Saako Sport juonesta kiinni

MESTIS / Ennakko
Kamppailu Joensuun Jokipoikien ja Vaasan Sportin välillä tulee olemaan mielenkiintoinen. Sportin peli-ilo on ollut hieman hakusessa, vaikka FPS kaatuikin vieraskentällä luvuin 2-1. Jokipojat on seilannut hyvässä myötäisessä viimeisimmissä otteluissaan. Voittoja on kertynyt kolmesta viime pelistä kaksi ja yksi päättyi tasapeliin.

Sportilla velkaa maksettavana

Asetelma on ennalta mielenkiintoinen. Tammisen jälkeen Sportissa vetovastuun ottaneet Mikko Manner ja apuvalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma ovat saaneet vaasalaisrykelmän pelaamaan tasollaan. Varsinkin vuodenvaihteen jälkeen lento oli todella kovaa.

Pienen suvantovaiheen jälkeen Sport sai jälleen juonen päästä kiinni ottamalla lauantaina nihkeällä pelillä täydet pisteet Forssasta.

Avainkysymys lieneekin; onnistuvatko valmentajat saamaan saman rentouden joukkueeseen, joka vallitsi tammikuun huimassa voittoputkessa. Sport hävisi joukkueiden edellisen Joensuussa pelatun ottelun luvuin 4-3, mutta silloin ruorissa oli vielä eri mies. Seuraavassa kohtaamisessa Vaasassa Jokipoikien kohtalo oli olla Sportin hurmoksen alkusoitto, kun vaasalaiset latoivat taululle 9-0 lukemat.

Sport pääsee otteluun suhteellisen terveellä kokoonpanolla. Kanadalaispuolustaja Chris Allen on tervehtynyt kolhuistaan ja olisi ollut valmis pelaamaan FPS:aa vastaan, mutta pieni sairastelu sotki paluusuunnitelmat. Aniket Dhadphale lepuuttelee selkäänsä vielä parisen viikkoa.

Jokipojat ei taivu helposti kotonaan

Joensuu on ollut paha paikka vierailijoille. Sportin tavoin joukkue on esiintynyt kotiotteluissaan aivan eri tasolla, kuin vieraskentillä. Ei ole ollenkaan liioiteltua väittää, että Jokipojat ovat hienoinen ennakkosuosikki otteluun lähtiessä. Vahvat otteet kotikentällä, Sportin vaisuhko pelillinen jakso ja kotikenttäedun tavoittelu pudotuspeleihin riittävät varmasti motivoimaan joensuulaiset todelliseen taisteluun.

Jokipoikien edellisissä otteluissa puolustuspeli ei ole toiminut aivan odotetulla tasolla. Hyökkäyspään onnistumisilla taistellaan varmasti jokaisen ottelun voitosta, mutta viidessä viime ottelussa Jokipoikien verkkoon on tehty keskimäärin viisi osumaa. Se on aivan liikaa, jotta joukkue voisi keskittyä vain täysien pistepottien keräilyyn.

Joensuulaisia eivät liioin loukkaantumiset paina. Edellisessä ottelussa kesken pelin loukkaantuneet Topi Riutta ja Kalevi Aitio ovat kysymysmerkkejä. Laitahyökkääjä Juhana Repo sen sijaan palaa joukkueeseen työesteen jäljiltä. Sivussa on pitkäaikaispotilaat Tomi Pakarinen (polvivamma), Heikki Kettunen (olkapää) ja Pauli Piippo (olkapää).

Ratkaisut puolustuspelissä

Ratkaisevaan osaan ottelussa tulee nousemaan molempien joukkueiden osalta puolustuspelin toimivuus. Hyökkäyspään osaamista löytyy sekä Sportilta, että Jokipojilta riittävästi, mutta puolustus pelaa molemmilla ailahtelevasti. Ottelusta ei ole välttämättä odotettavissa erityisen vähämaalista.

Sportin Matti Höylä pelasi Forssassa hienon pelin Jukuri-romahduksensa jälkeen. Lisäksi Sportin puolustajisto on viimein terveenä matkassa, eli toivoa paremmasta puolustuspelistä on olemassa.

Jokipoikien maalivahti Ari Reunanen ei ole kyennyt yksin pelaamaan pisteitä joukkueelleen, muttei toisaalta ole liiemmin saanut apuja kenttäpelaajiltakaan. Jos yhteistyö kenttäpelaajien kanssa saadaan sujumaan, niin voiton avaimet ovat ehdottomasti Jokipojilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle