Salamat voittoon jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Ensimmäinen jatkoerä vanheni puoleen väliin, kun Marko Sakko sammutti vaasalaisvalot iskemällä voitto-osuman 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-1). Kotijoukkue Sport hallitsi ottelua kahden erän ajan, mutta sekoitti konseptinsa kolmannen erän jäähyilyyn. Ottelun jälkeen ei juuri muusta puhuttu kuin erotuomari Teemu Salmisesta.
Kuvia

Katso Taru Nåhlsin nappaamat kuvat
[katso kuvat]

Sport oli iskenyt kahdessa ensimmäisessä erässä kaksi osumaa ja hallitsi kenttätapahtumia vähintäänkin kohtuullisen hyvin. Jotain kuitenkin tapahtui, sillä kolmannessa erässä kotkapaitaiselle joukkueelle vihellettiin seitsemän kaksiminuuttista vastustajan yhtä vastaan.

- Olin luottavainen kahden erän jälkeen, että homma pysyy hallussamme myös kolmannessa, mutta sitten tapahtui jotain ja pelimme hajosi, Sportin Manner selitti.

- Olen lähinnä surullinen. Jostain ihmeellisestä syystä me aloimme saada kolmannessa erässä jäähyjä ja jokainen jääkiekkoa seuraava ymmärtää, että se syö joukkuetta. Ja kun tarpeeksi kauan pelaat alivoimalla, niin jostain rinnan kautta ne kiekot pomppii sinne maaliin.

- Me käyttäydyimme hyvin, minä en huutanut tuomarille vaihtoaitiosta… Kolmannen erän vihellykset veivät täysin rohkeuden pelistämme. Ei me tiedetty mitä saa tehdä ja mitä ei. En tiedä ketä tästä on vastuussa. Onko tuomarilla vanhoja kaunoja meitä kohtaan? Klassinen bad day? Vai vihaako hän Vaasaa? Viimeisen erän linja oli yksipuolinen, Manner jatkoi.

Hjerpe, Suonpää, Sinisalo ja Keränen

Sport meni ottelussa 1-0-johtoon ensimmäisen erän loppupuolella, kun Kristian Hjerpe seurasi mainiosti huonosti menneen ylivoima-hyökkäyksen irtokiekon ja iski sen tyhjään maaliin. Pete Suonpää lisäsi johdon isommaksi toisessa erässä ajassa 31.09, Vesa Myllyahon pelattua hänelle mainion paikan karvauksensa jälkeen.

Salamoiden maalit tulivat molemmat ylivoimilla. Ville Vuorisaaren viivalämäri pomppi verkkoon Tomas Sinisalosta ja Matias Keräsen tasoitusosuma syntyi takatolpalta kahden miehen ylivoimalla viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Sakko sakottaa

Kolmannen erän jälkeen oli helppo uskoa vierailijoiden voittoon, koska Sport ei saanut jäähyjen ansiosta peliään koko kolmannessa erässä käyntiin. Sen otteissa paistoi epäusko ja rohkeuden puute. Salamat pääsikin heti erän alkajaisiksi ylivoimalle, mutta Sport kesti. Hetken päästä oli Sportin vuoro yrittää, mutta tulos oli sama.

Ratkaisu nähtiin, kun eräs purkutilanne jäi vaasalaisittain jälleen vajaaksi ja maalin eteen pelattuun kiekkoon pääsi ensiksi Marko Sakko ja laukoi sen riman kautta verkkoon.

- Huh huh…Tällainen peli vetää sanattomaksi. Oltiin täysin jyrän alla kaksi erää ja ihmeteltiinkin vähän sitä. Ei pystytty tekemään sovittuja asioita, mutta onneksi Sport ei pystynyt hyödyntämään sitä. Kolmas erä antoi jatkoajalle osviittaa ja ei voi muuta kuin kiittää poikia taistelusta ja asenteesta, Salamoiden Jyrki Tuukkanen sanoi.

Otteluvalvoja Joonas Turtonen pyysi puheenvuoron lehdistötilaisuudessa.

- Olen varma, että Teemu Salminen ei tullut pilaamaan tätä peliä. Hän tuli ammattimaisella asenteella. Rangaistusvihellykset oli 87 prosenttisesti oikein ja niistä tilanteista joista ei vihelletty jäähyjä voi aina keskustella. Pitää muistaa, että tuomari tekee aina ratkaisun sekunnin sadasosissa, sitä voi jokainen itse kokeilla.

Sportin Manner ei ollut tyytyväinen entisen pelitoverinsa Joonas Turtosen selityksiin, vaan jatkoi linjallaan.

- Peli on täynnä vääryyksiä, jos sitä katsotaan täysin sääntökirjan mukaan. Vertaisin sitä liikenteekseen. Jos joka kulmalle laitetaan tutka ja kamera niin sieltä takuulla löytyy pieniä ylinopeuksia, myöhässä laitettuja turvavöitä ynnä muita. Jääkiekko on samanlaista. Tuomarin pitäisi pystyä sulautumaan peliin. Jos katsot NHL:ää, niin siellä tuomarit on osa sitä juttua. Niille huudellaan f-sanaa ja ne vain kuittaa takaisin. Täällä tuomarit heittää heti kympin. Niillä on iso valta.

Jyrki Tuukkanen oli Mannerin kanssa samoilla linjoilla.

- Yhdyn kollegaan ja me kärsimme linjasta avauserässä. Tämä ottelusarja on ollut rehtiä, taistelevaa kiekkoa. On hämmästyttävää, että tämä nollatoleranssilinja on tuotu tänne ihan yllättäen. Tänään tuomarilla oli ylimielinen asenne lajia ja pelaajia kohtaan.

Tuukkanen kuitenkin pehmensi otettaan tuloksen nojalla.

- En voi kuitenkaan valittaa, koska me päästiin tasoihin näiden jäähyjen takia.

Sarja jatkuu lauantaina Kirkkonummella.

» Lähetä palautetta toimitukselle