Polskiiko lohi linnassa?

MESTIS / Ennakko
Tiedossa on tiukka ja tasainen kamppailu, kun Kiekko-Vantaa lähtee keskiviikkona Kajaaniin metsästämään kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Isäntäjoukkue Hokki taas hakee jatkoa kolmen pelin voittoputkelleen.

Molemmilla joukkeilla on alla voitto edellisestä ottelusta. Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina Tikkurilassa FPS:n ja Hokki nappasi kaksi pistettä samaiselta joukkueelta sunnuntaina Forssassa. Hokin valmentaja Vladimir Kolekin ja vantaalaisluotsi Jarmo Kaupin näkemykset joukkueidensa edesottamuksista poikkesivat kuitenkin toisistaan varsin paljon.

-Meidän esitys oli vahva. Emme antaneet pienintäkään mahdollisuutta Forssalle, kun olimme liikkuva porukka ja pelasimme hyvin. Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Tavoite on se, että pelaamme jokaisen pelin näin, eikä taso vaihdu, Kolek ylisti.

K-Vantaan peli ei aivan yhtä nappiin mennyt, sillä jo kahdentoista sekunnin jälkeen joukkue löysi itsensä takaa-ajajan roolista. Vaikka ottelu lopuksi kääntyikin Vantaalle, harmitteli Kauppi valmentamansa joukkueen ailahtelevaisuutta.

-Tämä on kyllä hieno joukkue kun pelaa aina vastustajan mukaan, olkoon vastassa vaikka Kellokosken Alku niin ottelu on tasainen. Aina kun meillä on ollut hyvä peli alla, niin ollaan seuraava peli pelattu huonommin. Näin oli Sport-pelin jälkeen Haukkoja vastaan ja sama juttu hyvän KalPa-pelin jälkeen FPS:ää vastaan, Kauppi kertasi.

Södö takaisin ruotuun

Ailahtelevaisuuden lisäksi K-Vantaan ongelmana on ollut maskipelin puuttuminen. Joukkueen hyvät laukojat, kuten Tuomas Nikoskelainen ja Kimmo Pikkarainen, eivät pääse hyödyntämään taitojaan, kun vastustajan maalivahti näkee selvästi kohti tulevan laukauksen.

Vantaalaisjoukkue lähti kauteen kovin kapealla materiaalilla ja Teemu Kolehmaisen sekä Mikka Lindholmin poissaolot kaventavat materiaalia entisestään. Luottopakki Kolehmainen on poissa polvivaivan takia kuutisen viikkoa ja reisivamma pitää laitahyökkääjä Lindholmin sivussa noin kuukauden.

FPS-ottelun kertausharjoitusten takia väliin jättänyt Jani Södö pelaa keskiviikkona entisen kotiyleisönsä edessä. Vantaan parhaimpiin pakkeihin lukeutuva Södö on tähän mennessä kerännyt tililleen yhden syöttöpisteen.

Maalivahtivalintaa Jarmo Kauppi ei vielä ole tehnyt. Nuori Antti Niemi on aloittanut kauden loistavasti, mutta huonosti ei Pelicans-laina Markus Helanenkaan kiekkoja torju. Kummatkin vahdit pääsevät kuitenkin tällä viikolla testaamaan taitojaan.

-Meillä on tällä viikolla kolme ottelua, joten kummatkin maalivahdit pääsevät kyllä pelaamaan, Kauppi kertoi.

Hokki palaa kotiin

Viimeisestä kolmesta pelistä Hokki on saalistanut täydet kuusi pistettä ja sarjataulukossa joukkue keikkuu kolmantena. Tiukkaa kuitenkin on, sillä Hokki, Kiekko-Vantaa, Salamat ja KooKoo ovat viikonvaihteen kierrosten jälkeen kaikki pisteen sisällä sarjataulukossa.

-Erot ovat minimaaliset ja jos haluamme pitää puolemme tässä sarjassa, ei kotoa ole varaa antaa yhtään pistettä vierasjoukkueille, Kolek arvioi.

Menestyksen salat ovat vastuuvalmentajalle kuitenkin selvät.

-Oikea asenne ja viisikkopeli - kun perusasiat ovat kunnossa ja pidämme kiinni sovitusta, niin voitamme, Kolek kertaa.

Kajaanilaisjoukkueen loukkaantumistilanne ei kovin pahalta näytä, sillä ainoastaan kapteeni Kimmo Happo näyttäisi olevan keskiviikon ottelusta sivussa. Hapon polvi on reistaillut viime kierrokset. Magneettikuvaus ei anna aihetta huoleen, mutta Kolek ei ota vahvan alkukauden pelanneen hyökkääjän kanssa riskejä.

-Kimmon polvi on parantunut hyvin, mutta vielä keskiviikkona Happo ei pelaa, Kolek kertoi.

Hyökkääjä Markus Haverinen puolestaan sai tällin päähänsä aivotäräyksen arvoisesti Forssassa, mutta pääsee pelaamaan viikon kotiotteluissa.

Maalivahtiyhteistyö Tapparan kanssa tuo Hokkiin Sasu Hovin. Kauden alussakin muutaman ottelun Hokissa pelannut Hovi esiintyi viime tammikuussa Kajaanin jäähallissa K-Vantaan paidassa. Hokki vei silloin tiukan taistelun nimiinsä niukasti lukemin 1-0.

Hokille on tiedossa vahvistusta myös Rauman suunnalta. Lukon hyökkääjä Jaakko Hagelberg palaa Kajaaniin ja pelaa Mestis-joukkueessa toistaiseksi.

Vaikka Hokin tilanne näyttääkin hyvältä vahvistuksineen päivineen, tahtoo Kolek muistuttaa, ettei mitään saa ilmaiseksi.

-Joukkueella on nyt hyvä fiilinki onnistuneen reissun jälkeen, mutta emme saa olla liian tyytyväisiä onnistumisiin kun lähdemme keskittymään seuraaviin peleihin. Voiton eteen täytyy pelata 60 minuuttia, vähempi ei riitä.

Lisäys: Tapparan hyökkääjät Ilpo Salmivirta sekä Jarkko Pyymäki pelaavat seuraavat kolme ottelua K-Vantaan riveissä

» Lähetä palautetta toimitukselle