Hokki käänsi tiukan taistelun edukseen

MESTIS / Raportti
Mestiksessä kolmantena oleva Kajaanin Hokki joutui tekemään torstai-iltana täyden päivätyön sarjapisteiden eteen kun viivojen välissä kymmenentenä majaileva KooKoo tuli voitonnälkäisenä Kainuuseen. Oranssipaitojen taistelu ei kuitenkaan riittänyt pisteille asti, sillä Hokki korjasi 2-1-voiton Antti Halosen viimeisen minuutin maalilla.

KooKoo näytti heti kamppailun alussa, että se oli tullut Kajaaniin taistelemaan tosissaan sarjapisteistä. Kamppailun alku mentiinkin oranssiväritteisissä merkeissä, kun kouvolalaispelaajat testasivat yksi toisensa jälkeen Hokin maalille loppukaudeksi jääneen Sasu Hovin torjuntavirettä. KooKoo kaivoi aloitusvoittoja Hokkia paremmin ja puolustaja Kimmo Nevalainen pääsikin pommittamaan pari kertaa vaarallisesti siniviivasta.

Pian tämän jälkeen Aapo Lampinen pyristeli omalla alueellaan karkuun Mikko Saaviselta ja karkasi oikeasta laidasta. Lampisen nousu päättyi b-pisteen kohdalta laukaukseen päin Hovia. Hokkikin heräsi pikku hiljaa otteluun mukaan ja varsinkin kakkosketju Juho-Tuomas Appel - Ville Vimpari - Jyri Junnila oli pirteällä pelipäällä ja loi Hokin ensimmäiset tilanteet. KooKoo jatkoi hyvää peliään ja Reino Soijärvi pääsi nousemaan maalipaikkaan katkaistuaan Petr Mocekin syötön. Hovi torjui kuitenkin sekä Soijärven laukauksen että paluukiekkoon ensimmäisenä ehtineen Teemu Timoskaisen yrityksen.

Harri Suutarisen johtama Hokin ykkösketjukin rakenteli pariin otteeseen mallikkaasti tilanteita, mutta suoraviivaisemmat ratkaisut olisivat saattaneet tuoda tulosta aikaan. Hokki ei Aki Hyypän hyvästä paikasta huolimatta onnistunut maalinteossa, mutta toisessa päässä kenttää punalamppu saatiin syttymään.

Hokin Petr Mocek sai avauserän ainoan jäähyn ajassa 7.17. Aapo Lampisen kampittanut Mocek ei ehtinyt istumaan rangaistustaan 24 sekuntia kauempaa, sillä Reino Soijärvi vei vieraat johtoon ajassa 7.41. Soijärvi sai kiekon hyökkäyssiniselle Harri Tikkasen pystyavauksen jälkeen ja karkasi Hokki-puolustajien välistä maalintekoon. Hovin jalkojen välistä maalin liruttaneen Soijärven osumaan merkattiin Tikkasen lisäksi toinenkin syöttäjä. Nimensä tilastoihin sai Teemu Virtala.

Maalinsa jälkeenkin ylhäältä asti tehokkaasti karvanneet oranssipaidat vastasivat avauserän parhaista tilanteista Hokin ollessa vaikeuksissa. Jussi-Mikko Makkosen laukauksen Hovi torjui pomputellen, Antti Miettisen laukaus suuntautui sen sijaan reilusti yli maalin. Miettinen sai kiekon b-pisteiden väliin kulmaväännön Antti Halosta vastaan voittaneelta Virtalalta, mutta Miettisen laukaus epäonnistui täysin. Laukomaan mies pääsi kenenkään estämättä.

Myös Hokilla oli omat paikkansa. Lisämaaleja ei avauserässä kuitenkaan nähty Ville Vimparin ja Jani Tuppuraisen epäonnistuttua yrityksissään.

Avauserän vauhti hävisi toisen erän rikkonaisuuteen

Varsin vauhdikkaasta ja viihdyttävästä avauserästä ei ollut tietoakaan rikkonaisessa toisessa erässä. KooKoon hallinta hellitti Hokin alkaessa saada kamppailun otetta itselleen. Erän ensimmäinen paikka tosin järjestyi vieraille Kimmo Nevalaisen päästessä pommittamaan b-pisteen kaarelta. Sasu Hovi teki kuitenkin huipputorjunnallaan Nevalaisen maalintekoaikeet tyhjiksi.

Isäntien Rolle Viljaselle puolestaan siunaantui loistopaikka Niko Papinahon voittaman oman pään aloituksen jälkeen. Oikeaa laitaa pitkin noussut Viljanen laukoi terävästi b-pisteen tuntumasta, mutta maali jäi haaveeksi laukauksen osuessa KooKoo-vahti Grahnin mailan varteen.

Päätuomari Jarkko Kosonen vihelsi avauserässä vain yhden jäähyn, mutta toisessa erässä meininki oli täysin erilainen ja miehiä passitettiin istunnolle vuorotahtiin molemmista joukkueista. Jäähysuman aloitti Mikko Saavinen ajassa 26.56. Seuraavan kymmenen ja puolen minuutin aikana vihellettiin Saavisen rangaistus mukaan lukien yhteensä 11 kaksiminuuttista.

Erän rikkonaisuuden takia vauhti ja viihde jäivät kauas avauserästä eikä jäähyputken alkamisen jälkeen nähty juuri yhtään kunnon maalitilannetta kumpaankaan päähän kenttää.

Halonen laukoi pisteet Hokille

Selkeää isäntien hallintaa ollut päätöserä alkoi vauhdikkaasti, sillä Ville Vimparilla oli ensimmäisessä vaihdossaan kaksi loistopaikkaa. Mies ei onnistunut kuitenkaan nostamaan kiekkoa yli Grahnin vaan KooKoo-veskari torjui Vimparin yritykset jäässä maatenkin. Puolustaja Antti Ylönen järjesteli nousullaan alkuminuuttien toisenkin Hokki-paikan. Takatolpalle syötön saanut Jaakko Viljanen suti kuitenkin kiekon ohi tyhjän kouvolalaismaalin.

KooKoo jatkoi ajassa 44.17 käynnistyneellä alivoimallaan uhrautuvaa peliään Kimmo Haapa-aron ja Matti Hietakankaan näyttäessä parasta esimerkkiä kiekon eteen heittäytymisillään. KooKoo kestikin Niko Kantelisen kaksiminuuttisen, mutta ajassa 49.00 täytäntöön pantu Mikko Kaukokarin estämiskakkonen oli oranssipaidoille kohtalokas.

Hokki survoi ylivoimallaan kiekon väkisin KooKoon alueelle vieraiden puruista huolimatta. Vieraat joutuivat antautumaan reilun minuutin alivoimataistelun jälkeen kun Kimmo Happo laukoi isäntien tasoituksen suoraan Jaakko Viljasen syötöstä ajassa 50.14. Viljasen lisäksi esityöstä vastasi kiekon linnapaidoille kaivanut Jani Tuppurainen.

Tasoituksensa jälkeen hurmoksessa pelanneet kajaanilaiset saivat Hapon maalista lisää virtaa ja varsinkin Jyri Junnila oli pitelemätön. Junnila järjestikin paikan sekä itselleen että maalin kulmalla olleelle Appelille, mutta maalia tilanteista ei saatu aikaan. Ylivoiman Hokki sentään hankki Teemu Virtalan jouduttua pelaamaan Junnilaa vastaan sääntöjen vastaisesti.

haastattelu

Antti Halonen iski ratkaisun
[lue lisää]

Ottelun kolmaskin maali nähtiin ylivoimalla. Ensimmäistä otteluaan Hokki-paidassa pelannut Juha Jokiraita laukoi viivasta ja maskissa ollut Antti Halonen iski Grahnin torjuman paluukiekon KooKoo-maaliin ajassa 59.05. Vieraat hakivat maalin jälkeen tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Hokki kesti Sasu Hovin johdolla ja piti pisteet kotonaan tiukan taistelun jälkeen.

Tilastojen valossa Hokki oli parempi selvemmällä erolla, sillä Sasu Hovi torjui Hokin maalilla yhteensä 27 (14+10+3) kertaa. KooKoo-vahti Carl Grahnille torjuntoja kirjattiin 39 (11+18+10). Laukaukset kirjattiin Hokin hyväksi lukemin 66 (19+22+25) - 38 (18+14+6).

Valmentajat päinvastaisissa tunnelmissa

Viime hetken tappio harmitti KooKoo-luotsi Reijo Mansikkaa.

- Eka erä oli tosi hyvää peliä, olisimme voineet tehdä pari maalia enemmänkin. Pelasimme yksinkertaista peliä ja liikuimme hyvin. Toisessa erässä nöyryys ja yksinkertaisuus unohtuivat ja menetimme kiekkoja ns. bulgarialaissyötöillä. Hokki pääsi rakentamaan peliä ja sama tahti jatkui kolmannessakin erässä vaikka puhuimmekin siitä kopissa erätauolla, Mansikka harmitteli.

- Viime hetken tappiot syövät miestä. Tänään taistelimme hyvin ja kestimme 59 minuuttia, Mansikka jatkoi.

Hokin leirissä tunnelmat olivat iloisempia. Joukkueen taistelutahto oli päävalmentaja Vladimir Kolekin mieleen.

kommentti

Uudet vahvistukset onnistuivat
[lue lisää]

- Loistava voitto. Peli oli erittäin vaikea ja alussa meillä oli ongelmia varsinkin ensimmäisen viiden minuutin aikana. KooKoo teki maalin jäähymme aikana ja hallitsi erää. Toinen erä oli parempi ja tasaisempi, kolmas jo täysin meidän hallinnassa, Kolek iloitsi.

- Olen erittäin tyytyväinen poikien taistelutahtoon ja uskoon. Pelasimme kärsivällisesti ja onnistuimme kolmannessa erässä. Vaikea peli ja hyvä tulos, Kolek jatkoi.

KooKoo koki ottelun päätöshetkillä menetyksen, kun maalintekijä Reino Soijärvi talutettiin jäältä polvensa loukanneena. Soijärvi sai polveensa kovan laukauksen ja Mansikan mukaan miehellä on puujalka. Kokoonpanosta nilkkavammansa takia puuttuneen ja eilen kuvauksissa käyneen Kaj Lindströmin tilanne oli jo Mansikan tiedossa.

- Lindström saattaa olla sivussa viikon tai kaksi. Nilkasta löydettiin pieni hiusmurtuma ja ensi viikko kertoo, miten nilkka lähtee paranemaan ja minkä mittainen poissaolosta tulee.

Kentälliset ottelun alussa:

Hokki:

22 Antti Räikkönen - 50 Harri Suutarinen - 19 Aki Hyyppä

24 Juho-Tuomas Appel - 28 Ville Vimpari - 11 Jyri Junnila

12 Jani Tuppurainen - 16 Jaakko Viljanen - 9 Kimmo Happo

29 Patrik Forsbacka - 96 Niko Papinaho - 55 Rolle Viljanen

14 Markus Haverinen (13. hyökkääjä)

6 Mikko Saavinen - 5 Petr Mocek

34 Veli-Antti Leinonen - 18 Antti Halonen

4 Antti Ylönen - 7 Tuomo Kortelainen

(kiertävä) - 8 Juha Jokiraita

35 Sasu Hovi (33 Marko Mäkkeli)

KooKoo:

32 Reino Soijärvi - 14 Tatu Kattelus - 19 Aapo Lampinen

27 Mikko Kaukokari - 28 Teemu Timoskainen - 25 Niko Kantelinen

10 Antti Miettinen - 13 Jussi-Mikko Makkonen - 81 Teemu Virtala

8 Eemeli Koskelainen - 12 Matti Hietakangas - 34 Kimmo Haapa-aro

20 Simo Mälkiä - 22 Harri Tikkanen

9 Jari Raattama - 3 Jussi Laine

6 Jussi Onnela - 4 Kimmo Nevalainen

2 Jani Haapalainen

29 Carl Grahn (35 Esa-Tapio Palmu)

» Lähetä palautetta toimitukselle