Takaa-ajajat vastakkain

MESTIS / Ennakko
Vain kaksi kotitappiota koko kauden aikana kärsinyt Hokki lähtee torstain otteluun suursuosikkina. Vastaan asettuva KooKoo on voittanut vieraissa viimeksi lokakuun lopussa.

Syksy oli kainuulaiskiekkoilun juhlaa, sillä Hokin komea voittokulku nosti sen taistelemaan jopa runkosarjan voitosta. Uusi vuosi ei ole kuitenkaan käynnistynyt aivan samalla tahdilla, sillä joulutauon jälkeisistä kahdeksasta pelistä on irronnut vain kolme voittoa. Kotietu ei ole kuitenkaan ollut missään vaiheessa vaarassa, sillä neljäntenä majailevaan Vaasan Sportiin on etumatkaa peräti yhdeksän pisteen verran. Vastaavasti panostakin riittää, sillä kakkossijan Jukurit on vielä aivan tavoitettavissa.

- Odotan voittoa. Meidän täytyy voittaa, jos haluamme pitää kiinni kolmossijasta ja taistella vielä kakkossijasta ja uskon, että kaikki haluavat. Huomisen ottelun lisäksi sama homma on lauantainakin Sportia vastaan, latailee Hokki-luotsi Vladimir Kolek voitontahtoa joukkueeseensa.

Jos Hokilla onkin runkosarjan loppu vaiheessa oikeastaan vain voitettavaa, on KooKoon tilanne tyystin toinen. Kouvolalaiset lojuvat sarjataulukossa kymmenentenä – neljä pistettä pudotuspeliviivan alapuolella ja kahdeksan pistettä hyvään vauhtiin päässyttä Jokipoikia edellä. Vaikka kaikki ratkaisun avaimet eivät enää olekaan KooKoon käsissä, haluaa Reijo Mansikka jättää spekuloinnit muiden tehtäväksi.

- Nyt keskitytään vain omaan tekemiseen ja haetaan siihen raikkautta tuloksen miettimisen sijasta.

taustaa

Hokki hakee iskukykyä kevääseen
[lue lisää]

Hektinen ja rauhallisempi meininki siirtomarkkinoilla

Hokin kovimman hurmoksen katoamista voi selittää lukuisilla pelaajamuutoksilla ja loukkaantumisilla. Maalivahdit risteilivät väliä Tampere-Kajaani, peräpäästä katosi kaksi parasta puolustajaa (Eerikki Koivu loukkaantumisen vuoksi loppukaudeksi ja Mikko Palomäki SaiPaan) ja tehokkaimpia hyökkääjiäkin oli sivussa muutamasta pelistä.



Kaikki
kohtaamiset
Hokki-KooKoo
9.10.2002 1 - 2
11.1.2003 4 - 4
25.9.2003 1 - 2
22.11.2003 3 - 2
17.10.2004 5 - 3

Yhteensä:

Hokki:
2 1 2
14-13
5
KooKoo:
2 1 2
13-14
5

Trafiikkia Kainuussa riitti aivan siirtoajan viimeisille tunneille asti. Uutisista merkittävin oli Tappara-vahti Sasu Hovin jatko nälkämailla. Pienikokoinen Hovi on voittava maalivahti, jonka varaan Hokin on hyvä rakentaa menestystä aina pudotuspelejäkin ajatellen. Kajaanilaisten ainoa viime hetken menetys oli keskushyökkääjä Tommi Paakkolanvaara, joka palasi takaisin Kärppiin. Joukkueen miesvahvuus kasvoi muutamalla kenttäpelaajalla, kun kiekkokiertolaiset ja Patrik Forsbacka suuntasivat Hokin riveihin.

Näillä näkymin Hokilta on torstain ottelusta sivussa vain jo kautensa päättämään joutunut jykevä Koivu, sillä selkävaivainen tehohyökkääjä Juho-Tuomas Appel sekä polvivammasta kärsinyt runkopuolustaja Jarkko Heikkinen kuuluivat harjoitusvahvuuteen keskiviikkona.

- Kaikki pelaajat olivat harjoituksissa mukana, myös Forsbacka ja Jokiraita. Lopullinen kokoonpano selviää vasta aamulla, mutta näillä näkymin näyttää, että ketään ei ole sivussa, kertoili Kolek ottelun aattona.



Kaikki
kohtaamiset
KooKoo-Hokki
20.11.2002   8 - 3
23.2.2003   4 - 2
17.1.2004   3 - 2
28.2.2004   5 - 2
6.11.2004   2 - 4
9.12.2004   2 - 4

Yhteensä:

   
KooKoo:
4 0 2
24-17 
8
Hokki:    
2 0 4
17-24 
4

Loukkaantumiset ovat riivanneet KooKootakin läpi kauden. Tärkeistä hyökkääjistä sekä Janne Jaakkola että Teemu Somppi ovat jo kautensa päättäneet, ja viime viikkoina sairastuvalle on ollut lähes tulkoon jonoa.

kommentti

KooKoo maltillisena markkinoilla
[lue lisää]

Viimeisin kolaus kouvolalaisille oli, kun Kaj Lindström loukkasi nilkkansa edellisessä kotiottelussa. Sekä kiekollisena että kiekottomana joukkueen ykköspakkina luutineen Lindströmin poissaolon pituus selviää tämän viikon aikana. Myös polvivaivaisen hyökkääjä Ari Kovasen paluun aikataulu on vielä hämärän peitossa. Leikkauksessa käväisseen Ilkka Saarelan sen sijaan pitäisi aloittaa loppuviikosta jo kevyt jääharjoittelu. Ainakaan ennen maaottelutaukoa ei kolmikkoa tositoimissa kuitenkaan nähdä.

Kajaaniin KooKoo matkaa seitsemän puolustajan voimin, sillä juuri maajoukkuekutsun saanut Tuomas Gärdström pelaa keskiviikkona A-nuorissa. Kuumeisena FPS-pelistä sivussa ollut laitahyökkääjä Antti Miettinen sen sijaan palaa kaukaloon. Joukkueen peräpäätä vahvistaa loppukauden ajan jo edellisvuodelta tuttu Harri Tikkanen, jonka siirtyminen SaiPasta oli ainoa kouvolalaisuutinen siirtoajan loppumetreillä.




Parhaat pistemiehet keskinäisissä otteluissa
1. Mikko Kinnunen KooKoo 5+4=9
2. *Tatu Kattelus KooKoo 5+2=7
3. *Jani Tuppurainen Hokki 4+5=9
4. Mikko Pukka KooKoo 3+5=8
5. Sami Kaartinen Hokki 3+2=5
6. Timo Nurmberg KooKoo 3+2=5
7. *Juho-Tuomas Appel Hokki 3+1=4
8. Ossi Louhivaara KooKoo 3+1=4
9. Janne Mäkelä KooKoo 3+1=4
10. Tomi Lindfors KooKoo 2+4=6
11. *Kimmo Happo Hokki 2+2=4
12. *Mikko Saavinen Hokki 1+3=4
13. *Reino Soijärvi KooKoo 1+3=4
14. Mikko Mattila KooKoo 1+3=4
15. *Teemu Somppi KooKoo 1+3=4


Maalivahdit

1. Pekka Tuokkola Hokki (1) 94,59%
2. Jaakko Huhti Hokki (4) 93,86%
3. Jaakko Suomalainen KooKoo (4) 93,22%
4. Lauri Rämet Hokki (1) 92,31%
5. *Carl Grahn KooKoo (6) 90,66%
6. *Sasu Hovi Hokki (2) 90,16%
7. Sasu Hovi KooKoo (1) 88,00%
8. Pasi Häkkinen Hokki (2) 86,00%
9. Ville Salminen Hokki (2) 85,07%
Tähdellä
(*) merkityt pelaavat pelaavat yhä

Hokki hakee neljän suoraa

Ainakin osa kainuulaisista kiekkojännäreistä odottaa torstaista Hokin maali-iloittelua. Vaikka kymenlaaksolaiset ovatkin piinanneet vuosien saatossa Hokkia kerran jos toisenkin, on odotuksiin sentään jotain katetta. KooKoo on nyt syvimmissä kuopassa Mansikan vajaan neljän kauden periodin aikana. Tappioita liukuhihnameiningillä kärsineen joukkueen selkäranka on naksahtanut tappiotilanteessa liian usein poikki, eikä todellista takaa-ajoa ole nähty riittävän usein. Niinpä KooKoo onkin kärsinyt kärkijoukkueita vastaan jokusen rökäletappionkin.

Hokki on Sportin ohella ainoa joukkue, jolle KooKoo on hävinnyt kaikki kauden kolme otteluaan. Erot eivät kuitenkaan ole olleet mitenkään järin suuria, sillä kainuulaisten voittomarginaali on ollut kaikissa peleissä kaksi maalia.

- Tasaisia pelejähän nuo ovat olleet, tilastojen valossa tasakentällisin pelatessa maalipaikat ovat melko tasan. Hokki ei ole dominoinut mitenkään, mutta on onnistunut paremmin maalintekopaikoistaan, kuvailee Mansikka.

Myös Kolek varoo aliarvioimasta vastustajaa:

- Pelistä ei tule missään tapauksessa helppo. KooKoo voitti kotijäällään KalPan, mutta hävisi sen jälkeen Kiekko-Vantaalle ja FPS:lle. He ovat pudotuspeliviivan ja karsintaviivan lähellä, eivätkä voi tulla tänne vain pelailemaan vaan heidän on taisteltava tosissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle