Paineet kasvavat Sport-leirissä

MESTIS / Ennakko
Kirkkonummen Salamat teki maanantaina pienen ihmeen Vaasassa voittamalla kotijoukkueen maalein 2-0. Keskiviikkona Sport on – ainakin osittain – selkä seinää vasten.

Maanantain ottelu näytti jälleen Sportin ongelmat. Jos sen maalinteko tökkii alkumetreillä on koko ottelusta tulossa vaikea. Salamat teki yhden maalin Sportin virheestä ja sen jälkeen puolusti viisaasti. Sport-pakan hajottua Salamoiden ei tarvinnut venyä erikoiseen suoritukseen voiton varmistamiseksi.

Pitkään nollilla

Salamat on voittanut Sportin tällä kaudella kotiareenallaan vakuuttavalla esityksellä kaksi kertaa. Toisaalta Salamat ei ollut pystynyt maalintekoon kertaakaan Vaasassa ennen maanantain kamppailua, joten runkosarjatilastot voi kyseenalaistaa.

Salamoiden voiton takuuna toimii keskiviikkona Sportin alkurynnistyksen tyrehdyttäminen. On päivän selvää, että Sport tarvitsee maalin, mieluiten mahdollisimman nopeasti, että sen peli vapautuisi. Mitä pidemmälle Salamat onnistuu pitämään nollan, sitä lähempänä se on toista voittoa.

Vaasassa puolustusvoittoinen pelityyli tuli Salamoille kuin luonnostaan. Valmennusvastuussa nykyisin oleva Jyrki Tuukkanenkin korosti, että Niki Anderssonin lähdettyä joukkueen pelityyliä on viety nöyrempään suuntaan. Kirkkonummen väännöstä on kuitenkin tulossa mielenkiintoinen siinä mielessä, että kotijoukkue on siellä normaalisti vienyt ottelua. Pitääkö Salamat passiivisen tyylinsä vai ottaa isännän otteen, joka voi tuoda Sportille vastaiskupaikkoja?

Salamoiden kokoonpanossa tuskin nähdään muutoksia. Vehviläinen oli sankari Vaasassa ja yksi avainpelaajista myös kotikaukalossa. Moni ihmetteli Tomas Sinisalon puuttumista kokoonpanosta maanantaina. Sinisalo on kunnossa, mutta Tuukkanen ei luvannut – ainakaan suoralta kädeltä – että nuori laituri nähdään keskiviikkona kokoonpanossa.

Hurjat paineet

Sport-leirissä paineet kasvavat. Valmentaja Mikko Manner kertoi maanantaina epäonnistuneen joukkueen valmistamisessa otteluun. Sport oli alussa selkeästi hermostunut ja ei onnistunut hyvistäkään paikoista. Mitä pidemmälle mentiin ilman osumaa, sitä enemmän pelillinen konsepti hajosi.

Sportin kannalta avainasemassa on rentouden löytyminen. Ja mikä avaa jumittunutta pääkoppaa? Aivan, maali(t).

Sport koki kovia myös kokoonpanonsa osalta. Pasi Kuusisto loukkasi nivusiaan ja Manner epäili miehen olevan sivussa keskiviikon koitoksesta. Se avaa ovet Chris Allenille, jonka puolikuntoisuus on samalla myös vastustajien iskun paikka. Allenin liike ei ole Mestiksen play-offien edellyttämällä tasolla. Toisaalta Allen tuo yläkertaan, varsinkin erikoistilanteisiin, uuden vaihteen.

Kristian Hjerpe, joka oli Sportin paras maalintekijä runkosarjassa Aniket Dhadphalen ohella, koki myös kovia. Laituri pui tulevan vaihdon kuvioita niin intensiivisesti laidalla, että ei huomannut päähän kohdistunutta purkukiekkoa. Korvanlehti repeytyi ja sairaalaan vietyä Hjerpeä ei välttämättä nähdä myöskään keskiviikkona. Häntä paikannee kokoonpanon ulkopuolella maanantaina ollut Viktor Blinov.

» Lähetä palautetta toimitukselle