Hokki jatkoi huimaa putkeaan Vantaalla

Kuudesta viimeisestä ottelustaan vain yhden voittanut Kiekko-Vantaa sai vieraakseen jo 10 peräkkäistä tappiotonta ottelua pelanneen Kajaanin Hokin. Ottelun ensimmäinen erä näytti siltä, että vierasjoukkueen putki katkeaa, sillä kotijoukkue vei erän nimiinsä 3-1. Päätöserässä Hokki kuitenkin tuli väkisin rinnalle ja ohi vieden pisteet Kajaaniin numeroin 4-6.

Ottelu alkoi Kiekko-Vantaan pienellä haparoinnilla ja vierasjoukkueen painostuksella. Painostusta ei kestänyt pitkään, sillä vierasjoukkueen Ville Vimpari otti ottelun ensimmäisen jäähyn jo reilun minuutin pelin jälkeen. Kiekko-Vantaan ylivoimakuviot olivat suorastaan surkeita, eikä joukkue päässyt todellisiin maalipaikkoihin.

Hokki-puolustus pelasi ottelun alun tiiviisti ja tarkasti, eivätkä vantaalaiset päässeet kunnolla hätyyttelemään Pekka Tuokkolan vartioimaa maalia. Ajassa 6.43 kotijoukkueen yritys vihdoin palkittiin, kun ykköskenttä sai painetta hyökkäyspäähän ja Janne Lehtisen rannelaukaus yllätti hölmistyneen Tuokkolan. Syöttöpisteet ketjun muille jäsenille, Olli Julkuselle ja Mikko Kainulaiselle.

Heti avausmaalin jälkeen Hokki sai pari loistavaa maalipaikkaa, mutta KiVan maalivahti Antti Niemi ei ollut yllätettävissä. Ensin Niemi torjui Antti Räikkösen laukauksen ja hetkeä myöhemmin Jaakko Hagelbergin läpiajon. Heti perään Hokki pääsi yrittämään ylivoimalla, kun Jani Södö otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta, mutta hyvästä ylivoimapyörityksestä huolimatta maali jäi tekemättä.

Erän puolivälin jälkeen Vantaan pisteykkönen Matias Loppi antoi näytteen pelisilmästään. Hän antoi maalin kulmalta loistavan syötön maalin eteen nousevalle Tuomo Jääskeläiselle, joka laukoi suoraan syötöstä Vantaan 2-0 -johtoon. Välittömästi maalin jälkeen vierasjoukkueen valmentaja Vladimir Kolek otti aikalisän.

Aikalisästä huolimatta Hokki ei päässyt peliin mukaan. Ajassa 13.18 joukkue joutui jälleen alivoimalle, kun Juha Falin otti jäähyn koukkaamisesta. Vajaa minuutti myöhemmin vantaalaiset juhlivat jälleen, kun maalinedushässäkän päätteeksi Janne Lehtinen vei illan toisella osumallaan isännät jo ratkaisevan tuntuiseen 3-0 -johtoon.

Reilu kolme minuuttia ennen avauserän päätöstä Hokki sai yrittää jälleen ylivoimalla, kun Jokereista Vantaalle saapunut lainamies Matias Schantz joutui jäähylle. Jäähyä ehti kulua vajaa minuutti, kun Hokki rankaisi. Jäissä maannut Antti Niemi ei tiennyt missä kiekko on, joten Juho-Tuomas Appelilla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin. Syöttöpisteen maaliin sai Ville Vimpari.

Jäähyt sotkivat toisen erän

Ottelun toisessa erässä päätuomari Teemu Salmisen pilli soi tiuhaan tahtiin. Erässä nähtiin seitsemän jäähyä ja yksi rangaistuslaukaus. Rangaistuslaukaus tuomittiin kotijoukkueelle, kun Jonni Talasta rikottiin maalintekotilanteessa. Rankkaria ampumaan asettui Janne Lehtinen. Lehtinen teki upean harhautuksen, mutta Pekka Tuokkola teki vielä upeamman torjunnan kahmien kiekon maaliviivalta.

Kiekko-Vantaa pääsi toisessa erässä pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimaa, kun Jyri Junnila ja Rolle Viljanen ottivat jäähyt viiden sekunnin välein. Kiekko-Vantaan ylivoimakuviot olivat jälleen sekaisin, eikä joukkue saanut aikaiseksi kuin muutaman kaukolaukauksen.

Ottelun puolivälissä ylivoimakuviot vihdoin loksahtivat paikalleen, kun vieraiden Antti Halonen istui jäähyaitiossa. Kimmo Pikkarainen antoi siniviivalta hienon syötön Tuomas Nikoskelaiselle, joka siirsi kiekon yhdellä kosketuksella maalin toiselle kulmalla, jossa odotti Matias Loppi. Loppi pääsi ampumaan kiekon lähes tyhjään maaliin.

Reilu kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin lähestulkoon edellisen maalin kopio - tällä kertaa vierasjoukkueen toimesta. Kahden miehen ylivoimalla pelannut Hokki sai helposti ylivoimakuvionsa kuntoon. Juha Falin syötti Jani Tuppuraiselle, joka jatkoi kuviota syöttämällä takatolpalle unohtuneelle Tommi Paakkolanvaaralle. Paakkolanvaaralla oli edessään tyhjä maali, aivan kuten Matias Lopella pari minuuttia aikaisemmin.

Erä jatkui vauhdikkaana, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt vaarallisiin maalintekotilanteisiin. Ajassa 38.34 Kiekko-Vantaan Ilves-apu Joonas Rönnberg joutui jäähylle kiinnipitämisestä. Vain neljä sekuntia myöhemmin kiekko oli vantaalaisten maalissa, mutta päätuomari Salminen levitti kätensä välittömästi. Hän hylkäsi maalin korkean mailan takia. Hokki ei tilannetta suuremmin protestoinut ja erätauolle mentiin kotijoukkueen 4-2 -johdossa.

Hokki tulee rinnalle ja ohi

Hokki aloitti kolmannen erän sähäkästi. Rönnbergin vielä istuessa toisessa erässä saamaansa jäähyä vierasjoukkue juhli jälleen maalia, mutta jälleen turhaan. Hetken mietittyään ja maalituomaria kuultuaan päätuomari Salminen hylkäsi maalin.

Hokki ei tästä masentunut vaan painoi peliä entistä sisukkaammin kohti Antti Niemen maalia. Ajassa 41.15 syntyi 4-3 -kavennus Appelin illan toisen maalin muodossa. Antti Niemellä oli vaikeuksia torjua Harri Suutarisen laukaus, joka kimposi torjunnan jälkeen maalin ylärimaan. Appel oli tilanteessa tarkkana ja pisti reboundin sisään.

Erää ei oltu pelattu edes kolmea minuuttia, kun Hokki nousi jo tasoihin. Kulmassa odotellut Antti Halonen sai kiekon maalin takaa Markus Haveriselta. Halonen antoi tarkan syötön maalin eteen nousevalle Jaakko Hagelbergille, joka ampui vieraiden tasoituksen.

Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 52.28, kun Hokki kehitti paineen Antti Niemen maalille. Niemi torjui pari ensimmäistä yritystä, mutta Antti Räikkösen laukaukselle hän ei lopulta voinut mitään. Heti maalin jälkeen Hokki tarjosi isännille mahdollisuuden tasoitukseen, kun Rolle Viljanen otti jäähyn. Vantaan ylivoima oli kuitenkin aivan sekaisin, eikä se saanut mitään mainittavaa aikaiseksi.

Ottelun viimeisen minuutin alkaessa vantaalaisille tarjottiin vielä yhtä mahdollisuutta, kun kahden maalin mies Juho-Tuomas Appel otti jäähyn koukkaamisesta. Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi otti tilanteessa aikalisän ja maalivahti Niemen penkille. Joukkueen uhkapeli ei kannattanut, sillä seitsemän sekuntia myöhemmin vieraiden Kimmo Happo ampui kiekon puolesta kentästä tyhjään maaliin.

Vantaan hyvään alkuun löytyi selitys

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat löysivät syyn kotijoukkueen hyvään alkuun.

- Olimme koko päivän Järvenpäässä hotellissa. Aamupäivällä oli jääharjoitus ja lenkki, mutta eivät ne auttaneet. Tuon takia ensimmäinen erä ei onnistunut ja pelasimme pehmeästi, totesi Hokki-valmentaja Vladimir Kolek.

- Oli odotettavissakin, että joukkue tulee sisuuntuneena Kirkkonummelta. Siellä käytiin aika syvä keskustelu pelin jälkeen ja pojat pitivät oman palaverinsa. Se näkyi ottelun alussa, kertoi Vantaan käskyttäjä Jarmo Kauppi.

Kauppi kehui Hokkia hyväksi, liikkuvaksi joukkueeksi ja totesi heidän ansainneen tänään kaksi pinnaa. Hän ei myöskään lähtenyt syyllistämään omia pelaajiaan tappiosta. Viisi maalia selkänsä taakse päästänyt Antti Niemikin sai Kaupilta puhtaat paperit. Myös Kolek kehui oman joukkueensa asennetta ja huippuvedossa olevaa maalivahtiaan Pekka Tuokkolaa.

- Lauantai ja sunnuntai vedetään happea ja tullaan maanantaina hallille, totesi Kauppi joukkueensa jatko-ohjelmasta.

Seuraava ottelu Kiekko-Vantaalla on ensi viikon torstaina, kun Tikkurilaan saapuu FPS. Hokki puolestaan pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina kotijäällään Hermestä vastaan.