Hokki revanssin hakuun Kupittaalle

MESTIS / Ennakko
Kahden viikon kotiotteluputkensa keskiviikkona aloittava TuTo saa vieraita pohjoisesta, kun Kajaanin Hokki saapuu Aurajoen rannoille kahden ottelun mittaisella etelän kiertueellaan. Linnapaidat matkaavat Turkuun revanssi mielessään.

Joukkueet iskevät keskiviikkona kauden neljännen keskinäisen kohtaamisensa. Syksyllä Hokki oli vahvempi sekä kotijäällään että Turussa, tammikuussa osat vaihtuivat TuTon hakiessa komean 0-4-vierasvoiton kovan susirajakiertueensa aikana. Samalla turkulaiset katkaisivat Hokin 19 runkosarjaottelun mittaiseksi venähtäneen tappiottoman kotiputken.

Hokki hakee etelästä kolmea pistettä

Tiistaina kohti etelää lähteneen kajaanilaisjoukkueen tavoite TuTo- ja FPS-otteluista on vähintään kolme pistettä. Tavoitteen täyttyminen tiukentaisi entisestään Hokin otetta runkosarjan kolmospaikasta, joka on Sportin tiistaisen tappion myötä jälleen askeleen kajaanilaisia lähempänä. Hokin valmentaja Vladimir Kolek pitääkin koitoksia tärkeinä joukkueelleen.

- Molemmat ottelut tauon jälkeen ovat meille tärkeitä. Jos saamme kolme pistettä kahdesta ottelusta, olen tyytyväinen.

Aurajoen rannalle linnapaidat suuntaavat tammikuinen kotitappio mielessään.

- TuToa vastaan menemme hakemaan revanssia. Hävisimme heille viimeksi kotona eikä pelistä tule helppo, sillä heillä on hyvä maalivahti ja he saavat loukkaantuneita pelaajia mukaan. TuTokaan ei halua hävitä, joten näemme sitten miten käy, tien päältä tavoitettu Kolek kertoo.

Hokki-puolustaja Antti Ylönen lähtee Turkuun luottavaisena.

- TuTo on tosi kovassa nousussa. Joukkue hankki hyviä pelaajia tammikuun aikana ja hyvä valmentaja on saanut pelikunnon paremmin esiin. Kupittaan iso kaukalo on paha paikka pelata, mutta vieraspisteet lähdetään hakemaan pois. Pelaamme yksinkertaisesti ja puolustuksen kautta, sitä kautta tulee hyvä lopputulos, Ylönen toteaa.

Hokki matkaa etelään lähes parhaalla mahdollisella joukkueella. Sivussa ovat puolustajat Eerikki Koivu (olkapäävamma, loppukausi) ja Jarkko Heikkinen (polvivamma). Kakkosvahdin paikalla nähdään etelässä uusi mies, kun alkukauden Sotkamon Kiekon maalia vartioinut Hokki-kasvatti Simo Leinonen ottaa Marko Mäkkelin paikan luukkuvahtina. Sasu Hovi kantaa torjuntavastuun sekä Turussa että Forssassa.

TuTo kotiputkeen lyhyellä sairaslistalla

Neljän ottelun kotiputkensa keskiviikkona aloittavan TuTon valmentaja Ismo Lehkonen odottaa keskiviikolta paljon.

- Viime kotipelissä Hokkia vastaan me hölmöiltiin johtoasemassa ja Hokki kiri kolme maalia ja voitti jatkoajalla. Siinä mielessä nälkää löytyy varmasti. Itselläni on hyvät odotukset pelistä, sillä sairaslista näyttää paremmalta kuin koskaan tällä kaudella. Hokki pelaa hyökkäysvoittoista kiekkoa, joten keskiviikosta voi tulla hyvä kiekkoilta, Lehkonen sanoo.

Turkulaisten sairaslistalta löytyvät enää kautensa päättäneet Markus Leppänen, Jouni Vento ja Tomi Laurila. Puolustajaosastolle TuTo saa Hokki-otteluun vahvistuksia, sillä Ville Piekkola pelaa keskiviikkona kauden ensimmäisen kokonaisen pelinsä ja Vikki Tammelin palaa kokoonpanoon toivuttuaan kyynärpäävammasta.

Hyökkääjistä Atte Saunamäki pääsee aiemmilta vuosilta tutulle pelipaikalleen Tero Forsellin ja Markku Vuorisalon ketjuun.

Myös TuTon maalivahtiosasto on kunnossa, sillä Timo Kinnunen on toipunut loukkaantumisestaan pelikuntoon ja ennen siirtoajan päättymistä Järvenpäästä saatu Blues-vahti Sami Heinonen takaa sen, että valmentaja Lehkosella on positiivinen ongelma pelaavaa maalivahtia valitessaan.

- Kinnunen on päässyt parempaan kuntoon ja alkaa näyttämään taas maalivahdilta. Nyt kun meillä on tuo Heinonen, niin meillä on kaksi vahvaa maalivahtia, Lehkonen sanoo.

Nuoret TPS-laiturit Tomi Sykkö ja Jarmo Jokila vaihtoivat Palloseuran paidan TuTon nuttuun tammikuun lopulla. Kaksikko on aloittanut Turun kakkosseurassa hienosti, sillä Jokilan saldo kolmen ottelun jälkeen on kolme maalia. Kaksi ottelua pelannut Sykkö ei ole toistaiseksi avannut pistetiliään.

- Sykkö ja Jokila sopeutuvat koko ajan paremmin Mestikseen ja joukkueeseen. He alkavat tottumaan peliaikaan. Esimerkiksi Jokila pelaa TuTossa enemmän kuin pelasi A-junioreissa, Lehkonen kertoo.

Aiemmat keskinäiset kohtaamiset:

19.10.2002 TuTo-Hokki 1-5 (0-2,1-2,0-1)

24.11.2002 Hokki-TuTo 4-2 (2-1,1-1,1-0)

26.1.2003 TuTo-Hokki 4-4 (1-1,2-1,1-2,0-0)

16.2.2003 Hokki-TuTo 11-3 (3-1,4-1,4-1)



27.9.2003 TuTo-Hokki 2-1 (0-0,1-1,1-0)

20.11.2003 Hokki-TuTo 5-2 (3-1,1-1,1-0)

4.1.2004 TuTo-Hokki 2-3 (2-0,0-1,0-1,0-1)

14.2.2004 Hokki-TuTo 4-3 (1-0,1-1,2-2)



9.10.2004 TuTo-Hokki 5-6 (2-2,2-1,1-2,0-1)

23.10.2004 Hokki-TuTo 5-3 (0-0,2-1,3-2)

14.1.2005 Hokki-TuTo 0-4 (0-3,0-0,0-1)

» Lähetä palautetta toimitukselle