Hokin matka jatkuu Vantaalle

MESTIS / Ennakko
Torstain kierroksella tasapeliin Kirkkonummella venyneen Kajaanin Hokin ottelut jatkuvat perjantaina Vantaalla, jonne joukkue matkaa KooKoon kaadossa vieraskentällä onnistuneen Kiekko-Vantaan vieraaksi.

Etelän kiertueensa hienosti tasapelillä aloittaneen Hokin otteissa alkaa näkyä jo piristymisen merkkejä. Ottelutahti on kuitenkin kova 11 hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla reissussa olevalle joukkueelle, joten fyysinen Salamat-ottelu voi tuntua vierailijoiden jaloissa, varsinkin kun linnapaidat joutuivat pelaamaan ottelun lopun kymmenellä hyökkääjällä Rolle Viljasen saatua pelirangaistuksen toisen erän alussa.

- Nyt täytyy pystyä hyödyntämään lepoaika hyvin ja huomenna taistellaan uudessa pelissä. Kiekko-Vantaa on vaikea vastustaja, mutta lähdemme samalla taktiikalla kuin tänäänkin. Vähemmillä jäähyillä toki tulisimme toimeen, Hokin valmentaja Vladimir Kolek tuumi torstain ottelun jälkeen.

Kaikki reissussa mukana olevat kajaanilaispelaajat pysyivät pelikunnossa Salamat-ottelussa, joten Kolek voi peluuttaa miehiään Kiekko-Vantaata vastaan torstain tapaan. Petr Mocek menetti tosin yhden hampaansa ja Jaakko Viljanen sai kiekon kypäränsä visiiriin, mutta molemmat pystyvät pelaamaan Vantaalla. Poissaoloihin ei kajaanilaisilla olisikaan varaa, sillä sairastuvalla ovat jo etelän reissun väliin jättävät Eerikki Koivu (olkapää), Jarkko Heikkinen (polvi), Juho-Tuomas Appel (selkä) sekä Markus Haverinen (kuume).

Kolek luotsaa joukkueensa voittotaistoon lukuisten avainmiesten poissaoloista huolimatta. Tshekkivalmentaja tietää kuitenkin sen, että helppoa se ei tule olemaan.

- Ottelusta tulee varmasti vaikea, sillä Kiekko-Vantaa taistelee pudotuspeliviivan lähellä ja jokainen piste on sille kultainen.

Erinomaisesti torjunut ja pisteen joukkueelleen pelastanut maalivahti Sasu Hovi kuului Kirkkonummella Hokin parhaimmistoon yhdessä Aki Hyypän ja Harri Suutarisen kanssa. Näkyvästi esillä ollut Hyyppä oli lähellä onnistumista, kovan luokan pelimieheksi kamppailun lopussa osoittautunut Suutarinen puolestaan onnistui ja iski Hokin tasoituksen 12 sekuntia ennen loppua.

Kiekko-Vantaa nousi seitsemänneksi

Perjantaina Hokkia isännöivä Kiekko-Vantaa haki Kouvolasta todella tärkeät pisteet. Voittonsa turvin seitsemännelle sijalle nousseen vantaalaisjoukkueen matka pudotuspeliviivaan on jo neljä pistettä ja ensimmäisenä joukkueena viivan alapuolella oleva KooKoo on viiden pisteen päässä.

Kurinalaisesti puolustanut vantaalaisjoukkue pelasi vuoden ensimmäisen kolmen ketjun pelinsä poissaolojen vuoksi. Jäähyjen vuoksi avainpelaajia kuormitettiin paljon, joten ottelutahti voi painaa myös vantaalaisjaloissa. Miten Kiekko-Vantaa sitten jaksaa kotiottelussaan Hokkia vastaan?

- Niinpä. Saamme kuitenkin huomiseen peliin kolme lisäpelaajaa, vantaalaisluotsi Jarmo Kauppi totesi Kouvolassa.

Kaupin mainitsemat kolme pelaajaa ovat Patrik Lostedt, Matti Luoma ja Riku Rahikainen. Lostedt ja Rahikainen huilasivat KooKoo-ottelun kymppitilin täyttymisen takia ja Luomalla oli opiskelukiireitä. Poissaoloja riittää kuitenkin vantaalaisillakin, sillä Petri Pitkäjärvi, Ari Kumpula ja Teemu Kolehmainen ovat sivussa perjantaina.

Vantaalaisilla on perjantain kotiotteluunsa pidempi matka kuin Hokilla vierasotteluun. Kouvolasta palaava Kiekko-Vantaa joutuu taittamaan matkaa 128 kilometrin verran kun taas Kirkkonummella pelanneen Hokin matka Vantaalle on 42 kilometriä.

» Lähetä palautetta toimitukselle