Hokin etelänkiertue alkaa Turusta

MESTIS / Ennakko
Torstaina kolmen ottelun jälkeen voittokantaan palannut Kajaanin Hokki matkustaa kauden ensimmäiselle etelänkiertueelleen. Lauantaina joukkue saa Turussa vastaansa TuTon, joka aiheutti torstain kierroksella Vaasan Sportille kauden toisen tappion.

TuTo on aloittanut kautensa lähes tasatahtiin vieraaksi saapuvan Hokin kanssa. Sarjassa yhdeksäntenä olevilla turkulaisilla on kuuden pelin jälkeen kasassa viisi pistettä, seitsemän pistettä keränneen Hokin sijoitus on kahta pykälää parempi. Maalieroissa on suurempi ero, sillä TuTon maaliero (12-22) on selkeästi Hokkia (18-17) huonompi.

Hokki matkaa Turkuun hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Kauden aiemmista matkapeleistään joukkueella on ollut kotiin tuomisiksi vain tappiot, kun Jukurit voitti Mikkelissä 1-0 ja KalPa Kuopiossa peräti 8-1. TuTo on ennen lauantaita pelannut kaksi kotiottelua, joista se on voittanut (K-Vantaa 5-4 ja.) ja hävinnyt (Jukurit 0-5) yhden.

Hokki aloitti viikonlopun etelän kiertueensa jo perjantaina puolilta päivin, kun joukkueen bussi lähti kohti Tamperetta, josta kajaanilaiset matkaavat pelipäivänä Turkuun.

Hokin riveistä puuttuvat puolustaja Veli-Antti Leinonen sekä hyökkääjät Kimmo Happo ja Jukka Karjalainen. Polvivammasta kärsivä kapteeni Happo puuttuu joukkueesta ainakin viikonlopun pelien ajan. Leinonen ja Karjalainen puolestaan hakevat peliaikaa muualta. Leinonen pelaa lauantaina Raahe-Kiekon Suomi-sarja-joukkueen paidassa ja Karjalainen kiekkoilee SuPS:n kakkosdivarijoukkueessa.

TuTo sai perjantaina vahvistusta maalivahtiosastolleen kun TPS:n 19-vuotias maalivahti Juho Santanen liittyi joukkueeseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Santanen on ollut TPS:n luukkuvahtina kuudessa tämän kauden SM-liigaottelussa. Peliaikaa Santanen on saanut TPS:n A-nuorten liigajoukkueen maalilla. Pelaamissaan kolmessa ottelussa Santanen päästänyt vain kaksi maalia. Mies johtaa torjuntaprosentillaan 97,67 A-junioreiden SM-liigan maalivahtipörssiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle