Hokille vieraita Turusta

MESTIS / Ennakko
Vahvan ensimmäisen sarjaneljänneksen pelannut sarjakakkonen Kajaanin Hokki aloitti toisen neljänneksen vierasvoitolla Jokipojista. Ottelun Hokkia vähemmän pelannut ja kymmenentenä oleva TuTo avaa toisen sarjaneljänneksensä Kajaanissa, josta se ei ole koskaan saanut mukaansa pistettäkään.

Hokki on koko Mestis-historiansa ajan ollut paha vastus turkulaisille, sillä TuTo on kyennyt voittamaan vain yhden yhdeksästä aiemmin pelatusta kohtaamisesta. Kerran joukkueet ovat pelanneet tasan ja peräti seitsemän kertaa on kajaanilaisjoukkue poistunut voittajana kaukalosta. Kajaanissa Hokki on voittanut kaikki neljä aiempaa ottelua, joten turkulaisille voi povata ainakin tilastojen valossa vaikeaa matkaa pohjoiseen.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet Turussa kaksi viikkoa ennen lauantain kohtaamista. Silloin Hokki oli huonollakin pelillä parempi ja vei pisteet jatkoajan jälkeen maalein 5-6. Kahden viikon takaisen ottelun ansiosta joukkueet tuntevat toistensa pelityylin hyvin joten illan ottelusta voi povata tasaista vääntöä Turun kamppailun tapaan. Varsinkin kun TuTo on pelannut vieraissa paremmin ja vapautuneemmin kuin kotonaan. Molempien joukkueiden ylivoimapeli on toiminut alkukaudesta kehnosti, joten erikoistilannemaaleja ei varmasti kovin montaa nähdä.

Hokki on pelannut lokakuussa todella vahvasti, sillä joukkue on peräti kahdeksan peräkkäisen tappiottoman ottelun putkessa. Lokakuu on tuonut linnapaidoille kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. TuTolla on lokakuulta kolme voittoa ja kolme tappiota. Kajaanilaisvalmentaja Vladimir Kolek pitää kuitenkin turkulaisia pahana vastustajana.

- TuTo on erittäin kova joukkue ja nyt entistä vaarallisempi, kun ovat saanet pelaajia sairastuvalta takaisin. TuTo on kova puolustamaan keskialueella ja joukkue pelaa suorastaan inhottavaa jääkiekkoa tukkimalla keskialueen ja iskemällä vaarallisesti vastaiskuilla, Hokin valmentaja Kolek kertoi Joensuussa Jokipojat-ottelun jälkeen.

Kaksi ottelua TPS:sta lainalla ollut kajaanilaislähtöinen Tuomo Karjalainen palasi torstain K-Vantaa -ottelun jälkeen takaisin Palloseuraan, joten Ari Reunanen palannee TuTon maaliin. Reunanen voitti viikko sitten perjantaina ottelun Jokipoikia vastaan ja jatkanee pelejä turkulaismaalilla Kajaanissa. Hokin maalilla torjuntavastuun kantaa Tappara-apu Sasu Hovi, joka oli joukkueensa ykkösmies torstain Jokipojat-ottelussa.

Turkulaisilta puuttuu lauantain ottelusta neljä pelimiestä. Maalivahti Timo Kinnunen on polvivammansa vuoksi pitkään sivussa. Puolustaja Jouni Saarinen puuttuu kokoonpanosta aivotärähdyksen takia. Hyökkääjistä ovat pois kakkosketjun laiturit Tomi Laurila ja Atte Saunamäki. Laurila potee lonkkaansa ja Saunamäellä todettiin napatyrä, joka vaatii leikkaushoitoa ja vie miehen sairaslomalle noin puoleksitoista kuukaudeksi.

Hokki puolestaan päässee kamppailuun terveellä miehityksellä, sillä kylkivammasta kärsinyt puolustaja Antti Halonen ja polveaan potenut hyökkääjä Kimmo Happo palasivat joukkueen kokoonpanoon Jokipoikia vastaan. Täysin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla Hokki ei kuitenkaan kamppailuun pääse, sillä maaottelutaukoon asti JYPissä kokeiltavana oleva puolustaja Eerikki Koivu puuttuu isäntien kokoonpanosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle