TuTolle jälleen tappio Kajaanissa

Kajaanin Hokin vahva lokakuu jatkuu. Lauantaina joukkue kaatoi TuTon maalein 5-3 ja pelasi jo yhdeksännen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa. Turkulaisille viides Kajaanin reissu toi viidennen tappion.

Mestis-historiansa avausvoittoa Kajaanista metsästänyt TuTo tuli kamppailuun paljon isäntiä tehokkaammin ja Hokki joutui ottamaan ensimmäisen jäähyn jo 46 sekunnin pelin jälkeen Ville Vimparin vääntäessä nurin vahvasti maalin takaa laukaisupaikkaan nousseen Tapio Laakson.

Turkulaiset loivat ylivoimalla pari tilannetta, mutta mitään vaarallista eivät vieraat saaneet aikaiseksi. Pahin tilanne syntyikin kentän toiseen päähän, kun Harri Suutarinen voitti pitkän kiekon jälkeen TuTo-maalille siirretyn aloituksen. TuTon aloittaja Tero Forsell nukkui tilanteessa ja Suutarinen ampui suoraan maalille kiekon pudottua jäähän. TuTo-vahti Ari Reunanen oli kuitenkin hereillä ja torjui Suutarisen laukauksen patjallaan.

Hokin peli oli avauserässä sekaisin eikä joukkue päässyt kunnolla edes keskialueen yli TuTon vahvan puolustuslinjan ansiosta. Omasta päädystä lähtökin näytti joskus vaikealta ja kertaalleen Mikko Palomäki taklasi Mikko Saavista oman maalin takana. Ajassa 4.19 TuTo pääsi toistamiseen ylivoimalle kun Kimmo Happo sai kaksiminuuttisen estämisestä. TuTo ei toisellakaan ylivoimalla paikkoja juuri saanut Petri Tähtisalon laukausta lukuun ottamatta. Tuomas Jalava järjesti Tähtisalolle loistopaikan, mutta Hovi torjui miehen laukauksen päällään.

Hokki sai ensimmäisen ylivoimansa ajassa 12.18. Tuomo Kortelaisen ohi maalin mennyttä siniviivalaukausta lukuun ottamatta ei kajaanilaisilla ollut tilanteita ylivoimalla.

Erän lopulla TuTon ykkösketjussa pelannut kaksikko Markku Vuorisalo - Tero Forsell värkkäsi kaksi tekopaikkaa vieraille. Ruuti oli kuitenkin märkää eikä vaisussa avauserässä nähty maaleja. Sasu Hovi torjui avauserässä yhdeksän kertaa, Ari Reunanen selvisi TuTo-maalilla vain kolmella torjunnalla. Laukauksiakin säästeltiin, sillä Hokki laukoi avauserässä vain 13 kertaa. TuTolle laukauksia kirjattiin 17.

Maalihanat auki toisessa erässä

Täysin erilaisella sykkeellä kamppailun toiseen erään tullut Hokki hallitsi täysin erän kolmea ensimmäistä minuuttia ja Mikko Palomäellä, Rolle Viljasella sekä Jaakko Hagelbergillä oli hyvä tilaisuus ottelun avausmaalin tekoon. TuTo-vahti Reunanen kesti kuitenkin kajaanilaisten painostuksessa ja lopullisesti tilanne tasaantui ajassa 23.26, jolloin muutaman sekunnin kuudella pelanneen Hokin vaihtovirhe huomattiin ja joukkuerangaistus pantiin täytäntöön.

Kolmannella ylivoimallaan TuTo onnistui kahdesta aiemmasta poiketen luomaan muutaman paikan Sasu Hovin vartioimalle Hokki-maalille. Jussi Rantalan ja Petri Tähtisalon siniviivalaukaukset eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta turkulaisille.

Jäähyn jälkeen Hokki jatkoi vahvaa peliään ja jälleen hyvin pelannut puolustaja Antti Halonen vastasi seuraavan tilanteen järjestämisestä. Mies katkaisi turkulaishyökkäyksen Hokin hyökkäyssiniviivalla ja pelasi kiekon Aki Hyypälle, jonka laukauksen TuTo-vahti Reunanen torjui päällään. Pian tämän jälkeen kolmikko Juho-Tuomas Appel - Mikko Saavinen - Ville Vimpari järjesti näyttävällä kuviollaan maalipaikan kajaanilaisille. Juha Peltonen väänsi kuitenkin laukaisupaikkaan päässeen Vimparin kumoon ja Hokki pääsi jälleen pelaamaan ylivoimaa.

Joukkueet jatkoivat pian tuloksettoman Hokki-ylivoiman jälkeen neljällä neljää vastaan, kun Jarkko Heikkinen ja Tero Forsell hankkivat tilanteen jälkeisellä nahistelullaan kaksiminuuttiset. Puolitoista minuuttia kaksikon jäähyistä TuTo pääsi 4-3 -ylivoimalle Mikko Saavisen jouduttua istunnolle koukkaamisesta.

TuTo käytti kentälle jääneen tilan hyväkseen ja iski ottelun avausmaalin ajassa 33.25, kun Markku Vuorisalo sai syötön Vikki Tammelinilta ja laukoi kulmasta nousunsa päätteeksi kiekon Hokki-maalin oikeaan alanurkkaan.

Hokille tarjottiin tasoitusmahdollisuus niin ikään ylivoimalla, kun TuTon Jesse Saarinen ja Juha Peltonen ottivat lähes peräkkäiset kakkoset ja Hokille tarjottiin minuutin ja 25 sekunnin verran kahden miehen ylivoimaa. Hokki iskikin tasoituksen kaksi sekuntia ennen TuTon täysilukuiseksi tuloa, kun Tommi Paakkolanvaara laukoi ringetteviivalta isäntien tasoituksen. Syötön Paakkolanvaaran maaliin tarjosi Antti Räikkönen.

Hokki sai ajassa 38.02 syntyneen tasoituksen jälkeen lisää liikettä luistimiin ja joukkue siirtyikin johtoon ajassa 39.00. Erinomaisen ottelun keskushyökkääjänä pelannut Niko Papinaho pelasi puolenvaihdollaan kiekon hyökkäyssiniselle Aki Hyypälle, joka pääsi yksin karkumatkalle. Vasenta laitaa pitkin viivan ylittänyt Hyyppä kavensi keskelle ja nosti kiekon maalin edestä takanurkkaan.

Erätauolle 2-1 -johdossa lähteneen Hokin maalivahti Sasu Hovi urakoi toisessa erässä 11 kertaa. Ari Reunaselle torjuntoja kertyi 14. Hokki laukoi toisessa erässä 29 kertaa ja TuTo 19 kertaa.

Maalivahdin vaihtokaan ei pelastanut TuToa

TuTo vaihtoi päätöserään maalivahtia kun Juho Santanen luisteli Reunasen tilalle. Santasen urakka alkoi murheellisesti kun Antti Halonen tarjoili maalin takaa ja Kimmo Happo iski kiekon TuTo-maaliin vain 45 sekuntia erän alkamisesta. Kiekon Haloselle pelannut Juho-Tuomas Appel sai myös tililleen syöttöpisteen.

- Meillä on pitkä viikonloppu edessä. Molemmat saivat nyt peliaikaa, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen perusteli maalivahdin vaihtoa.

TuTo tuli peliin mukaan erän puolivälissä, kun oman pään aloituksessa aloittajaksi vaihdettu laitahyökkääjä Jaakko Hagelberg hävisi aloituksen puhtaasti Tero Forsellille. Aloitusvoittoa seurasi ruuhkatilanne Hokin maalille, jossa turkulaiset survoivat kiekkoa maaliin monen miehen voimin. Lopulta Tuomas Jalava siirsi vieraat maalin päähän Forsellin syötöstä.

Hokki ei TuTon kavennuksesta hätkähtänyt vaan iski voittomaaliksi jääneen 4-2 -osuman pari minuuttia toisen turkulaismaalin jälkeen. Antti Räikkönen ohjasi Rolle Viljasen siniviivaheiton maaliin aivan Santasen edestä. Toiseksi syöttäjäksi ajassa 52.49 syntyneeseen osumaan merkattiin Harri Suutarinen.

Ottelusta saatiin varsinainen jännitysnäytelmä, sillä TuTo nousi vielä kerran voittotaisteluun. Tero Forsell nousi vasenta laitaa ja pelasi siniviivan ylittämisen jälkeen kiekon takatolpalle liukuneelle Markku Vuorisalolle, joka nosti pelivälineen varmasti maaliin. Ajassa 58.30 syntyneen 4-3 -kavennuksen jälkeen vieraat aloittivat todellisen kirin ja hakivat tasoitusta reilun minuutin ajan ilman maalivahtiakin.

TuTon ottama riski kostautui ja Hokki iski viidennen maalinsa tyhjään turkulaismaaliin. Harri Suutarinen voitti oman pään aloituksen ja Petr Mocek purki kiekon laidan kautta keskialueelle. Tommi Paakkolanvaara ehti ensimmäisenä kiinni pelivälineeseen ja iski illan toisen osumansa lähietäisyydeltä karkumatkansa päätteeksi. Pelikello näytti tuolloin aikaa 59.34.

Sasu Hovi urakoi päätöserässä yhdeksän torjunnan verran. TuTon maaliin vaihdettu Juho Santanen keräsi tililleen kahdeksan torjuntaa. Yhteensä Hovi torjui ottelussa 29 kertaa ja TuTo-kaksikko 25 kertaa (Reunanen 17, Santanen 8). Hokki laukoi päätöserässä 16 kertaa ja TuTo 17 kertaa. Koko ottelussa Hokille kirjattiin 58 ja TuTolle 53 laukausta.

uutinen

Hovi Tapparaan, Tuokkola Hokkiin
[lue lisää]

Pelin jälkeen kuultua

Mitään elämää suurempaa viihdettä ottelu ei 1087 kajaanilaiskatsojalle tarjonnut. TuTon valmentaja Ismo Lehkonen piti ottelua normaalina vieraspelinä.

- Samanlainen vieraspeli tämä oli, mitä tässä sarjassa yleensä tulee.

- Meillä on pitkä matka pysyvään voittoputkeen ja siihen että kärsivällisyys ja äijämäinen asenne pysyvät balanssissa. Meille on tullut liian monessa pelissä 4-5 minuutin nukahduksia, Lehkonen jatkoi.

Sarjan kakkospaikalla jatkavan Hokin valmentaja Vladimir Kolek sai jälleen olla tyytyväinen ottelun tulokseen.

- Olen erittäin tyytyväinen voittoon. TuTo puolusti ensimmäisen erän tarkasti ja meillä oli ongelmia päästä sisään alueelle. Sen jälkeen pelaajat pelasivat hyvin ja ansaitsivat voiton. Aktiivisuus oli hyvä asia, Kolek sanoi.

Hokin neljännen maalin iskenyt kapteeni Kimmo Happo nautti pelaamisesta.

- Mukava oli pelata, tälle kaudelle ei ole hirveästi pelejä tullut. Ensimmäisessä erässä meno oli tahmeaa, mutta sen jälkeen alkoi luistin liikkua, polvivammansa vuoksi vasta kauden seitsemännen ottelunsa pelannut Happo totesi.