaja Niki Andersson.

Kolmella ketjulla pelaava Salamat käytti Hokki-pelissä systeemiä, jossa kokoonpanossa oli neljä hyökkäysketjua ja yksi ketju kerrallaan oli huilaamassa. Järjestelmä toimi, sillä tauolta tulleet ketjut toivat kaukaloon paljon energiaa. Sportia vastaan Salamat ei aivan täyttä neljää hyökkäysketjua kuitenkaan kokoon saa, sillä inttihyökkääjä Markku Flinck on viikonloppuna virka-apuosastossa eikä pääse peliin. Toinen poissaolija on polvivaivainen puolustaja Joni Flod.

» Lähetä palautetta toimitukselle