Hokki haki jälleen pisteet Vantaalta

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki kohtasivat neljännen kerran tällä kaudella, eivätkä vantaalaiset onnistuneet vieläkään voittoa ottamaan. Perjantai-illan koitos ei tarjonnut suuria elämyksiä 660-päiselle kotiyleisölle. Kajaanilaiset lähtivät kotimatkalle kaksi pistettä taskussaan kaadettuaan vantaalaiset lukemin 1-3 (0-0, 1-2, 0-1).

Poikkeuksellisesti kotiottelunsa sinisissä paidoissa pelannut Kiekko-Vantaa aloitti ottelun vaisunoloisesti, sillä Hokki oli avauserässä selvästi liikkuvampi joukkue. Vierasjoukkue pääsi jatkuvasti 2-1-hyökkäyksiin, mutta lohipaitojen maalivahti Antti Niemi säästyi takaiskuilta. Toisessa erässä vantaalaiset pommittivat Sasu Hovin vartioimaa Hokki-maalia Niemen ollessa lähes työttömänä. Siitä huolimatta vieraat veivät erän nimiinsä maalein 2-1.

Päätöserässä Kiekko-Vantaa kehitti vielä hyvän kirin, mutta erän ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue. Vantaalaisten kompastuskiveksi muodostui jälleen kerran viimeistelytaidon puute, sillä joukkue ei onnistunut edes avopaikoista.

Mitäänsanomaton avauserä

Ensimmäisen erän ainut tilastomerkintä kirjattiin jo ajassa 0.44, kun vantaalaispuolustaja Jani Södö passitettiin jäähylle koukkaamisesta. Vierasjoukkueen ylivoimakuviot olivat pahasti hakusessa, sillä lähes järjestäen syötöt päätyivät vantaalaispelaajien lapaan. Hokki ei saanut jäähyn aikana aikaiseksi yhtään mitään.

Avauserässä kajaanilaiset pääsivät useita kertoja 2-1-hyökkäyksiin, mutta joka kerta tilanteet hukattiin. Vieraiden parhaista maalipaikoista vastasivat Aki Hyyppä ja Niko Papinaho. Kaksikko esitti erän pirteintä peliä.

Kiekko-Vantaan pirteimmästä esityksestä avauserässä vastasivat puolestaan duunariosaston miehet Matti Luoma ja Riku Rahikainen. Janne Lehtisen johtamalle ykkösketjulle ja Matias Lopin kakkosketjulle ei juurikaan maalipaikkoja siunaantunut.

- Hokin ensimmäisen erän liike oli sitä luokkaa, että se teki meidän joukkueen aika surkean näköiseksi, aivan kuin olisi ollut märkiä kissoja tuolla jäällä, kommentoi ottelun jälkeen Kiekko-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi joukkueensa peliä.

- Ensimmäinen erä oli meiltä koko kauden huonoin erä, jatkoi Kauppi.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Ottelun toinen erä alkoi erikoisesti: erätauon pituutta ilmoittava kello näytti nollaa, mutta kotijoukkuetta ei näkynyt eikä kuulunut. Vierasjoukkue sen sijaan oli jo kentällä odottelemassa erän alkua. Kiekko-Vantaalle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin joukkuerangaistus, syynä pelin viivyttäminen.

- Me pidettiin palaveria kopissa ja meille ei kantautunut ollenkaan "15"-huuto. Se ilmoitettiin meidän huoltajalle, joka oli teroittamassa. Mä ymmärrän jäähyn syyn, kun tullaan myöhässä niin se on jäähyn paikka, mutta se miten se tapahtui, siihen tullaan vielä puuttumaan ja siitä lähtee meiltä raportti liittoon, kommentoi Kauppi ottelun jälkeen.

- Se ilmoitetaan pelaajille, ei huoltajille, opasti Kauppi.

Alivoimasta huolimatta Kiekko-Vantaa sai luotua vaarallisempia maalipaikkoja kuin Hokki, mutta Sasu Hovi maalillaan kesti. Vajaa minuutti jäähyn päättymisen jälkeen vieraat pääsivät vastahyökkäykseen. Ville Vimpari jätti hyökkäysalueella kiekon Niko Papinaholle, joka näki toisella laidalla vapaana olevan Mikko Saavisen. Antti Niemi ei ehtinyt Papinahon syöttöön lainkaan mukaan, ja niinpä Saavinen pääsi ampumaan kiekon tyhjään maaliin.

Kiekko-Vantaakin pääsi kokeilemaan ylivoimakuvioidensa toimivuutta, kun Niko Papinaho otti jäähyn ajassa 24.42. Jäähyä ehti kulua vajaa minuutti, kun isäntien puolustaja Antti Nyrhinen syötti maalin takaa Heikki Löfmanille, joka tuikkasi kiekon etukulmasta sisään. 1-1-tasoitukseen toisen syöttöpisteen kirjautti Mikko Kainulainen.

Toinen erä oli melkoista isäntien painostusta, siitä kertovat torjuntatilastotkin: Antti Niemi 3, Sasu Hovi 13. Hyvästä hallinnasta huolimatta Kiekko-Vantaa ei toista kertaa saanut kiekkoa maaliin. Suurin osa isäntien laukauksista suuntautui päin maalivahtia, ja loput Hovi torjui vuorenvarmasti.

Erässä nähtiin kuitenkin vielä yksi maali, josta vastasi Hokki. Ville Vimpari ja Harri Suutarinen pyörittivät peliä kulmassa, josta kiekko saatiin toimitettua b-pisteiden väliin Antti Ylöselle. Ylönen ampui kiekon yläkulmaan, eikä Antti Niemellä ollut tilanteessa juurikaan mahdollisuuksia.

Erän viimeisellä minuutilla vieraiden Rolle Viljanen hankki vielä itselleen koukkaamisjäähyn. Siirretyn rangaistuksen aikana isäntien Janne Lehtinen laukoi kiekon Viljasen nilkkaan, minkä johdosta Viljanen nilkutti jäähyaitioon. Erätauon jälkeen Viljanen ei enää peliin palannut, vaan hänen tilalleen jäähyaitioon marssi Aki Hyyppä.

Hokki-valmentajan Vladimir Kolekin mukaan Viljasen vamma oli niin paha, ettei mies enää pystynyt peliä jatkamaan. Vamman vakavuus selviää vasta jatkotutkimuksissa.

Kiekko-Vantaa tuhlaa paikkoja

Kolmannessakin erässä kotijoukkue painoi päälle, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Paras paikka järjestettiin Mikko Kainulaiselle, joka sai omasta päädystä syötön vastustajan siniviivalle ja karkasi läpiajoon. Kainulainen ei yrittänyt harhautusta, vaan laukoi kiekon Sasu Hovin syliin. Häntä ennen omat paikkansa olivat hukanneet Riku Rahikainen ja Petteri Linnonmaa.

Päätöserän alkupuoliskolla vierasjoukkueelle tuli jälleen huonoja uutisia, kun puolustaja Mikko Saavinen sai iskun päähänsä. Valmentaja Kolekin mukaan Saavisen päähän ommeltiin tikkejä ja loppuerän ajan puolustaja turvautuikin jääpussiin.

Reilun seitsemän minuutin jälkeen Hokki iski jälleen. Jani Tuppurainen nousi vasemmalta laidalta, teki valelaukauksen ja syötti maalin eteen nousseelle Jyri Junnilalle. Tälläkään kertaa Antti Niemi ei ehtinyt syöttöön mukaan, vaan Junnila pääsi siirtämään kiekon lähes tyhjään maaliin.

Ajassa 54.28 nähtiin jälleen erikoinen tilanne. Hokki-pelaaja sai kiekon kasvoihinsa, mutta päätuomari Jarkko Kosonen näki tilanteessa rikkeen ja tuomitsi isäntien Iippo Suutariselle 2+2 minuuttia korkeasta mailasta.

Ottelun lopussa Kiekko-Vantaa haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta hyvästä kirivaihteesta huolimatta kunnon maalipaikkoihin ei päästy.

Valmentajien kommentteja

- Makea voitto. Meidän peli oli parantunut vielä eilisestä. Olen tyytyväinen, että tuli tämä taistelu ja joukkuehenki takaisin. Paljon parempi peli kuin eilen, kertoi Vladimir Kolek.

- Mukava etelän reissu, kolme pistettä. Pitää olla tyytyväinen, jatkoi Kolek viitaten eiliseen tasapeliin Kirkkonummella.

- Hokki olisi voinu ekassa erässä tehdä kolme-neljä maalia, ne vähän namutteli siinä, kertoi puolestaan Jarmo Kauppi.

Kauppi kertoi joukkueen muuttaneen toiseen erään pelitapansa ihan täysin. Hyviin maalintekopaikkoihin päästiinkin, mutta Hovi teki maalillaan takuuvarmaa työtä.

- Siihen mä oon tyytyväinen, että vaikka 10 sekuntia oli enää taululla jäljellä, vielä haluttiin tehdä maali. Taisteluilme on parantunut kauden mittaa ihan hyvälle mallille.

- Toivon sydämeni puolesta, että me sinne (pudotuspeleihin) päästään ja toivon myös sitä, että Hokki ei ole meitä vastassa ensimmäisellä kierroksella. Hokki on kaikista pahin joukkue meille KalPa-Jukurit-Hokki -akselilta, sen verran kovasti mä arvostan Hokin joukkuetta. Se on todella liikkuva ja pelaa rehtiä kiekkoa, sanoi Kauppi antaen tunnustusta päivän vastustajilleen.

- Tuolla kopissa on niin paljon vammasia miehiä, että ihmettelen miten muutama pelaaja edes pysty pelaamaan tätä peliä, tarinoi Kauppi joukkueensa terveystilanteesta.

Kiekko-Vantaa jatkaa pelejään ensi viikon torstaina, kun Tikkurilaan saapuu Jokipojat. Hokki puolestaan isännöi samana päivänä KooKoota.