KooKoolle kylmää kyytiä Kokkolassa

Puolustuspelinsä kuntoon saanut Kokkolan Hermes oli tyly isäntä viime kevään pronssiottelun uusinnassa Kouvolan KooKoota vastaan. Kimmo Vesan torjuntojen ja Peter Jasikin maalien siivittämänä Hermes otti lopulta helpon 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)-voiton.

K-Vantaa-pelin tavoin Hermes oli kuitenkin helisemässä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. KooKoo ei kuitenkaan käyttänyt etsikkoaikansa. Joukkue sai kolme hyvää maalintekopaikkaa, mutta kaikki tilanteet kilpistyivät konkarivahti Kimmo Vesan patjoihin.

Hermes käytti sen sijaan jo toisen maalintekopaikkansa tehokkaasti hyödykseen. Aku Joki-Erkkilä riisti kiekon aggressiivisella karvauksella KooKoo-pakki Kimmo Nevalaiselta, ja pääsi nousemaan maalin eteen. Esa-Tapio Palmu pysäytti Joki-Erkkilän yrityksen, mutta paluukiekkoon syöksyneen Peter Jasikin sutaisun eteen KooKoo-vahti ei enää ehtinyt.

Kolme minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa Jasik iski taas. Slovakin löysähkö nosto livahti takakulmaan ohi pahasti maskissa olleen Palmun. Maali tuli vain kolmetoista sekuntia sen jälkeen kun KooKoo oli selvittänyt Hermeksen ylivoimapelin.

- Hermes oli kyllä erittäin tehokas. Tilastomme mukaan päästimme ensimmäisessä erässä kaksi maalia, vaikka vastustajalla oli vain neljä tilannetta. Sama asia on vaivannut aiemminkin. Sekä maalivahti- että puolustuspelin on parannuttava jatkossa, KooKoo-valmentaja Reijo Mansikka analysoi.

KooKoon jäähyily kostautui

Toisen erän jäähyily koitui sitten kouvolalaisten lopulliseksi kohtaloksi. Teemu Somppi taklasi törkeäsi kädet ylhäällä Miikka Jäsken pelin ulkopuolella, ja sai palkinnoksi 2+10 minuutin rangaistuksen. Sompille teki pian seuraa Niko Kantelinen, ja näin Hermes pääsi pelaamaan viidellä kolme vastaan 51 sekuntia.

KooKoo näytti selviävän Teemu Timoskaisen aloitusvoittojen ansiosta, mutta kun Sompin jäähyä oli enää kaksi sekuntia kärsimättä, Palmu joutui antautumaan kolmannen kerran. Aapo Aro ja Jani Uski syöttelivät tovin siniviivalla keskenään ennen kuin viimeksi mainittu päätti vastoin tapojensa kokeilla onetimeria. Päätös osoittautui oikeaksi kun suoraan syötöstä lähtenyt laukaus sujahti sivuttaisliikkeessä olleen Palmun suojusten välistä verkon perukoille.

KooKoo ei kuitenkaan ottanut tästä opiksi, vain kahdeksan minuuttia myöhemmin joukkue oli nimittäin uudestaan kahden miehen alivoimalla.

Lopputulos oli sama. Ismo Siren harhautti komeasti pari vastustajaa siniviivan tuntumassa, ja syötti sen jälkeen taikurimaisesti takatolpalla odottaneelle Jari-Pekka Pajulalle. Pajulalla ei enää ollut muita vaihtoehtoja kuin pistää pelivälineen tarkalla vedolla etukulmaan. Maali oli Pajulalle jo kauden kuudes.

Vesa jälleen ohittamaton

Kolmannessa erässä ei enää paljon jännitettävää ollut. Molemmat joukkueetkin aloittivat jo valmistelunsa lauantai-illan viettoon, ja erä olikin alusta loppuun melkoista pelailua.

Mielenkiinto kohdistui Hermeksen maalin suulle, jossa Kimmo Vesa oli pitänyt maalinsa puhtaana jo 100 minuuttia putkeen. Nollaputki jatkui ottelun loppuun asti vaikka KooKoolle avautui muutama hyvä paikka kavennusmaalin tekoon. Parhaan tilaisuuden sai Matti Hietakangas kolme minuuttia ennen loppua, mutta Vesa asetti itsensä eleettömästi kiekon ja maaliviivan väliin.

Kotijoukkue viritteli jo tunnelmia pelin jälkeiseen saunailtaan, ja oli selvästi tyytyväinen neljään maaliin. Puolustusmoraali oli kuitenkin moitteeton loppuun asti, ja KooKoo joutui tekemään rajusti töitä jokaisen maalipaikan eteen.

- Hermes oli selkeästi parempi. Valmistautumisemme otteluun ei ollut tarpeeksi hyvä. Jalat eivät liikkuneet. Mutta tätä tappiota on turha murehtia tämän enempää, huomenna on taas uusi peli, vieraiden valmentaja Reijo Mansikka totesi pettyneenä.

Mansikan kollega Pasi Arvonen oli luonnollisesti paljon tyytyväisempi.

- Täysipainoinen esitys. Puolustuspeli toimii erittäin hyvin, hyökkääjätkin jaksavat tehdä työtä molempiin suuntiin. Kenttäpelaajien mahdolliset lipsahdukset paikkaa sitten Kimmo Vesa, joka on kyllä tällä hetkellä erittäin kuuma, Arvonen myhäili.