Pysäyttääkö Jokipojat toisenkin ennakkosuosikin?

MESTIS / Ennakko
Jokipojat pääsee pitkästä aikaa katselemaan muitakin kuin kotoisan Mehtimäen jäähallin laitamainoksia, kun se matkustaa tiistai-illaksi Vaasaan haastamaan isäntäjoukkue Sportin. Ainakaan matkaväsymyksen ei pitäisi verraten pitkästä pelimatkasta huolimatta joensuulaisten jaloissa painaa, sillä joukkue pelaa tiistaina ensimmäisen vierasottelunsa neljään viikkoon.

Vaasalaispelaajien ei sen sijaan ole tarvinnut viime aikoina kämpissään jouten päiten juurikaan notkua, sillä Sport pelasi perjantaista sunnuntaihin jokaisena kolmena päivänä. Komeita syksyisiä maisemiakin saivat vaasalaiset linja-autonsa ikkunasta ihailla, kun joukkueen viikonloppu meni pelireissulla Etelä-Suomen vilskeessä.

Tiistai-illan ottelu on siten vaasalaisille peräti neljäs ottelu viiden päivän sisään, joten pelituntuman luulisi ainakin olevan kohdallaan. Otteluruuhkaa on vaasalaisleirissä kritisoitu kovin sanoin, mutta voisi kuvitella yhden välipäivän kuitenkin jonkin verran väsymykseen auttavan.

Kautensa pirteästi aloittaneen Jokipoikien otteluohjelma on ollut huomattavasti rauhallisempi, joten se on vääntänyt toistaiseksi kolme ottelua vaasalaisjoukkuetta vähemmän.

Vaikea vieraspeli länsirannikolla

Sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin kuuluvat Sportin alkukausi ei ole ollut aivan odotusten mukainen, vaikka sen sijoitus onkin osin suuren pelimäärän avittamana toinen. Etelän reissulta vaasalaiset nappasivat kaksi pistettä: lauantaina Salamat oli reilusti parempi Kirkkonummella, mutta sunnuntaina Sport kykeni niukkaan voittoon Haukoista Järvenpäässä.

Jokipoikien alkukausi on sen sijaan sujunut jopa paremmin kuin uskallettiin odottaa, sillä kuudesta ottelustaan joukkue on taistellut neljä voittoa. Komeimpana saavutuksena on edellisessä ottelussa saalistettu kotivoitto sarjan kärjessä siihen asti tappioitta porskuttaneesta Jukureista, jonka maaliin joensuulaiset saivat iskettyä kiekon neljästi.

Vaasa on kuitenkin perinteisesti ollut miltei toivoton vierailupaikka Jokipojille, eikä pisteitä ole juurikaan länsirannikolta joensuulaisten sarakkeeseen herunut. Aikaisemmilla pelejä tuskin kuitenkaan tiistai-iltana muistellaan, kun joukkueet iskevät taas yhteen. Joensuulaisten onnistuneesta alkukaudesta huolimatta Sport lähtee kamppailuun selvänä ennakkosuosikkina, joten Jokipoikien pitää venyä parhaimpaansa vieraspisteistä taistellakseen.

Suurempia loukkaantumishuolia ei kummallakaan tiistai-illan taisteluparista ole, sillä pitkäaikaispotilaiden Kalle Mattilan ja Tomi Pakarisen lisäksi kummaltakaan ei pelaajia kokoonpanosta ilmeisesti puutu. Maalivahtivalintakin vaikuttaa molemmilla selvältä, sillä joensuulaisjoukkueen Ari Reunanen on pelannut luotettavasti jokaisessa joukkueensa tämän kauden ottelussa ja Sportin Sami Heinonenkin on huilannut vasta yhden pelin yhdeksästä.

Muiltakaan osin kokoonpanoja tuskin lähdetään ainakaan joensuulaisleirissä makoisan voiton jäljiltä muuttamaan, kun ottelussa Jukureita vastaan käytännössä jokainen kentällinen pääsi nautiskelemaan onnistumisista. Voitto on alla Sportillakin, ja voittavaa joukkuettahan ei tunnetusti pidä muuttaa.

Kykeneekö itseluottamusta uhkuva Jokipojat voittamaan toisenkin sarjan ennakkosuosikeista vai jatkaako vaasalaisjoukkue valmentajansa Juhani Tammisen peräänkuuluttamassa tahdissa - keskimäärin piste vieraista ja kaksi kotoa?

» Lähetä palautetta toimitukselle