Sport jatkoaikavoittoon Joensuussa

Sport otti niukan, mutta ansaitun voiton Jokipojista jatkoaikamaalilla numeroin 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-1). Ratkaisun sooloili ylivoimalla tyylikkäästi Sportin puolustaja Aki Tuominen.

Ensimmäinen erä oli täydellistä Sportin hallintaa. Parhaiten erän kulkua kuvaa maalivahtien torjunnat joita kirjattiin Jokipoikien Ari Reunaselle 18, kun taas Matti Höylä Sportin maalilla selvisi kahdella torjunnalla.

Jääkiekkopelissä kuitenkin maalit ratkaisevat, ja ne menivät ensimmäisessä erässä tasan 1-1. Erässä jaettiin varsin paljon jäähyjä ja molemmat maalit tulivatkin 5-3-ylivoimalla.

Jokipojat siirtyi 1-0-johtoon, kun erää oli pelattu tasan seitsemän minuuttia. Toni Mustonen toimitti kiekon siniviivalle Esa Lehikoiselle joka lämäsi kiekon maalin alanurkkaan. Matti Höylällä ei ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan, sillä niin kovan maskin takaa veto tuli.

Sportin ylivoimatasoitus tuli ajassa 12.46, kun Miro Laitinen veti suoraan syötöstä kiekon aivan maalin ylänurkkaan. Hyvän esityön maaliin tekivät Mika Suoraniemi ja Viktor Blinov.

Toinen erä tasaisempaa

Toisessa erässä puntit hieman tasoittuivat, mutta erä oli silti Sportin. Erän alku puolella tosin Jokipoikien ykkösketjulla oli kaksi loistavaa paikkaa siirtää kotijoukkue johtoon, mutta tulosta ei tullut.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä selvemmin Sport hallitsi kenttätapahtumia. Juuri ennen erän puoliväliä Sportin puolustaja laukoi kiekon maalille ja kiekko kimpoili mailoista tolppaan, joten tasatilanne säilyi edelleen.

Toisessa erässä tunteetkin kuumenivat hieman, eritoten Markus Jämsä ja Matti Hietakangas niistelivät toistensa neniä, mutta isommilta kahinoilta kuitenkin vältyttiin.

Maalikin erässä nähtiin, sillä kun suurin osa yleisöstä odotteli jo erätaukoa, iski Sport johtomaalin. Erää oli jäljellä 25 sekuntia kun maalin eteen unohtunut Jussi Heikkinen sai syötön Markus Jämsältä ja kova veto painui maalin perukoille vastustamattomasti.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin erä. Kummallakaan joukkueella ei todella pahoja paikkoja ollut, mutta tasaista vääntämistä nähtiin.

Jokipojat tasoitti ottelun ajassa 53.16, kun Jani Keränen karkasi läpiajoon nätin jättösyötön siivittämänä. Keränen spurttasi kohti maalia ja sijoitti kiekon aivan tolpan juureen.

Ottelun lopussa Sportille tarjoutui tilaisuus ratkaista ottelu, sillä puolitoista minuuttia ennen peliajan päättymistä sai Tuomas Laukkanen jäähyn poikittaisesta mailasta. Sport rakenteli hyviä vetopaikkoja mutta vedon kolisivat joko päätypleksiin tai sitten Ari Reunasen suojuksiin.

Ansaittu voitto

Huolimatta Sportin kovasta painostuksesta edettiin ottelussa jatkoajalle. Laukkasen jäähyä jäi jäljelle reilu puoli minuuttia.

Keskialoituksen jälkeen kiekon sai Aki Tuominen, joka purjehti koko kentän läpi ja rystyveto yllätti hieman helpohkosti Ari Reunasen. Näin toinen piste matkasi Vaasaan.

Ottelu oli kokonaisuudessa selvästi Sportin hallintaa, joten voitto oli ansaittu.

- Kaksi erää vietiin vastustajaa miten haluttiin, mutta kolmannessa erässä ote hieman siirtyi Jokipojille, jostain syystä viimeisessä erässä meille alkoi tulla kiekon menetyksiä, tuumi Sportin valmentaja Mikko Manner ottelun jälkeen.

- Mutta onneksi jatkoajalla hieno yksilösuoritus toi meille voiton, ylisti Manner Tuomisen tekemää voittomaalia.

Myöskään Jokipoikien valmentaja Kari Rauhanen ei ollut kallella kypärin ottelun jälkeen.

- Olen tosi ylpeä pojista, meillä on nyt vatsatautia joukkueessa ja muutenkin loukkaantumisia, joten meille todella kultainen piste. Oikeastaan meillä oli vain neljä todella tervettä pakkia. Tämä oli ehkä huikein peli mitä on pelattu.